Autostrada A4
-
- Rhetor
Pomiar natężenia ruchu w Łapczycy dokonany został w dniach od 4 września b.r. (środa), godz. 12.00 do 5 września b.r. (czwartek) godz. 12.00. Okazuje się, że w środku tygodnia, czyli w warunkach przeciętnych, przez Łapczycę przejechało 8993 samochodów w kierunku Krakowa (zachodnim) i 8716 w kierunku wschodnim, czyli łącznie 17 709 pojazdów. Aż 36% z nich (6414) to samochody o ciężarze powyżej 12 ton, głównie tiry. Dodatkowo obserwatorzy zauważyli, że ich szybkość, szczególnie w godzinach nocnych przekraczała dozwoloną prędkość 50 km/h.lll pisze:Przecież pan wójt nie powie, że ruch mu zmalał o 50%, bo jakby to zabrzmiało.
Miałem wczoraj wieczorem wątpliwą przyjemność wracać A4 z Krakowa. Na przyszłym PPO między Bieżanowem a Szarowem zwężenie do jednego pasa (kier. wschodni). Nie muszę chyba pisać, co się działo. Korek na obu pasach sięgał w. Bieżanów. I odrobina refleksji. Co by było, gdyby takie coś wydarzyło się bliżej Tarnowa? Niechby chociaż połowa tego, co tam stało zjechała w jednym czasie naraz do miasta, to byłby istny sajgon.
-
- Archont
Beaver pisze:tak sie tlumaczyli Ci co organizowali, ze nie chca denerwowac policji itd...Goscinny pisze:to teraz trzeba mieć pozwolenie na przechodzenie po pasach?Beaver pisze:Protest był, krótki bo nie było pozwoleń.
Wyrok Sądu Najwyższego - Izba Karna
z dnia 16 stycznia 2002 r.
V KKN 399/99
Chodzenie po pasach dla pieszych, które przeznaczone są dla przejścia przez jezdnię, a nie do spacerowania i chodzenia po nich, wyczerpuje w pełni znamiona czynu określonego w art. 90 kw.
dlatego taki krótki był proteścik bo był nieoficjalny. Oficjalne pisma zostały już zgłoszone do prasy, policji itp. i co tydzień w piątek będzie oficjalny protest
Zastanawiam się, po kiego grzyba tak gnali? Chcieli najlepsze miejsca na stadionie zająć czy co? A rozwleczeni byli masakrycznie... I nie było ich czasem 17?farciarzgilmore pisze:A to nie przypadkiem wsparcie na dzisiejsze derby Krakowa w piłce nożnej ??
^
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
Bo łączność musi być pewna!
Tiry na autostradę - utajniono decyzję -jak donosi Gazeta Krakowska sprawa jest już przesądzona:
Z naszych nieoficjalnych informacji wynika, że decyzja o odwołaniu ograniczenia tonażu na autostradzie już zapadła, wczoraj jednak nie została publicznie ogłoszona.
Ciekawe jak to liczą. Przecież zagrożenie spowodowaniem wypadku i obrażeń pieszych/kierowców nie jest mniejsze na alei JP2 niż na prostej jednojezdniowej DK 94.
Nikt nie wziął pod uwagę matek z dziećmi przechodzących dwujezdniową ulica w środku osiedla pod obstrzałem TIRów?
Wg mnie zagrożenie w Tarnowie jest dużo większe niż we wsiach znajdujących się wzdłuż DK 94. Wystarczy porównać ilość ludzi żyjących na tym krótkim odcinku w Tarnowie (ok. 20 tys. osób) do przykładowo Łapczycy (szczerze mówiąc nie wiem ile osób tam mieszka, tysiąc?).
Nikt nie wziął pod uwagę matek z dziećmi przechodzących dwujezdniową ulica w środku osiedla pod obstrzałem TIRów?
Wg mnie zagrożenie w Tarnowie jest dużo większe niż we wsiach znajdujących się wzdłuż DK 94. Wystarczy porównać ilość ludzi żyjących na tym krótkim odcinku w Tarnowie (ok. 20 tys. osób) do przykładowo Łapczycy (szczerze mówiąc nie wiem ile osób tam mieszka, tysiąc?).
Wróćcie na ziemię. 31 października na A4 uruchomiony zostanie system poboru opłat viaTOLL. I to jest jedyny powód puszczenia ciężarowych. Reszta to blablanina dla zaciemnienia sprawy. Moje miasto zostało wydymane przez wszystkich.
Dlaczego nie mamy WOT? Pytam parlamentarzystów z naszego okręgu. Pytam Pana Prezydenta.
Tarnów podziękuje Posłom i Senatorom z PO, lokalnej władzy. Do zobaczenia w piątek.
Dlaczego nie mamy WOT? Pytam parlamentarzystów z naszego okręgu. Pytam Pana Prezydenta.
Tarnów podziękuje Posłom i Senatorom z PO, lokalnej władzy. Do zobaczenia w piątek.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
A może zrobić BUS pas na JP II, od pętli koło mieszka aż do zwężki na Lwowskiej?? Cały pas wydzielony żółtymi liniami. Tylko skręty w prawo możliwe.Robi się miejsce dla poj. uprzywilejowanych a autobusy stoją tylko od wiaduktu do ronda. To samo w drugą stronę, tylko że do ostatnich świateł prawy pas jako BUS. W tedy to raczej będzie problem, żeby z A4 w ogóle zjechać, ewentualnie się do niej dostać. Jak GDDKiA robi wszystko po swojemu, to miasto też powinno zrobić po swojemu. Mieszkańcy by sobie poradzili, a przyjezdni niech się cieszą że jechali A4 a później sobie plują w twarz że stoją w korku dłużej niż jechali A4.
Z tego co kierowcy MPK rozmawiają, to już teraz w godzinach szczytu, rozkład jazdy na 0 i 1 powinien brzmieć,, autobusy kursują wg. korków na JP II'' normalne kursowanie w godzinach wieczornych.
Z tego co kierowcy MPK rozmawiają, to już teraz w godzinach szczytu, rozkład jazdy na 0 i 1 powinien brzmieć,, autobusy kursują wg. korków na JP II'' normalne kursowanie w godzinach wieczornych.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;