Autostrada A4
-
- Obywatel
Jeżeli mówisz o przejeździe ul. Gajową, która właśnie idzie przez las, to nie można!
Powód - jest to ulica jednokierunkowa i można nią dojechać z Brzeska do węzła autostradowego i wjechać na autostradę. Natomiast gdyby ktoś chciał tą ulicą jechać z autostrady, to życzę powodzenia, gdyż na końcówce często "miśki" czatują
Powód - jest to ulica jednokierunkowa i można nią dojechać z Brzeska do węzła autostradowego i wjechać na autostradę. Natomiast gdyby ktoś chciał tą ulicą jechać z autostrady, to życzę powodzenia, gdyż na końcówce często "miśki" czatują
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Za Radiem Kraków
Jadąc dzisiaj do Krakowa można było zauważyć duże spustoszenia na skarpach i mnogość prac na serwisówkach i ogrodzeniach.
Tak więc premiera i ministra szybko nie zobaczymy
http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/PPRA-98YJLKUlewy opóźniły prace na A4
Co najmniej o miesiąc opóźni się całkowite dokończenie budowy autostrady z Krakowa do Tarnowa. Przez czerwcowe ulewy wykonawca odcinka z Brzeska do podtarnowskich Wierzchosławic nie zdąży z pracami do końca tego miesiąca.
Chodzi przede wszystkim o dokończenie miejsc obsługi podróżnych, dróg serwisowych i siatek ochronnych. Powinny być gotowe w lipcu.
Dłużej może potrwać dokończenie odcinka z Szarowa do Brzeska - przyznał Radiu Kraków dyrektor krakowskiego oddziału GDDKiA, Jacek Gryga. Brakuje na nim przede wszystkim siatek chroniących przez zwierzętami oraz dróg serwisowych.
Problemami związanymi z autostradą z Krakowa do Tarnowa i dalej do Rzeszowa zajmuje się dziś sejmowa podkomisja ds. transportu drogowego i drogownictwa. Posłowie wraz z nowym wiceministrem transportu Zbigniewem Rynasiewiczem obradują dziś w Bochni i Tarnowie.
(Bartłomiej Maziarz/MK)
Jadąc dzisiaj do Krakowa można było zauważyć duże spustoszenia na skarpach i mnogość prac na serwisówkach i ogrodzeniach.
Tak więc premiera i ministra szybko nie zobaczymy
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Wyjaśnij rzuf na rondzie którym zjazdem zjeżdzasz, bo coś mi się wydaje, że o różnych drogach mówicie. Chłopaki mówią o tej jednokierunkowej i na nią bez łamania przepisów już na rondzie (bo wysypany piach) się nie dostaniesz. Ty być może mówisz o tej drodze, do której można się dostać 2 zjazdem na rondzie co leci w las.
PS. No, ale w sumie skoro niedługo mają otworzyć zjazd to nie ma co rozkminiać:)
PS. No, ale w sumie skoro niedługo mają otworzyć zjazd to nie ma co rozkminiać:)
23 maja napisałem:
Widok od strony wyjazdu ze stacji paliw w kierunku ronda
Widok dokładniejszy jezdni/bariery/chodnika
Dziura w ekranie to miejsce wyprowadzenia ruchu pieszych za ekran
Uf, wreszcie jestem jako pieszy odseparowany od samochodów, mogę spokojnie spacerować
A tu gdzieś będzie trakt im. Ryszarda Ścigały, Prezydenta Miasta Tarnowa
pod warunkiem, że ktoś nie zostanie przejechany przez samochody wyjeżdżające ze stacji paliw. Tyle będzie widział kierowca z prawej strony
Podjechałem dzisiaj aby zobaczyć postęp prac. Coś się zaczyna dziać od strony północnej czyli stacji paliw. Kilka fotek.Cud się stał
GDDKiA ogłosiła przetarg na: Dostosowanie ciągu DK – 73 w rejonie węzła autostrady A-4 Tarnów Północ dla ruchu pieszego.
Warto zobaczyć jakie kuriozum zaprojektowano po wpadce Magistratu i Inwestora na etapie projektu A4.
Szkoda tylko, że ciemniacy z RO nie dostali do zaopiniowania projektu. Pewnie dzisiaj nie byłoby tych problemów.
Pozostaje jeszcze walka o chodnik w ciągu ul. Wilczej. powalczymy
Widok od strony wyjazdu ze stacji paliw w kierunku ronda
Widok dokładniejszy jezdni/bariery/chodnika
Dziura w ekranie to miejsce wyprowadzenia ruchu pieszych za ekran
Uf, wreszcie jestem jako pieszy odseparowany od samochodów, mogę spokojnie spacerować
A tu gdzieś będzie trakt im. Ryszarda Ścigały, Prezydenta Miasta Tarnowa
pod warunkiem, że ktoś nie zostanie przejechany przez samochody wyjeżdżające ze stacji paliw. Tyle będzie widział kierowca z prawej strony
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Ależ da się zjechać małym takim do 3,5t mobilem przez tzw lasek jak Rzuf pisze. W ostatnim tygodniu nawet ten zjazd utwardzili tzw tłuczniem i jest całkiem nieźle.Wjeżdzając na rondko nie jedziemy na zakaz w zamkniętą Lesną czy jednokierunkową Gajową a następnym zjazdem i dajemy w prawo następnie w lewo i przez lasek 600-800 metrów - lądujemy na ul Kołątaja w Brzesku. Nie ma na tym przebiciu żadnych znaków informacyjnych, kierunkowych ani zakazów.Cubaza pisze:@up nie da się. Musisz jechać do Tarnowa, bądź zjechać w Bochni i wrócić się.
lysolek
Viatole sa zamontowane. A skoro one sa to na 100% pojdzie tranzyt poniewaz firma by ich nie montowala na przyszly rok. A ostatnio wzucilem link gdzie jest napisane ze od lipca ewentualnie jak zakoncza juz dopieszczanie od Brzeska do Tarnow Zachod. Wiec prawdopodobnie jeszcze w te wakacje moze byc akcja TIRsajdak pisze:pytanie do fachowców;)
jak sytuacja z pomysłem puszczenia ciężarówek autostradą do Tarnowa?
wejdzie to w życie - czy jednak przeszło im?