Autostrada A4

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

A na odcinku Wierzchosławice - Biadoliny prace praktycznie stoją od 4 czerwca, kiedy to powodziowa burza z placu budowy zrobiła potężne jezioro, które wyschło dopiero niedawno - powinni wreszcie tu ruszyć.

W Stanisławicach powoli powstają fundamenty pod filary jednego z najdłuższych obiektów inzynieryjnych na tej trasie.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Kawałek dalej od Nowodąbrowskiej, w kierunku zachodnim, prace wyglądają jeszcze bardziej imponująco. Na pasie przeznaczonym pod jezdnię już coś wylewają, koło ul. Wiśniowej sypią wielki nasyp - pewnie pod most. Tylko ten odcinek Wiśniowej tego raczej nie przeżyje, bo już w tej chwili przejazd tamtędy nisko zawieszonym samochodem to nie lada przygoda. :)

I słupy też już stoją, choć odniosłem wrażenie, że to raczej takie tymczasowe, na potrzeby budowy.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Na drodze 973 przed Łęgiem też prace idą pełną parą.

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

http://biznes.onet.pl/rzad-oszczedza-mi ... news-detal
Największych oszczędności udało się dokonać drogowcom na budowie blisko 13 kilometrów autostrady z Wierzchosławic do Krzyża.
No to ja już widzę, co to będzie za autostrada... po roku będą ja remontować pewnie.

atril
Obywatel
Kontakt:

Post autor: atril »

Może na tym odcinku podarowali sobie kupno samochodów i innych zbędnych rzeczy, które kupuje się przy budowie. Dziwić się że tyle kosztuje autostrada jak pracownicy nie maja limitu na paliwo i jeżdżą po europie za nasze pieniądze... (trzeba tylko zatankować w Polsce)

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Coś co mi się rzuciło oglądając ten film.

Po pierwsze, ale to się długo ładuje :P

Po drugie to fajnie zrobiony :D

Po trzecie kiedy jest planowane wybudowanie tej drogi krajowej? W sensie poszerzenie do dwóch pasów wraz z pasem zieleni?

Po czwarte. Nie rozumiem dlaczego połączenie nie może być zrobione drogą Jana Pawła II aż do Gumniskiej. Bo co z tego, że będzie rondo na JPII-Błonie, skoro skrzyżowanie dalej będą światła i nic to nie zmieni ;/

Po piąte - oglądając film okazuje się, że Tarnów będzie miastem rond ;) I dobrze:D

Po szóste - patrząc na nowe skrzyżowanie koło sądu nie mogę się oprzeć wrażeniu, że czegoś mi tam brakuje ;/ Usunięcie dwóch kamienic dla zrobienia jednego bajpasu?

Rozumiem, że będą wysepki i pasy do skrętu w każdą stronę, ale wydaje mi się, że jest
tam na tyle miejsca żeby zmieścić bajpasy(ten co jest na planie) oraz dwa: jeden to Konarskiego w stronę Dąbrowskiego i drugi to Gumniska w stronę Dąbrowskiego.
Skrzyżowanie przesunęłoby się troszkę w lewo, ale wydaje mi się, że dałoby się to zrobić.

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

Post autor: misha »

A ja nie pojmuje dlaczego to połaczenie musi iść przez ścisle centrum miasta i pchać się w wąską ul. Ziaji zamiast po prostu by tranzyt jak najmniej omijal centrum czyli szedł al. Jana Pawła II - Lwowską do węzła obwodnicy w Ładnej i obwodnicą do węzła na Tuchowskiej.

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

misha pisze:A ja nie pojmuje dlaczego to połaczenie musi iść przez ścisle centrum miasta
Bo właśnie na to połączenie idące przez centrum wyciągnięto unijną kasę, a że takie rozwiązanie jest bezsensowne to już inna sprawa.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Cubaza, koło sądu aż się prosi o duże rondo.

Kierowca zasługuje na mandat, przejechał na "późnym zielonym" :P

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

LordRuthwen, ja już nawet o rondzie nie mówię ;) Prosi się prosi, ale jak już tak projekt wyglądał to już mogli zrobić bajpasy :P

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Jana Pawła II - Lwowską do węzła obwodnicy w Ładnej
Ale czy w przyszłości nie będzie tak to właśnie wyglądało ? Coś mi się kiedyś takiego przeczytało.

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

Post autor: misha »

I jaki jest problem, zeby od poczatku tak organizowac to polaczenie?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Nie da się :P

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

na moje oko to całe połączenie to lipa. Chodziło o to aby wyciągnąć pieniądze na modernizacje kilku ulic i budowę rond. potem ruch puści się Jana Pawła w przyszłości wschodnią obwodnicą a ronda i skrzyżowania zostaną.

ODPOWIEDZ