Igrzyska Olimpijskie Vancouver 2010
Sfolgujcie trochę z ta astmą wczoraj Kowalczyk przeprosiła Marit za rozpetanie tej afery a ja widziałem wywiad z jakimś profesorem i on mówił że w krajach skandynawskich gdzie zawodniczki trenują na wiele nizszych temperaturach niz u nas prawie wszyscy maja astmę tylko że jest to jakas odmiana troche inna i maja podawane mikro dawki a wy tu nie siejcie propagandy że na kilogramy sterydy zażywają
Teraz przez kilka miesięcy bedzie wałkowany temat złota na które czekaliśmy 30 lat
Wizyta u Premiera ,Prezydenta i pewnie jeszcze 100 dygnitarzy wzyscy będą sobie przypisywac "wielki sukces" ale popatrzmy na tabele medalową i spójrzmy prawdzie w oczy
Teraz przez kilka miesięcy bedzie wałkowany temat złota na które czekaliśmy 30 lat
Wizyta u Premiera ,Prezydenta i pewnie jeszcze 100 dygnitarzy wzyscy będą sobie przypisywac "wielki sukces" ale popatrzmy na tabele medalową i spójrzmy prawdzie w oczy
Wreszcie. Poczułem chwile emocji z letniej Olimpiady. Biegi jak to na 30 km - półtorej godziny bez historii, bieganie jak bieganie, ale te ostatnie minuty jak sprint Bolta. Strasznie się ciesze, że Justyna wygrała z dopingiem. Świetna walka. To jednak jest całkiem inny sport - jak patrze na skoki to zabawa, a tu katorga, prawdziwa walka ze zmęczeniem, z samym sobą, rywalkami za plecami. A potem to na co się czeka podczas każdej imprezy - niespodzianka. Brawo dziewczyny. W półfinale z Japonią zabrakło bardzo niewiele i szczerze bałem się, że skończy się znowu jak zwykle, ale jednak Amerykanki nie dały kompletnie rady.
Igrzyska historyczne, bardzo udane. Brawo!
6 medali zimą, 10 latem... takich proporcji jeszcze nie było.
Igrzyska historyczne, bardzo udane. Brawo!
6 medali zimą, 10 latem... takich proporcji jeszcze nie było.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ