Remont Krakowskiej
Re: Remont Krakowskiej
@Mistyczny: a to był przetarg Z&Z (zaprojektuj i zbuduj)? Jeżeli nie, to Skanska będzie robiła to, co ktoś zaprojektował, a nie bawiła się w zmiany...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
@Mistyczny: jest przewidziany remont chodnika
Tak nawiasem mówiąc, to nie chciałbym, aby PKP realizowało takie roboty jak rondo. Pewnie tak długo by wytrzymało, jak most kolejowy na rzece Biała, gdzie popękane betonowe podtorze jest wykuwane i będzie ponownie zalewane betonem. Na razie są to roboty na torze Nr 1, ale i "dwójka" ponoć nie wiele lepsza i wszystko wskazuje, że po oddaniu "jedynki", zabiorą się za "dwójkę". Wykonawcą mostu był niby Warbud, ale ja myślę, że poza reklamą, która wisiała na konstrukcji mostu, te budowy "załatwiają" nie zbyt solidni podwykonawcy.
Ale zaznaczam, są to tylko moje przypuszczenia, bo na temat samej firmy Warbud słyszałem wiele pochlebnych opinii.
Natomiast co do budowy ronda przez PKP na krzyżówce Krakowskiej i Monopolowej, to mam wielkie wątpliwości czy takowe powstanie. Kiedyś było to planowane, ale to było kiedyś.Remont, poza podbudową i nową nawierzchnią, obejmie również odwodnienie, przebudowę sieci wodociągowej, kanalizacyjnej i teletechnicznej. Wyremontowane zostaną chodniki, ciąg pieszo - rowerowy, zatoki i perony autobusowe oraz oznakowanie pionowe i poziome.
Tak nawiasem mówiąc, to nie chciałbym, aby PKP realizowało takie roboty jak rondo. Pewnie tak długo by wytrzymało, jak most kolejowy na rzece Biała, gdzie popękane betonowe podtorze jest wykuwane i będzie ponownie zalewane betonem. Na razie są to roboty na torze Nr 1, ale i "dwójka" ponoć nie wiele lepsza i wszystko wskazuje, że po oddaniu "jedynki", zabiorą się za "dwójkę". Wykonawcą mostu był niby Warbud, ale ja myślę, że poza reklamą, która wisiała na konstrukcji mostu, te budowy "załatwiają" nie zbyt solidni podwykonawcy.
Ale zaznaczam, są to tylko moje przypuszczenia, bo na temat samej firmy Warbud słyszałem wiele pochlebnych opinii.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Projekt jest na stronie BIP - chyba nawet tutaj gdzieś jest do niego link.
A co do ronda - to skoro tam ma być droga wzdłuż torów aż do Warsztatowej, to jakoś muszą rozwiązać tam ruch z Przemysłowej i Monopolowej. rondo byłoby sensowne tyle, że musieliby wziąć się za jego budowę od razu.
A co do ronda - to skoro tam ma być droga wzdłuż torów aż do Warsztatowej, to jakoś muszą rozwiązać tam ruch z Przemysłowej i Monopolowej. rondo byłoby sensowne tyle, że musieliby wziąć się za jego budowę od razu.
Godzina 3:30 - tak w nocy - ze środy na czwartek na Krakowskiej Skanska układa asfalt. W jakim my kraju żyjemy
Jedna z nielicznych firm która traktuje to co robi na poważnie.
Mogliby poszerzyć nawet o kilkanaście centymetrów wjazd na Krakowską w kierunku dworca z tymczasowego ronda, po zmianie jezdni zrobiło się tam bardzo ciasno - autobusy, żeby się złożyć muszą bardzo zwalniać (uważając, żeby nie naruszyć oznakowania i masztu sygnalizacji), a to tamuje ruch.
+rbasior pisze:Godzina 3:30 - tak w nocy - ze środy na czwartek na Krakowskiej Skanska układa asfalt. W jakim my kraju żyjemy
Nie wiem co w tym dziwnego. Kiedy mają kłaść, w piątek o 15 ?.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Trix - to był zachwyt ukryty w pokręconym sarkazmie - jak mawia mój syn - LOL
-
- Rhetor
@trix: tak, właśnie wtedy
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Na Krakowską wchodzi "gumiak komando":
http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosc ... ,10684370/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wszystko opada, jak się widzi co tam się wyprawia.
http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosc ... ,10684370/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wszystko opada, jak się widzi co tam się wyprawia.
To powinien oglądnąć nasz Prezydent...ciekawe co by na to powiedział
Ale wy wiecie, że technologicznie tak się łata masą na zimno ?
Lechu, my wiemy. Tylko czy Krakowska powinna być łatana w ten sposób?
-
- Rhetor
Powinna! Bo ta ulica odzwierciedla stan miasta
A'propos - jaki jest obecnie stan dostępności Bandrowskiego? Widzę, że parkują tam już pojazdy, ale chyba jeszcze nie było oddania.
A'propos - jaki jest obecnie stan dostępności Bandrowskiego? Widzę, że parkują tam już pojazdy, ale chyba jeszcze nie było oddania.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Wpuszczają chyba tylko pracowników szkoły/policji/mieszkańców bo oficjalnie to jest tam zakaz i nie da się przejechać.Jan Kowalski pisze:Powinna! Bo ta ulica odzwierciedla stan miasta
3150 A Rh+