Stacja segregacji odpadów

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Marcin Zaród
Rhetor

Stacja segregacji odpadów

Post autor: Marcin Zaród »

Najwyraźniej stracimy kolejny powód do narzekań, bo miasto oddało stację segregacji odpadów.

http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Gale ... omunalnych

Może teraz faktycznie plastiki pójdą na przetworzenie, a nie wszystko do jednego wora... Pewnie docelowo szykuje się i spalarnia, bo przedstawiciele UM byli bodaj w Wiedniu w funkcjonującym tam zakładzie (niedaleko centrum).

Bez tych inwestycji utoniemy w śmieciach...

Marzy mi się jeszcze miejska kompostownia, żeby można było tam oddawać odpady typowo "zielone" - trawę skoszoną, obierki itd... To draństwo niekiedy zajmuje 50% niesortowanych śmieci...

No i liczę, że od nowego roku w związku z wprowadzeniem podatku śmieciowego nie będę musiał płacić więcej niż do tej pory, kiedy śmieci wywożą mi co 2 tygodnie i to wystarcza.
Kubo, masz jakieś newsy w tej sprawie?

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Marcin Zaród pisze:Marzy mi się jeszcze miejska kompostownia
to ci sie źle marzy :) Nikt potem tego kompostu nie chce i masz problem - co zrobić z taką kupą kompostu :) Pod Warszawą mają taki przypadek - chyba 5% kompostu udało im się jakoś upłynnić a resztę muszą gdzieś wywozić.

toomas
Archont

Post autor: toomas »

No wiesz teraz plastiki są już poświęcone więc nie wiem czy pójdą do wora :)))

ClNEK
Archont

Re: Stacja segregacji odpadów

Post autor: ClNEK »

Marcin Zaród pisze:Najwyraźniej stracimy kolejny powód do narzekań

Zyskamy też nowy powód do narzekań... zaraz pojawi się wpis "co tam robił ksiądz" i się zacznie... :D

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Co do obecności księży to już stało się standardem każda inwestycja to obowiązkowe święcenie , co się dziwicie przecież Polska to neutralnie światopoglądowo i religijnie kraj przynajmniej tak w konstytucji pisze :lol:
Inwestycja dobra i przyszłościowa teraz tylko czekać na spalarnię i lotnisko i Krzyż będzie zadowolony ;)

Autor tematu
Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Tośmy zyskali... A nie można przejść nad tym do porządku dziennego?

ODPOWIEDZ