Obawiam się, że jest to rozwiązanie docelowe.bart11 pisze:To jest rozwiązanie tymczasowe. A jakie będzie docelowe ??
Autostrada A4
Podobno nie ma opcji podczepiania dodatkowego chodnika na zewnątrz ekranów, bo konstrukcja mostu nie była pod takie coś kalkulowana. Chodzi pewnie o statykę mostu i dodatkowe obciążenia. Samych ekranów też chyba nie da się już przestawiać, bo są zabetonowane.
W tej sytuacji wg mnie pozostaje dobudowanie osobnej kładki, której pewnie nikt nie chce sfinansować. A wg mnie takie przerzucenie kładki do starej Nowodąbrowskiej byłoby całkiem przyzwoitym rozwiązaniem.
W tej sytuacji wg mnie pozostaje dobudowanie osobnej kładki, której pewnie nikt nie chce sfinansować. A wg mnie takie przerzucenie kładki do starej Nowodąbrowskiej byłoby całkiem przyzwoitym rozwiązaniem.
Dowieszenie czegoś do WD-86 nie wchodzi w rachubę. Jako społeczność lokalna proponowaliśmy wybudowanie nowego obiektu w ciągu starego przebiegu DK 73. Propozycja nie znalazła akceptacji ani w Magistracie anie w GDDKiA ze względy na koszty.
I w taki oto sposób przez błąd w sztuce/brak wyobraźni/nieudolność urzędników zafundowano nam takiego knota.
I w taki oto sposób przez błąd w sztuce/brak wyobraźni/nieudolność urzędników zafundowano nam takiego knota.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
a założymy się?gushman pisze:Polansują? A kto może się w tej sytuacji lansować? Raczej się pochowa
pokażą się w szkle, pokiwają głowami, popieprzą parę gładkich farmazonów, winnych oczywiście nie będzie a nawet jak będą to jakieś osły ofiarne, o których ślad zaginie.
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
Jak na rysunku z dokumentacji przetargowej GDDKiA.
- Załączniki
-
- Chodnik DK-73-sytuacja-rev_1-rys_1.pdf
- (869.43 KiB) Pobrany 229 razy
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Biorąc pod uwagę, że to tymczasowe rozwiązanie będzie kosztem wydanym w błoto, a późniejsza budowa kładki będzie dużo bardziej uciążliwa (utrudnienia na dużo ruchliwszej A4) to chyba najrozsądniejszym rozwiązaniem jest ... urządzenie jakiejś manifestacji na DK73Goscinny pisze:Nie ma to jak wybudować dwupasmowy wiadukt bez ciągu pieszego, a potem zlikwidować jeden pas.
I nie zejdziemy póki nie wybudują nam czegoś takiego:
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /121209788