Otóż to, tylko lodówek brakuje . Ale przynajmniej jest czysto i sterylnie. Kiedyś strach było buta postawić.trix pisze:Fajowskie zafundowali sobie prosektorium .
Remont dworca PKP
Fotki z 19.08.2010
O ile strona południowa czyli dworzec i plac tuż przed nim może być wkrótce oddany do użytku
to ze strony północnej (od strony dworca PKS) jeszcze długo nie będzie można korzystać.
O ile strona południowa czyli dworzec i plac tuż przed nim może być wkrótce oddany do użytku
to ze strony północnej (od strony dworca PKS) jeszcze długo nie będzie można korzystać.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
Nie chcę się czepiać BIGer, ale rozumiem, że twoim punktem odniesienia jest środek placu przed dworcem. Przyznam, że trochę mi zajęło zanim doszłam do tego czemu stronę dworca od strony miasta nazywasz południową, a nie północną... Można było to trochę łatwiej opisać, a nie zmuszać biednych ludzi do myślenia z samego rana.
gosis pisze:... że twoim punktem odniesienia jest środek placu przed dworcem...
Masz rację sorrki. Też z rana myślałem inaczej :/ Powinienem zaznaczyć że chodzi mi o północną i południową część placu dworcowego.gosis pisze:... a nie zmuszać biednych ludzi do myślenia z samego rana.
BIGer
— Albert Einstein
— Albert Einstein
Zamieszczam dzisiejsze zdjęcia Dworca
Jakość może nie najwyższa ale 'coś' widać
Widok z peronu 2.
Widok z placu Dworcowego
Widok z peronu 1 do wnętrza hollu głównego /jakość nie jest powalająca, zdjęcia robione przez szybę, na dodatek światło z okien dawało w kość /
Obrazy też wiszą
Jakość może nie najwyższa ale 'coś' widać
Widok z peronu 2.
Widok z placu Dworcowego
Widok z peronu 1 do wnętrza hollu głównego /jakość nie jest powalająca, zdjęcia robione przez szybę, na dodatek światło z okien dawało w kość /
Obrazy też wiszą
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
Wszystko cacy, ale mam kilka ale:
1) dlaczego nie wymieniono całej połaci dachu? - we wschodnim skrzydle nad Secesją na świeżym stropie widać zacieki - mniemam, że coś jest nieszczelne - prawdopodobnie dach, bo co innego.
2) gzymsy - gzymsy nad holem głównym i skrzydłem wschodnim nie są ochronione kolcami przeciw gównolotom potocznie gołębiami zwanymi, co widać już na ścianie i na daszku przy wejściu do skrzydła wschodniego, za pół roku ściana będzie obsrana że hej, chyba moje lamenty na stronie Rynku Kolejowego dostrzeżono (Jacek Prześluga - wiceprezes PKP od dworców czytuje forum RK), bo na skrzydle zachodnim na owym gzymsie kolce już są, mam nadzieję, że łaskawie postawią rusztowania i kolce powbijają na każdym gzymsie.
3) budynek obok dworca (strona zachodnia) będzie wyremontowany, a nie wyburzony jak planowano - uwaga sam Minister Kultury nie zezwolił na rozebranie tej rudery!!! Dramat, a mogło być otwarcie przestrzeni.
No to teraz remoncik peronu 3 i odmalowanie wiaty peronu 2. i będzie cacy.
1) dlaczego nie wymieniono całej połaci dachu? - we wschodnim skrzydle nad Secesją na świeżym stropie widać zacieki - mniemam, że coś jest nieszczelne - prawdopodobnie dach, bo co innego.
2) gzymsy - gzymsy nad holem głównym i skrzydłem wschodnim nie są ochronione kolcami przeciw gównolotom potocznie gołębiami zwanymi, co widać już na ścianie i na daszku przy wejściu do skrzydła wschodniego, za pół roku ściana będzie obsrana że hej, chyba moje lamenty na stronie Rynku Kolejowego dostrzeżono (Jacek Prześluga - wiceprezes PKP od dworców czytuje forum RK), bo na skrzydle zachodnim na owym gzymsie kolce już są, mam nadzieję, że łaskawie postawią rusztowania i kolce powbijają na każdym gzymsie.
3) budynek obok dworca (strona zachodnia) będzie wyremontowany, a nie wyburzony jak planowano - uwaga sam Minister Kultury nie zezwolił na rozebranie tej rudery!!! Dramat, a mogło być otwarcie przestrzeni.
No to teraz remoncik peronu 3 i odmalowanie wiaty peronu 2. i będzie cacy.