Tarnów wypięknieje!!! czyli rewitalizacja Centrum Miasta
No wizualizacja faktycznie moze ciekawie wypaść, dodatkowo futurystyczny ksztalt moze stać sie buforem dla niezadowolenia z nowoczesnej bryły pobliskiego teatru tj. im wiecej takich "nowych" elementów w tej częsci tym mniej parzy w oczy pojedynczy "niepasujcy" do reszty.
"Gdyby kolejne pokolenia architektów naśladowały tylko style historyczne, nigdy nie doczekalibyśmy nowoczesnej architektury! (właściwie, to chyba wciąż budowalibyśmy piramidy...)"
To zdanie z przytoczonego wczesniej artykułu nt. błędów zagospodarowania miejskich przestrzeni daje do myslenia.
"Gdyby kolejne pokolenia architektów naśladowały tylko style historyczne, nigdy nie doczekalibyśmy nowoczesnej architektury! (właściwie, to chyba wciąż budowalibyśmy piramidy...)"
To zdanie z przytoczonego wczesniej artykułu nt. błędów zagospodarowania miejskich przestrzeni daje do myslenia.
-
- Obywatel
Ja jestem ciekaw jednej rzeczy. W mieście rewitalizuje się mury miejskie. I jak któryś internauta, na stronie tarnow.net.pl, słusznie zauważył, mury na przeciwko klasztoru oo. Bernardynów niszczeją. Osobiście nazwałbym to ruiną. Nie wspominając już o Małych Schodach. Jeszcze rok i się chyba zawalą. Nie za bardzo rozumiem tę taktykę, ale może Kuba coś w tej sprawie zrobi. No i oczywiście ogólnie cały skwer na ul. Zakątnej. Niebezpiecznie jest tam chodzić, to raz, a dwa wszyscy tarnowscy bezdomni zrobili sobie tam-za przeproszeniem- kuwetę! Bez jakiegokolwiek zażenowania obnażają się i załatwiają przed ludźmi. Dzieci też nieraz to oglądały. Nie raz dzwoniłem na SM z informacją o takich wybrykach, ale nic to nie daje. Przyjeżdżają, spisują, wypraszają, a pijacy dalej sobie. Śpią na ławkach, spożywają alkohol. A kiedyś to było takie piękne miejsce, był tam plac zabaw. Nie raz, jak się było dzieckiem, bawił się człowiek z kolegami na tym placu. A teraz z sentymentu, naprawdę, aż szkoda tego miejsca. Nawet żeby usiąść na ławce jest nieprzyjemnie, z wiadomych względów. Ciekawe, czy z tym miejscem w ogóle ma być coś robione? Skoro ma być rewitalizacja murów miejskich, to wszędzie prawda?
Dzisiaj tj 11.11.11 przechodzę obok placu Rybnego i jakież jest moje zdziwienie, widzę grupę około 20 chłopa, która w pocie czoła zapiernicza przy rekonstrukcji murów, kostce, chodnikach, bimie itd. W ŚWIĘTO!!!! Udałem się dalej w kierunku zachodnim i jakież jest moje "Nie zdziwienie", na ulicy Krakowskiej błoga cisza, i tylko szelest chińskiej kostki świszcze między murami. Na rybnym da się , na Krakowskiej już nie.
-
- Obywatel
Bardzo często jestem na ul. Krakowskiej i niestety takie pustki widzę bardzo często. Nic dziwnego, że opóźnienia są. Powiem więcej, będą jeszcze większe, jeśli będą w takim tempie "pracować". Nie wiem dlaczego pan prezydent na taki kabaret pozwala. To już zakrawa, delikatnie mówiąc, o kpinę. Nie dość, że terminy nie dotrzymane, to jeszcze materiały chińskie. Kontrola NIK-u powinna być już dawno przy tej inwestycji.
A może tam pracowaly jednoosobowe podmioty gospodarcze świadczące podwykonawstwo firmie budowlanej?MTar pisze:11 listopada to dzień ustawowo wolny od pracy, i pracować mogą tylko właściciele firm, stacje benzynowe i takie tam jeszcze inne wyjątki. I firmy budowlane w to nie wchodzą na pewno. Czyli właściciel tamtej firmy złamał prawo.
Może woli zapłacić karę za to niż za opóźnienia
PRAOWNICY mają wolne - ale nic nie stoi na przeszkodzie by na Umowę Zlecenie zatrudnić obcych, byle nie byli pracownikami. Jeśli Właścicel firmy miał krótki termin i goniły go kary.
Jak by dopier... milionowa kare tym "syfiarzom" z Krakowskiej to by też wynejęli dodatkowych ludzi i pracowali 24 h na dobę.
Jak by dopier... milionowa kare tym "syfiarzom" z Krakowskiej to by też wynejęli dodatkowych ludzi i pracowali 24 h na dobę.
9000 ml A Rh-
Muszą się wyrobić do końca miesiąca.wejss pisze:Dzisiaj tj 11.11.11 przechodzę obok placu Rybnego i jakież jest moje zdziwienie, widzę grupę około 20 chłopa, która w pocie czoła zapiernicza przy rekonstrukcji murów, kostce, chodnikach, bimie itd. W ŚWIĘTO!!!! Udałem się dalej w kierunku zachodnim i jakież jest moje "Nie zdziwienie", na ulicy Krakowskiej błoga cisza, i tylko szelest chińskiej kostki świszcze między murami. Na rybnym da się , na Krakowskiej już nie.
Myślisz że tak hup siup znajdziesz dobrego kamieniarza ??.Jak by dopier... milionowa kare tym "syfiarzom" z Krakowskiej to by też wynejęli dodatkowych ludzi i pracowali 24 h na dobę.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=2220
Numer 103 to koncepcje naszego biurowca TP. Zapraszam do oglądnięcia.
Numer 103 to koncepcje naszego biurowca TP. Zapraszam do oglądnięcia.