No to chyba wiemy dlaczego nie może powstać łącznik z autostradą przy Klikowskiej.Frytek pisze:Kruszywa raczej nie braknie, według geoportalu ok 14ha nowych terenów pod eksploatacje jest w przygotowaniu. Działki znajdują się od strony klikowej przy autostradzie obok "Czajek"
https://bip.malopolska.pl/umtarnow,a,16 ... 019ak.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
https://tarnow.in/tarnow-koncza-budowac ... terplatte/" onclick="window.open(this.href);return false;
Słysząc o platformie widokowej w tym parku wyobrażałem sobie zupełnie coś innego niż to betonowe coś.
"Za ponad 140 tys. złotych powstaje taras, z którego widać rozległą panoramę miasta, a przy sprzyjających warunkach nawet Tatry."
Przecież widok będzie dokładnie taki sam z tym betonowym tarasem jak był bez niego.
Słysząc o platformie widokowej w tym parku wyobrażałem sobie zupełnie coś innego niż to betonowe coś.
"Za ponad 140 tys. złotych powstaje taras, z którego widać rozległą panoramę miasta, a przy sprzyjających warunkach nawet Tatry."
Przecież widok będzie dokładnie taki sam z tym betonowym tarasem jak był bez niego.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
Mogli chociaż z drewna zrobić. To kolejny przykład na to, że nikt nie panuje nad BO. Ile to już projektów przeszło do głosowania, a potem okazywało się, że są niedoszacowane. W tym wypadku projekt powinien odpaść na etapie wstępnym. Gdzie plastyk miejski?
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Bo to jest pewien absurd BO. Masz przedstawiony projekt, krótki opis. Głosujesz, bo wydaje Ci się fajny (wg Twojego wyobrażenia). A potem powstaje potworek, którego nikt nie chce.defekator pisze: Słysząc o platformie widokowej w tym parku wyobrażałem sobie zupełnie coś innego niż to betonowe coś.
Należałoby zmienić zasady BO. Przedstawiasz dokładne projekty PRZED głosowaniem. Tak, aby ludzie mieli odzwierciedlenie tego co powstanie, a nie tego co sobie wyobrażają.
Podejrzewam, że podobnie było z plażą nad Wątokiem - ludzie pewnie myśleli, że teren zostanie uporządkowany, zrobi się ścieżkę i ławki i będzie miejsce na piknik. A nie przypuszczali, że zieleń zostanie zastąpiona sztucznymi palmami.
A to ta plaża nad Wątokiem już działa?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Rhetor
Nie działa i się nie zanosi. Urzędnicy zaniedbali złożenie dokumentacji, a teraz koszty wzrosły i poszło wszystko w Budę Obywatelowi.
Uwierz, że na dłuższą metę beton jest dużo lepszym wyborem. Jakby to z drewna zrobili to za 2-3 lata by się samo rozleciało. Ale faktem jest, że to jest totalnie nie przemyślane..Jan Kowalski pisze:Mogli chociaż z drewna zrobić. To kolejny przykład na to, że nikt nie panuje nad BO. Ile to już projektów przeszło do głosowania, a potem okazywało się, że są niedoszacowane. W tym wypadku projekt powinien odpaść na etapie wstępnym. Gdzie plastyk miejski?
Tylko, że będzie (poniekąd słuszny) argument, że na przygotowanie dokładnego projektu potrzeba... pieniędzy...figa pisze:Bo to jest pewien absurd BO. Masz przedstawiony projekt, krótki opis. Głosujesz, bo wydaje Ci się fajny (wg Twojego wyobrażenia). A potem powstaje potworek, którego nikt nie chce.defekator pisze: Słysząc o platformie widokowej w tym parku wyobrażałem sobie zupełnie coś innego niż to betonowe coś.
Należałoby zmienić zasady BO. Przedstawiasz dokładne projekty PRZED głosowaniem. Tak, aby ludzie mieli odzwierciedlenie tego co powstanie, a nie tego co sobie wyobrażają.
Podejrzewam, że podobnie było z plażą nad Wątokiem - ludzie pewnie myśleli, że teren zostanie uporządkowany, zrobi się ścieżkę i ławki i będzie miejsce na piknik. A nie przypuszczali, że zieleń zostanie zastąpiona sztucznymi palmami.
No chyba, że mówimy o jakiejś specyfikacji.
-
- Rhetor
Dlatego moim zdaniem rola wnioskodawców powinna ograniczać się do samej idei. W tym wypadku ktoś ma wizję punktu widokowego, określa mniej więcej lokalizację i wygląd, a resztę powinni podjąć urzędnicy, którzy sprawdzą właściciela terenu, możliwości finansowe, narysują docelowy kształt.
@toomas: a jak myślisz - za ile lat ten beton zacznie się sypać? Jeśli to jest 100% cena, to za 3 lata będzie remont tego placka. Albo zostanie porzucony i niech się rozpadnie sam.
I cyk - 140.000 zł w błoto.
I cyk - 140.000 zł w błoto.
Nie trzeba było długo czekać i już jest problem z nowym parkingiem przy Pałacu Młodzieży.
http://www.rdn.pl/news/kierowcy-chca-sk ... ieczenstwo" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rdn.pl/news/kierowcy-chca-sk ... ieczenstwo" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Rhetor
Problemem nie jest parking tylko debile.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Ciekawe czy zjazd na ten parking mają uzgodniony w ZDiK...LordRuthwen pisze:Problemem nie jest parking tylko debile.
Remont tarnowskiego Rynku z opóźnieniem - jak dowiedziało się Radio Kraków ta ważna inwestycja zanotowała spory poślizg. Na placu wokół ratusza, gdzie powinny pojawić się nowe płyty, są tylko piach i kamienie.
Czyli jak zwykle w Tarnowie.Już miesiąc poślizgu...
Czyli jak zwykle w Tarnowie.Już miesiąc poślizgu...
W ogóle mnie to nie dziwi, od czasu do czasu popatrzę na kamerę z widokiem na rynek i tam ciężko dostrzec, żeby cokolwiek szło do przodu, na placu budowy nie widać albo nikogo, albo max 2-3 pracowników..