EURO 2012

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie

klasyfikacja
Prytan

Post autor: klasyfikacja »

Beaver pisze:Nie wiem czy tylko ja tak mam, że im blizej EURO, to zdaje mi się że to własnie My jesteśmy dostawką do Ukrainy do organizacji tych mistrzostw.
Finał - Ukraina
Losowanie - Ukraina
Więcej meczy - Ukraina
Na losowaniu - prezydent Ukrainy, naszego Premiera albo Prezydenta - brak.
defekator pisze:
Beaver pisze:Nie wiem czy tylko ja tak mam, że im blizej EURO, to zdaje mi się że to własnie My jesteśmy dostawką do Ukrainy do organizacji tych mistrzostw.
Bo to Ukraina organizuje tak naprawdę mistrzostwa z Polską nie Polska z Ukrainą.

Też nie prawda przecież. Obydwa kraje są organizatorami mistrzostw europy. Nie można mówić, że jesteśmy na dostawkę, bo wręcz jest zupełnie odwrotnie. UEFA przez cały czas przygotowań straszyła stronę ukraińską właśnie Polska, że jak nie dadzą rady i nie przyśpieszą to u nad będzie zdecydowana większość turnieju. Ale jest jak jest
Większe przywileje Ukrainy wynikają z tego, że to oni zaproponowali stronie polskiej współorganizowanie mistrzostw. Była to ich inicjatywa. W Polsce nikt o tym w ogóle nie myślał.
Co ciekawe pierwotnie Ukraina planowała współorganizować mistrzostwa razem z Rosją. To właśnie do nich jako pierwsi skierowali swoją propozycję. Rosjanie nie byli jednak zainteresowani organizacją Euro, bo chyba już wtedy chodziła im po głowie wizja organizacji mistrzostw świata w piłce nożnej w 2016 roku. Gdyby teraz organizowała mistrzostwa europy to mogłaby zapomnieć o organizacji mistrzostw świata. Dlatego odrzuciła propozycję Ukrainy, która dopiero wówczas zwróciła się do Polaków. Ci przystali na propozycję, ale na warunkach Ukrainy oczywiście.
Dlatego na Ukrainie jest jeden mecz więcej . Tam będzie 16, a u nas 15. Tam będzie finał mistrzostw i jeden półfinał. U nas będzie jeden półfinał i mecz otwarcia. Tam było losowanie grup mistrzostw europy i prezentacja oficjalnego logo mistrzostw. U nas natomiast było losowanie grup eliminacyjnych do mistrzostw oraz losowanie meczy barażowych.
Jednak uważam, że to my mamy zdecydowanie więcej korzyści z organizacji EURO. Pomijając skok infrastrukturalny, który jest bezsprzecznie widoczny. To u nas zdecydowanie więcej reprezentacji będzie miało swój siedziby w trakcie euro. Łączy się to z większą liczbą zagranicznych gości w naszym kraju, którzy zostawią zdecydowanie więcej pieniędzy niż na Ukrainie.

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

Post autor: misha »

Wszędzie znajdą się ortodoksyjni kibice ale na EURO to nie oni stanowić będą większość. Większośc to ci, którzy pójdą na 1-3 mecze i udało im sie kupić bilety, nie koniecznie nawet na mecze swojej drużyny narodowej. Traktują pójscie na mecz jak doświadczenie i dobrą zabawę, a nie obowiazek wynikający z patriotycznych pobudek.
Z punktu widzenia takiego wlasnie "piknika" powiem, że jesli mam jechać na mecz do Wrocławia to nie zatrzymam się na nocleg w Krakowie bo tam bedą drużyny nocować, tylko własnie dojadę do Wrocka by tam sie przenocować przed meczem - będę bardziej pewny, że na ten mecz trafie, a nie utkwie gdzieś po drodze. Tak samo gdybym miał jechać na mecz naszej reprezentacji w Kijowie. Pojade do Kijowa dzień przed a nie do Warszawy blisko zakwaterowania różnych tam Lewandowskich, Błaszczykowskich, Obraniaków i Jeleni.
Stąd wnioskuje, że miasta goszczące reprezentacje, jesli w nich nie ma meczy wcale takie oblegane nie będą, natomiast będą te ze stadionami na Euro i ich suburbia.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

misha pisze: Stąd wnioskuje, że miasta goszczące reprezentacje, jesli w nich nie ma meczy wcale takie oblegane nie będą, natomiast będą te ze stadionami na Euro i ich suburbia.
Z tego, co sie orientuję to najwięcej zyska Kraków bo będzie gościł Holendrów, a ich kibice zjeżdżają się głównie tam, gdzie bazę ma reprezentacja. Na dodatek jest to nacja, która najliczniej jest reprezentowana przy okazji takich imprez, Anglicy są za nimi w tym zestawieniu.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

A to nie wiedzieliście, że to kasa kilku bogatych ludzi i lobby Ukrainy zdecydowały o przyznaniu nam Euro? :) Myślałem, że to powszechna wiedza. :) Nas Ukraińcy wzięli do spółki, bo sami nie dostaliby jako dzikusy zza Żelaznej Kurtyny. My jesteśmy listkiem figowym, przedstawicielem standardów europejskich. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Autor tematu
extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

karamba pisze:My mieliśmy losowanie baraży i będziemy mieli mecz otwarcia.
i to dla Polski lepsza opcja. W meczu otwarcia przynajmniej będziemy, a w finale nie.
Goscinny pisze:
JanPalony pisze:pora zeby wkoncu wrociła normalność
Widząc PZPN i to co się dzieje przy okazji meczów, to masz dziwne pojęcie normalności.
właśnie o to chodzi, że się nie da ruszyć PZPN bo sie go boją. Znowu premeiro chciał zabłysnąć i powiedział, że PZPN do końca roku nie pozostanie już taki jak był, poleciała Mucha do Platiniego i okazuje się, że premier się przejęzyczył. :lol:
Co do meczów to masz racje obecna patologia w postaci wyłapywania ludzi i wlepiania im zakazów za przeklinanie, uspokajanie dzieci z balonikami czy wjeżdżanie policji do chat o 6 rano po zaprezentowanej oprawie - My tu tylko grilujemy to istna Białoruś. Nagły lament, że trybuny puste w Gdansku, Krakowie, Poznaniu...

http://stadiony.net/aktualnosci/2011/12 ... _mialo_byc

W miare jasno wyjaśnione na stadiony.net.
Znowu wielka afera - zatrzymano dwóch PSEUDOKIBICÓW !! Legii po meczu w Lubinie za ODPALENIE RAC !! Cóż, stowarzyszenie kibiców Wisły Kraków zaprosiło do młyna 1300 dzieci z okazji Mikołaja, same dzieciaki mogły prowadzić doping z gniazda, ale kogo to obchodzi? Lepiej pisać brednie wymyślane przez Twente w celu wybielenia swojego klubu za złe potraktowanie kibiców Wisły i wymyślanie, że nie przyjadą ich kibice bo dostają groźby o wywozie zwłok do lasu. :mrgreen:

Oglądam ostatnio Cafe futbol bo jadą po działaniach PZPN. Wojciech Kowalczyk po raz kolejny wspomniał, że nie ma atmosfery na Euro przez ściąganie miernot zza granicy, przez afery w PZPN, z orłem, przez wymyślanie kart kibica... PZPN nie chiał kibiców i wbrew oszukiwaniu się Szpakowskiego nie było dopingu ani w Gdansku, ani we Wrocławiu. Nawet sam Listkiewicz mówił, że kiedyś wprawdziwe wyzywano jego i PZPN, ale nigdy kibice nie odwracali się od drużyny! Nie ma atmosfery, a PZPN dalej robi swoje aby jej nie było. Podobno reprezentacja jedzie w maju przygotowywać się do.. Austrii. Kolejną pulę biletów dostaną tylko płacący PZPNowi haracz:

http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... w-klubu-k/

- Dlaczego tylko członkowie Klubu Kibica będą mieć szansę na bilet? Chcemy w ten sposób nagrodzić lojalność tych, którzy poddali się weryfikacji, którzy są wierni reprezentacji, jeżdżą za nią po świecie. Już wejściówki na towarzyskie spotkania z Meksykiem i Niemcami były dystrybuowane za pośrednictwem tego klubu. W przyszłości jego członkowie będą mogli liczyć na dodatkowe atrakcje, m.in. rabaty, informacje esemesowe jak dojechać na stadion, jakich dróg unikać, itp. - poinformowała Olejkowska.

:lol: Fan Club Grzesia jeździ za reprezentacją po świecie. :lol: Jak ja to uwielbiam. Kiedy jest doping i tysiące kibiców na wyjeździe Polski to pojechali cudowni kibice, kiedy coś się wydarzy jak w Kownie to już wielkie bydło. Teraz podobno te bilety w podzience dla tego bydła. :lol:
Teraz kiedy nawet pikniki sie wzburzyły, to nagle PZPN nas przekonuje na konferencjach jacy to kibice są dla nich ważni. Fajne też było tłumaczenie czemu będą trenować na Polonii w czasie Euro - bo mamy niewygórowane wymagania. :lol: Szkoda, że Legie po prostu zarezerowali sobie wcześniej Rosjanie.

Brytyjczycy piszą artykuły ostrzegające szalejących pod wpływem litrów piwa Anglików, żeby uważali bo trafią do zasyfionych, brudnych polskich izb wytrzeźwień i jeszcze będą musieli za to płacić.

Przy okazji tego Euro wmawiając ludowi walke z kibolizmem premier zbroi policje, zwiększa przywileje, zarobki aby dobrze przygotować się na społeczne bunty w związku z ewentualnym kryzysem.

W Polsce ma stacjonować 12 reprezentacji, 4 na Ukrainie.

Aha... w tym tygodniu gramy wielki mecz z Bośnią i Hercegowiną, wcale nie z Bośnią z ligi bośniackiej, tylko juniorami z tej ligi do lat 23, których nawet nie poprowadzi trener reprezentacji. ;)
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

ODPOWIEDZ