Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Orientuje się ktoś kiedy zaczną budować wiadukt na ul. Zbylitowskiej ?
imi
Gościnny masz możliwość udostępnić link do tych planów?
@imiol
Jak tylko puszczą ruch na Czerwonych Klonów czyli ostrożnie licząc za ~2-3 tyg. Byłem tam wczoraj na wizji lokalnej i część podbudowy jest już ubita, a studnie osadzone. Została do wykonania druga część podbudowy, asfalt i uprzątnięcie terenu.
Jak tylko puszczą ruch na Czerwonych Klonów czyli ostrożnie licząc za ~2-3 tyg. Byłem tam wczoraj na wizji lokalnej i część podbudowy jest już ubita, a studnie osadzone. Została do wykonania druga część podbudowy, asfalt i uprzątnięcie terenu.
Kpina i skandal. Amen. Czyli co, ruch dalej będzie szedł przez wąskie gardło na Tuchowskiej?Goscinny pisze:Udało mi się dotrzeć do wersji elektronicznej tego planu przebudowy.
To nawet nie jest rozbudowane skrzyżowanie - po prostu przesunięto kawałek Sanguszków w stronę wschodnią tak, żeby zrobić miejsce na nowy nasyp.
Koniec. Kropka.
O rondach, czy jakiejkolwiek przyszłościowej rozbudowie tego kawałka możemy zapomnieć.
Przecież tam projektowano ronda z jednej i drugiej strony tego wiaduktu żeby od strony wschodniej przedłużyć nową drogę idącą od Tuchowskiej wzdłuż torów, a od strony zachodniej - puścić ją dalej w stronę Lwowskiej.
Jak widać - projekt poszedł do kosza. Nie przewiduje się w przewidywalnej przyszłości połączenia ul. Tuchowskiej z Gumniską.
Kpina i skandal.[/quote]TomekMKM pisze:
Zobaczcie na date pierwszego postu w tym temacie ''Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Post przez petr » 29 wrz 2010, o 08:06 '' .....to juz ponad 5 lat (juz po rozstrzygnietych przetargach) a nadal ZADEN z wiaduktow w miescie nie jest w pelni skonczony ..... tu juz nie ma co komentowac .
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
takie władze mamy w mieście. Wykonawcy i PKP rozdają karty tutaj, a powinno być inaczej, władze miasta mają temat całej tej modernizacji w czterech literach. Mam jakieś dziwne wrażenie, że nikt z miasta odpowiedzialny za drogi i rozwój nie pomyślał, żeby przemyśleć te modernizacje pod kątem miasta, inwestycji, (np dłuższe wiadukty, tak aby światło przejazdu pod nimi było szersze, przykład-Lwowska, Stwosza) Co to znaczy, żeby jeden wiadukt robić tyle czasu i droga pod nim była zablokowana, to robić tutaj też można by w cudzysłów dać, bo na tuchowskiej, można było robotników ze swiecą szukać.
Podobno sprawa została zaniedbana już dawno temu i teraz mamy co mamy. Nie za bardzo jest już jak to zmienić, bo wszystko zaklepane i budowa rozpoczęta. Miasto i tak zmieniło stosunek do kolejarzy czego dowodem jest to, że PKP chciało zaczynać Gumniską w tym samym czasie, kiedy była robiona Lwowska...
Wrzucam plan "przebudowy" ul. Sanguszków.
Na pierwszy rzut okaz to nawet widoczność będzie podobna jak teraz.
Na pierwszy rzut okaz to nawet widoczność będzie podobna jak teraz.
- Załączniki
-
- sanguszkow.jpg (743.47 KiB) Przejrzano 5983 razy
Jaka ma być skrajnia pozioma tego wiaduktu w końcu?
Oczywiście, że miasto dało ciała za czasów Ścigały z tą przebudową. Już chyba parę lat temu pisałem, że ta modernizacja to stracona szansa na otwarcie miasta. Zwłaszcza jego południowej części.
A Gumniska jest dla mnie zaskoczeniem, bo pierwotnie miał być to jedyny znacznie poszerzony wiadukt (pod budowę połączenia Tuchowska - Lwowska z tymi rondami) a tu widać, że jednak była to mrzonka... Szkoda...
A Gumniska jest dla mnie zaskoczeniem, bo pierwotnie miał być to jedyny znacznie poszerzony wiadukt (pod budowę połączenia Tuchowska - Lwowska z tymi rondami) a tu widać, że jednak była to mrzonka... Szkoda...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
Idioci myśleli inaczej i nawet zagłosowali na tego Pana.hurricane pisze:Oczywiście, że miasto dało ciała za czasów Ścigały z tą przebudową.
I co? Znowu mam napisać, że miałeś rację? Magistrat oczywiście o niczym nie wiedział i pojęcia nie miał na co się zgodził w uzgodnieniach z PKP. Kto takie rozwiązania uzgodnił, kto się pod nimi podpisał? Kto z imienia i nazwiska odpowie personalnie i swoim majątkiem za takie uzgodnienia? Nikt. Urzędnik o 15:30 zamyka biurko i ma w dupie co się będzie działo dalej. A kasa? W końcu to nie jego a podatnik (Ty, ja i inni) łożący na budżet miasta ma jedno wyjście, morda w kubeł.hurricane pisze:Już chyba parę lat temu pisałem, że ta modernizacja to stracona szansa na otwarcie miasta. Zwłaszcza jego południowej części.
Lwowska, Gumniska, Warsztatowa, Al. Tarnowskich i inne to wielka porażka Magistratu, urzędników opłacanych z naszych podatków dzięki którym a raczej ich niekompetencji i braku determinacji będziemy mieli to co widać. Ale co tam, miasto może sobie wybudować na swój koszt estakady, wiadukty nad linią kolejową. W końcu stać nas na takie p******.hurricane pisze:A Gumniska jest dla mnie zaskoczeniem, bo pierwotnie miał być to jedyny znacznie poszerzony wiadukt (pod budowę połączenia Tuchowska - Lwowska z tymi rondami) a tu widać, że jednak była to mrzonka... Szkoda...
I jeszcze jedna sprawa, co zrobili nasi posłowie odchodzącej kadencji w tej sprawie? Co wywalczyła Pani Augustyn i Pan Wardzała, posłowie z opcji rządzącej? NIC. A wy dalej oddaliście na nich swoje głosy. Gratuluję.
(Sorry, że nie wspominam posłów opozycji ale oni z wiadomych powodów nie mieli nic do powiedzenia).
Eh, szkoda dalej pisać.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
A na Stwosza nie można było zrobić ludzkiego wiaduktu pod torami, żeby samochody mogły tamtędy jeździć i skomunikować to z ul. Do huty. Żaden urzędnik nie odpowie za to, bo to nasza kochana Polska
Wiadukt Czerwonych Klonów - kilka zdjęć z dzisiaj:
http://imgur.com/a/osa4w" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imgur.com/a/osa4w" onclick="window.open(this.href);return false;
Ile tam będzie wysokości ?? Bo na zdjęciach to wydaje się,że autobus się nie zmieścił :-)
Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Dawniej był taki wąski a teraz można tam wogóle przejechać?Rodowity pisze:A na Stwosza nie można było zrobić ludzkiego wiaduktu pod torami, żeby samochody mogły tamtędy jeździć i skomunikować to z ul. Do huty. Żaden urzędnik nie odpowie za to, bo to nasza kochana Polska