Ranking miast
Ranking miast
Ciekawe zestawienie, co myslicie o pozycji Tarnowa? http://www.sport.pl/sport/1,65026,84656 ... gdzie.html
To nie tak. Nie można porównywać ekstraklasy piłkarskiej i żużlowej. To już bardzo "mądrzy" specjaliści z UM z panem Janasem na meczele wykorzystywali takie własnie porównanie, z tą tylko różnicą, że koszykarze czy piłkarze ręczni grając w II lidze, grają wyżej od piłkarzy Unii, bo ci wystepują w lidze III.Cubaza pisze:Pierwsze co mi się rzuciło w oczy:
Wodzisław - 1 drużyna w Ekstraklasie, 15 miejsce.
Tarnów - 1 drużyna w Ekstraklasie, 5 miejsce.
I jak bardzo miarodajne to jest? Odra nie gra już w Ekstraklasie a jest wyżej niż Unia Tarnów.
I teraz wyjaśnienie. Liga żużlowa to tak naprawdę 3 ligi, czyli 20 drużyn w Polsce. Liga kosza czy ręczna to maksymalnie 4 klasy rozgrywkowe. To też daje około 100 drużyn w naszym kraju. A piłka nożna to najczęściej 10 lig, do tego kilka grup, itd ! To daje tysiące drużyn w całej Polsce ! Chyba trudniej jest być lepszym od 1000 drużyn, niż od 100 czy 20.
No tak. A kiedy był przeprowadzany ten ranking ? Może jak jeszcze byli w ekstraklasieCubaza pisze:Deto, ja to rozumiem. Bardzo dobrze rozumiem. Nie porównuję tego poziomem. Tylko chodzi mi o to, że podali iż drużyna Odry występuje dalej w ekstraklasie, kiedy wiemy, że tak nie jest
Reasumując my mamy dalej drużynę w Ekstralidze a Wodzisław nie ma Więc jaka tutaj sprawiedliwość ?
klub w ekstrklasie piłkarskiej = kluby w ekstraklasie hokeja, siatkówki, ręcznej, koszykówki, rugby, żużla.
Swoją drogą ciekawy ranking. Zawsze musi się gdzieś kończyć, ale jak są rugby to może być ekstraklasa ping ponga albo badmintona.
Szczecin się stoczył. Wiadomo, że to miasto to Pogoń. Ten klub miał wracać do ekstraklasy, a na to się nie zanosi. Stadion też będzie niedługo ruiną...
Swoją drogą ciekawy ranking. Zawsze musi się gdzieś kończyć, ale jak są rugby to może być ekstraklasa ping ponga albo badmintona.
Szczecin się stoczył. Wiadomo, że to miasto to Pogoń. Ten klub miał wracać do ekstraklasy, a na to się nie zanosi. Stadion też będzie niedługo ruiną...
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ