Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
-
- Rhetor
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Czasy się w miarę zgadzają. Natomiast jakbyś się pokusił na darmowy parking Ciepieli, to weź poprawkę na dojście do kasy, jakieś 10 minut.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Generalnie tak, tylko pociągów mało.
Tak. Ludzie sobie chwalą.
Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
Wczoraj pendolino na trasie Warszawa - Tarnów 40 minut opóźnienia
Przez budowę estakady w Krakowie wyłączony jest jeden tor, powinni to skończyć niedługo, na pewno przed ŚDM. Intercity raczej nie będą łapać opóźnień ale Regio już tak ponieważ są najniżej w hierarchii kolejowej i muszą czekać aż przejadą ważniejsze pociągi, nie są to duże opóźnienia.
-
- Rhetor
Nie wierzyłem dotychczas w to co piszecie o tym, ale byłem w niedzielę jak był pociąg retro... co za idiota tak wymyślił dojście na perony?Jan Kowalski pisze:Czasy się w miarę zgadzają. Natomiast jakbyś się pokusił na darmowy parking Ciepieli, to weź poprawkę na dojście do kasy, jakieś 10 minut.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Podobno najszybsza babcia
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
Według mnie przy Parkingu PR powinny być przynajmniej automaty biletowe do zakupu biletów kolejowych. Wycieczka na drugą stronę stacji po bilet wg mnie jest bez sensu.
-
- Archont
I co z tych automatów? Były w Tarnowie to nie korzystali z nich. I w końcu je zlikwidowali. W Krakowie są wolne automaty, a ludzie i tak 10-15 minut stoją w kolejce do kasy. A kto ma smarkfona to wystarczy pobrać SkyCasha i nie przejmować się wycieczkami do kasy.hurricane pisze:Według mnie przy Parkingu PR powinny być przynajmniej automaty biletowe do zakupu biletów kolejowych. Wycieczka na drugą stronę stacji po bilet wg mnie jest bez sensu.
-
- Obywatel
- Kontakt:
Automat do sprzedaży biletów aglomeracyjnych (spółek PR i KM) po Małopolsce (np. do Krakowa, lotniska w Balicach, Bochni, itd.) znajduje się przy parkingu P&R od strony placu przed wejściem do tunelu pod peronami. Jedynie zakup biletów PKP IC lub poza Małopolskę wymaga "spaceru" do kas w budynku dworca...hurricane pisze:Według mnie przy Parkingu PR powinny być przynajmniej automaty biletowe do zakupu biletów kolejowych. Wycieczka na drugą stronę stacji po bilet wg mnie jest bez sensu.
Tarnów - Polski Biegun CiepłaĄ
Budowa wiaduktu przy ul. Zbylitowskiej. Stan prac na dzień 22.05.2016
http://imgur.com/a/EKJTL" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imgur.com/a/EKJTL" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy na Aleji Tarnowskich/Dąbrowskiego też będzie taki wiadukt? Wgl jak tam wygląda sytuacja, ociągają się?
Korzystalem z tego automatu i fajna sprawa ogarnołem bilety do Krakowa i od razu na Balice , ma wbudowany rozkład więc można dobrać czas dojazdu i odjazdu , nie trzeba czekać jeśli się przesiada.Nawet widziałem starsi ludzie obsługują program bez problemu i można płacić kartą.Super niecałe 2h i jesteś na odprawie na Balicach.
Exyou: tam to się nic nie dzieje jeśli chodzi o wiadukt/rondo. Cały czas grzebią przy torach.
Kilka zdjęć z budowy wiaduktów przy Tuchowskiej:
https://plus.google.com/+TarnowskaAgora ... ZatzUhDcQ9" onclick="window.open(this.href);return false;
Kilka zdjęć z budowy wiaduktów przy Tuchowskiej:
https://plus.google.com/+TarnowskaAgora ... ZatzUhDcQ9" onclick="window.open(this.href);return false;
W dniach 30.05.2016 - 31.07.2016 tymczasowe przejście przez torowisko w rejonie budowanego wiaduktu przy ulicy Zbylitowskiej będzie zamknięte. Taka informacja pojawiła się na tablicy ustawionej przy przejściu.