Bieg dla zdrowia
Bieg dla zdrowia
Zbliża się cieplejszy (miejmy nadzieję) okres roku, stąd przypomniałem sobie o pewnej formie sportu zwanej bieganiem ; )
Czy ktoś z forumowiczów biega? Chodzi o zwykłe bieganie po mieście, po przedmieściach, dla zdrowia, nie dla wyników czy rekordów.
W tym roku prawdopodobnie zasilę szeregi i chciałem się zorientować czy jest więcej takich "szaleńców" ; P
A jeśli ktoś biega - to czy macie jakieś miejsca, które byście polecili (albo odradzili)? Lub jakieś wskazówki dla świeżaka? ; )
Czy ktoś z forumowiczów biega? Chodzi o zwykłe bieganie po mieście, po przedmieściach, dla zdrowia, nie dla wyników czy rekordów.
W tym roku prawdopodobnie zasilę szeregi i chciałem się zorientować czy jest więcej takich "szaleńców" ; P
A jeśli ktoś biega - to czy macie jakieś miejsca, które byście polecili (albo odradzili)? Lub jakieś wskazówki dla świeżaka? ; )
-
- Rhetor
Keleos, ja kiedyś biegałem, już mi się nie chce
A biegało się wzdłuż JP2 w górę i w dół.
Wolę jednak rower
A biegało się wzdłuż JP2 w górę i w dół.
Wolę jednak rower
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Proedroj
Bieganie daje masę frajdy, może nie tyle co jazda na rowerze, ale jest sto razy tańsze i nie trzeba uciekać z miasta żeby się zmęczyć :-P
Moje propozycje:
- Łąki przy lasku Lipie - bieg można sobie urozmaicać tak by w zależności od zaawansowania dobierać trudność trasy.
- Park Piaskówka, szutrowe alejki płasko i dobrze na początek - obecnie często tam biegam, mam tu najbliżej, wkładam buty i w niecałą minutę jestem na miejscu.
- Stadion błękitni - bieżnia.
- Tarnovia - j.w.
Dla miłośników asfaltu i spalin:
- Al. Tarnowskich.
- ul. Jana Pawła II.
- Skrzyszowska.
- Spokojna - Elektryczna - Wyszyńskiego - Czysta.
itd itp
Powodzenia
Moje propozycje:
- Łąki przy lasku Lipie - bieg można sobie urozmaicać tak by w zależności od zaawansowania dobierać trudność trasy.
- Park Piaskówka, szutrowe alejki płasko i dobrze na początek - obecnie często tam biegam, mam tu najbliżej, wkładam buty i w niecałą minutę jestem na miejscu.
- Stadion błękitni - bieżnia.
- Tarnovia - j.w.
Dla miłośników asfaltu i spalin:
- Al. Tarnowskich.
- ul. Jana Pawła II.
- Skrzyszowska.
- Spokojna - Elektryczna - Wyszyńskiego - Czysta.
itd itp
Powodzenia
-
- Rhetor
Dla miłośników dodatkowej adrenalinki: airsoft i paintball
Wysłane z mojej budki telefonicznej
-
- Proedroj
gushman pisze:Kurde, gdyby nie to zimno... Ostatnio udało mi się zejść poniżej godziny na 10 km (rekord świata to jakieś 26 minut z hakiem ), ale obawiam się, że i tak organizatorzy mogliby mi trasę zwinąć zanim bym dobiegł do mety.
nie ma obawy limit 1,5 godz. każdy się zmieści
sam pobiegnę w ogonie bo nie wynik się tu liczy a udział
a z tyłu to i pogadać można a nawet wystawy pozwiedzać
54 800 ml O Rh+ .... a Ty ?