Ranking miast

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Dom
Archont

Ranking miast

Post autor: Dom »

Ciekawe zestawienie, co myslicie o pozycji Tarnowa? http://www.sport.pl/sport/1,65026,84656 ... gdzie.html

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Pierwsze co mi się rzuciło w oczy:
Wodzisław - 1 drużyna w Ekstraklasie, 15 miejsce.
Tarnów - 1 drużyna w Ekstraklasie, 5 miejsce.
I jak bardzo miarodajne to jest? Odra nie gra już w Ekstraklasie a jest wyżej niż Unia Tarnów.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Cubaza pisze:Pierwsze co mi się rzuciło w oczy:
Wodzisław - 1 drużyna w Ekstraklasie, 15 miejsce.
Tarnów - 1 drużyna w Ekstraklasie, 5 miejsce.
I jak bardzo miarodajne to jest? Odra nie gra już w Ekstraklasie a jest wyżej niż Unia Tarnów.
To nie tak. Nie można porównywać ekstraklasy piłkarskiej i żużlowej. To już bardzo "mądrzy" specjaliści z UM z panem Janasem na meczele wykorzystywali takie własnie porównanie, z tą tylko różnicą, że koszykarze czy piłkarze ręczni grając w II lidze, grają wyżej od piłkarzy Unii, bo ci wystepują w lidze III.

I teraz wyjaśnienie. Liga żużlowa to tak naprawdę 3 ligi, czyli 20 drużyn w Polsce. Liga kosza czy ręczna to maksymalnie 4 klasy rozgrywkowe. To też daje około 100 drużyn w naszym kraju. A piłka nożna to najczęściej 10 lig, do tego kilka grup, itd ! To daje tysiące drużyn w całej Polsce ! Chyba trudniej jest być lepszym od 1000 drużyn, niż od 100 czy 20.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Deto, ja to rozumiem. Bardzo dobrze rozumiem. Nie porównuję tego poziomem. Tylko chodzi mi o to, że podali iż drużyna Odry występuje dalej w ekstraklasie, kiedy wiemy, że tak nie jest ;)
Reasumując my mamy dalej drużynę w Ekstralidze a Wodzisław nie ma :P Więc jaka tutaj sprawiedliwość ? :P

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Cubaza pisze:Deto, ja to rozumiem. Bardzo dobrze rozumiem. Nie porównuję tego poziomem. Tylko chodzi mi o to, że podali iż drużyna Odry występuje dalej w ekstraklasie, kiedy wiemy, że tak nie jest ;)
Reasumując my mamy dalej drużynę w Ekstralidze a Wodzisław nie ma :P Więc jaka tutaj sprawiedliwość ? :P
No tak. A kiedy był przeprowadzany ten ranking ? Może jak jeszcze byli w ekstraklasie :P

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

klub w ekstrklasie piłkarskiej = kluby w ekstraklasie hokeja, siatkówki, ręcznej, koszykówki, rugby, żużla.

Swoją drogą ciekawy ranking. Zawsze musi się gdzieś kończyć, ale jak są rugby to może być ekstraklasa ping ponga albo badmintona. ;)

Szczecin się stoczył. Wiadomo, że to miasto to Pogoń. Ten klub miał wracać do ekstraklasy, a na to się nie zanosi. Stadion też będzie niedługo ruiną...
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

ODPOWIEDZ