Rondo - Słoneczna - Starodąbrowska
^ Pisałeś o policji+monitoringu. Jeśli ma to być monitoring policyjny to mandaty płaci się tak samo jak za wszystkie inne policyjne mandaty - czy to wystawione osobiście przez policjanta czy przez policjanta na podstawie policyjnego monitoringu czy przez policjanta na podstawie fotoradaru należącego do policji, itd. - czyli skarbowi państwa (poprzez urząd wojewódzki). Urzędowi gminy/miasta płaci się z mandatów wystawionych przez ich funkcjonariuszy (straże gminne/miejskie) więc żeby kasa szło na miasto fotkę musi zrobić albo mandat wystawić fotoradar/monitoring/strażnik miejski.
Abstrahuję od tego czy ktokolwiek wywali kasę w monitoring tylko po to żeby nauczyć kierowców jeździć po rondzie, co też prędzej czy później wobec takiego monitoringu się stanie więc będzie on bezużyteczny albo...doczeka praprawnuków pana Musiała którzy włączą go w nowoczesny system zarządzania korkami aglomeracji tarnowskiej
Abstrahuję od tego czy ktokolwiek wywali kasę w monitoring tylko po to żeby nauczyć kierowców jeździć po rondzie, co też prędzej czy później wobec takiego monitoringu się stanie więc będzie on bezużyteczny albo...doczeka praprawnuków pana Musiała którzy włączą go w nowoczesny system zarządzania korkami aglomeracji tarnowskiej
-
- Rhetor
Goscinny, chciałeś napisać ułatwić.
To nie przejdzie bo nie będzie możliwości odśnieżania w zimie, jakby się tak dało to już dawno by był krawężnik koło kerfura.
To nie przejdzie bo nie będzie możliwości odśnieżania w zimie, jakby się tak dało to już dawno by był krawężnik koło kerfura.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Jakie krawężniki? Na tarczy ronda powinny być tylko i wyłącznie linie i to grubowarstwowe termoplastyczne, wolniej się ścierają... niż tarnowskie oznakowanie poziomie na najtańszej farbie, które znika już po 3 tygodniach od malowania...
Spokojnie, ludzie się nauczą z czasem, na tymczasowym już teraz jeździ się lepiej... A i turbina zmusi skręcających w lewo do korzystania z lewego pasa, bo na tymczasowym są z tym dalej kłopoty.
Spokojnie, ludzie się nauczą z czasem, na tymczasowym już teraz jeździ się lepiej... A i turbina zmusi skręcających w lewo do korzystania z lewego pasa, bo na tymczasowym są z tym dalej kłopoty.
A ja byłem we włoszech i krawezniki maja
Nie wszystko co dobre jest w Anglii jest dobre wszedzie... czy jakos tak.
Nie wszystko co dobre jest w Anglii jest dobre wszedzie... czy jakos tak.
Ja tam sadze ze Gorsi sa: Kierowcy Bez Rozumu - KBRRavir pisze:POLICJA - wystarczy Policja + Monitoring. Sadzamy 2 - 3 osoby i niech wyłapują łamiących przepisy. To rozwiązanie ma same DOBRE STRONY : KDA & Co nauczą się jeździć, Miasto zyska KASĘ z mandatów. Czego chcieć więcej
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
witam. może mi ktoś wysłac aktualne mapki i plany tego ronda potrzebowałbym je:)? i pytanie, czy od maja, czerwca zmieniły sie przepisy jazdy po tym rondzie?
zdjecia prosze wyslac na maila; [email protected]
zdjecia prosze wyslac na maila; [email protected]
Są zalety i wady takich krawężników/krawężniczków. Przede wszystkim zredukują one "wolną amerykankę" na rondzie i naprowadzą tych mniej kumatych. Do wad należy zaliczyć utrudnione odśnieżenie ronda w zimie oraz przejazd karetki na sygnale - nie wyobrażam sobie umierającej osoby uderzającej o dach ambulansu.. tzn. wyobrażam sobie, ale tego chyba nie chcielibyśmy ;>
luknij tutaj http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.ph ... &start=345belial_ pisze:może mi ktoś wysłac aktualne mapki i plany tego ronda potrzebowałbym je:)?
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Ja bym z tego ronda zrobił turbinę, a na słonecznej wybudował dodatkowy pas skrętu w prawo, który wykorzystałby drugi pas na nowodąbrowskiej. Mniej więcej tak
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d54bdc789cac486.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d54bdc789cac486.html