Galeria Tarnovia

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Nie mogłem się powstrzymać:
http://biznes.onet.pl/ranking--gdzie-na ... #id6894164
A Galerii Tarnovii nie ma ;)

NoJz
Obywatel

Post autor: NoJz »

Galeria Tarnovia przy tamtejszych to jakieś nieporozumienie... głupcem byłby ten, który by porównał chociażby bonarke, złote tarasy albo blue city do tarnovii...

btw. blue city nad złotymi tarasami? oo proszę :D bonarka bardzo nisko... o krakowskiej nie wspominając

Cubaza
Rhetor

NoJz, ja to dałem tak ironicznie ;) Bo to są galerie, w których najchętniej robi się zakupy ;P No i mnie tak zastanawiało dlaczego nie ma tam Tarnovii ;)

NoJz
Obywatel

Ciekaw jestem też... jak zrobili taki sondaż... bo przecież, jeżeli pytali ludzi w warszawie, to wiadomo na co postawili... jeżeli pytali załóżmy po 100 osób z każdego miasta, to przecież w każdym mieście jest inna liczba galerii więc tam gdzie jest więcej galerii, są mniejsze szanse. No ciekawe w jaki sposób to zrobili...

bobasek
Proedroj

Post autor: bobasek »

NoJz pisze:Ciekaw jestem też... jak zrobili taki sondaż... bo przecież, jeżeli pytali ludzi w warszawie, to wiadomo na co postawili... jeżeli pytali załóżmy po 100 osób z każdego miasta, to przecież w każdym mieście jest inna liczba galerii więc tam gdzie jest więcej galerii, są mniejsze szanse. No ciekawe w jaki sposób to zrobili...
Tak to zrobili, jest napisane :)
"Majowe badanie przeprowadzono metodą tajemniczego klienta (mystery shopping). Badacze, udający zwykłych klientów, odwiedzili wszystkie punkty handlowo-usługowe działające w 10 centrach handlowych. Odbyli 2013 wizyt."

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Bonarka wyżej od GK :D jasne...

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Wczoraj byłem w obu galeriach i powiem szczerze że Bonarka wymiata, wszystko czego szukałem znalazłem, w przeciwieństwie do krakowskiej. W GK jest pełno ludzi, tłok, wszystko wykupione, płatny parking... wole Bonarke, bo i do kina można pójść ;)

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

A ktos wie skad sie wziela nazwa Bonarka ?
bo za cholere mi sie ta nazwa nie podoba :P
taki off topic maly ;p
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Beaver pisze:A ktos wie skad sie wziela nazwa Bonarka ?
bo za cholere mi sie ta nazwa nie podoba :P
taki off topic maly ;p
Beaver: Wikipedia! ;)

Bonarka – obszar w Krakowie, wchodzący w skład Dzielnicy XI Podgórze Duchackie i Dzielnicy XIII Podgórze. Leży pomiędzy Podgórzem, Wolą Duchacką i Łagiewnikami, w rejonie ulicy Kamieńskiego.Wieś Bonarka powstała w XVI w. Nazwa jej pochodzi od nieistniejącego już potoku o tej samej nazwie, zwanego wcześniej Budnarką lub Bednarką. Stanowiła własność rodziny Bonerów, a później Firlejów. Powstały tu stawy rybne oraz papiernia. W latach 1866/67 wzniesiono fortyfikacje II pierścienia obronnego Twierdzy Kraków m.in. prochownię. Na terenie Bonarki wzniesiono liczne zakłady przemysłowe, m.in. wapienniki i kamieniołomy Fabryki Portland Cementu Bernard Liban i Spółka, które później przekształciły się w Krakowskie Zakłady Przemysłu Nieorganicznego "Bonarka".
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

NoJz
Obywatel

bonarka jest od części miasta bonarka czy jakoś tak :P albo od rezerwatu bonarka.

Axy
Metoikos

Post autor: Axy »

Orientuje się ktoś co będzie w lokalu po poprzednim timarii ?

bobasek
Proedroj

Post autor: bobasek »

Taka mała ciekawostka w siostrzanej Galerii Sandecja
http://sadeczanin.info/aktualnosci-najnowsze/4478
Ciekaw jestem czy któryś z tarnowskich przedstawicieli RM zabierze głos w sprawie naszej "Tarnovianki"? :P

Cubaza
Rhetor

Jeśli dobrze pamiętam to gdzieś teraz w sandecji, miał być jakiś protest najemców właśnie o renegocjację kontraktów ;)

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Cubaza, bez sensu - przecież nikt ich nie zmuszał do podpisania kontraktu, a teraz będą protestować? Mogli od razu negocjować lepsze warunki.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Myślę, że ostatnio sporo się mówiło o skutkach wcinania się (samo)rządów do gospodarki i praw rynku.

O ile szkoda prostych ludzi, którzy chcieli poprowadzić biznesik w cudnej galerii, o tyle to był ich własny wybór. Nie rozumiem dlaczego samorząd miałby pomagać tym sklepom w galerii, podczas gdy nie pomaga innym - na ulicy. Każdy może powiedzieć, że ma za wysoki czynsz i potrzebuje pomocy miasta.

ODPOWIEDZ