Narty narty ;)
Narty narty ;)
Rozpoczęcie sezonu zbliża się wieeeelkimi krokami, właśnie na stronach dwóch najblizszych wyciągów wyczytałem, że jeżeli warunki będą sprzyjające, to w najbliższą sobotę (www.jurasowka.pl) lub niedzielę (www.lubinka.com.pl) uruchamiają wyciągi
Super!
Super!
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Proedroj
Też widziałem zapowiedzi, szczerze mówiąc nie mogłem doczekać się pierwszych opadów śniegu. Trzymam kciuki za tych na górze, niech sypią ile fabryka dała
Połamania nart
W zeszłym roku Lubinka i Jurasówka były przygotowane dobrze, w tym roku powinno być podobnie lub lepiej.Deto pisze:"w końcu" Pytanie tylko, jak w tym roku będzie wyglądało przygotowanie trasy na Lubince
Połamania nart
-
- Proedroj
Jeszcze rok temu nie myślałem, że będę tak czekał na śnieg Rok temu o tej porze jeszcze nie jeździłem na niczym, tylko na worku hehehe A teraz czekam aż otworzą wyciągi Ciesze się, że w sobotę jest otwarcie na Jurasówce Jednak jutro się nie wybiorę Pojadę kiedyś w tygodniu
A mam jeszcze pytanie Jakie wyciągi, dalej od Tarnowa, polecacie na wypad na cały dzień większą ekipą ?:> Bo zastanawiamy się z kolegami, gdzie można byłoby pojechać większą ekipą i sobie pozjeżdżać
A mam jeszcze pytanie Jakie wyciągi, dalej od Tarnowa, polecacie na wypad na cały dzień większą ekipą ?:> Bo zastanawiamy się z kolegami, gdzie można byłoby pojechać większą ekipą i sobie pozjeżdżać
Ja podobnie jak ty jeżdżę - można powiedzieć od zeszłej zimy. Zaraziłem się na Kotelnicy 2 lata temu, ale można powiedzieć że zacząłem się uczyć rok temu.Cubaza pisze:Jeszcze rok temu nie myślałem, że będę tak czekał na śnieg Rok temu o tej porze jeszcze nie jeździłem na niczym, tylko na worku (...)
Jeśli jesteś początkującym narciarzem - polecam stok w Laskowej. Długi (ok 2000m) i każdy znajdzie coś dla siebie. Jest długi łagodny odcinek, gdzie można doskonalić technikę i jest kawałek ostrzejszy, gdzie można przyłożyć. Minusem jest to, że Laskowa to taki Siemiechów dla Krakusów. W weekend ludzi strasznie dużo. No i mój padre chwalił jeszcze Magurę Małastowską (okolice Gorlic) ale tam nie byłem. Pozdrawiam i do zobaczenia na stoku.
29500ml B Rh+... A Ty?
-
- Proedroj
Polecam stok Wierchomla, okolica malownicza, duża liczba szerokich tras, spory parking i zaplecze gastronomiczne, dostępni instruktorzy (-rki), 1,5 - 2h jazdy z Tarnowa.
Moja picasa - Wierchomla
Magura ma ruszyć na początku lutego 2010 - prace przy wyciągu trwają dłużej niż planowano - stok długi, niezbyt wymagający i o ile dobrze pamiętam jest tam też trasa dla biegówek. Dodatkowo okolica bogata w tanie noclegi.
Moja picasa - Wierchomla
Magura ma ruszyć na początku lutego 2010 - prace przy wyciągu trwają dłużej niż planowano - stok długi, niezbyt wymagający i o ile dobrze pamiętam jest tam też trasa dla biegówek. Dodatkowo okolica bogata w tanie noclegi.