Ludowy Klub Sportowy Nieciecza Bruk-Bet

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

I do tego może z 900-1000 widzów na stadionie. Jak na inaugurację to strasznie słabo. Ale cóż...

Choć twierdzę, że zaczna grać. Mają to samo co Lech, Wisła czy Legia. Zresztą nieciecza na wiosne też wystartowała z trzema chyba porażkami z rzędu, a ligę wygrali. Czas pokaże...

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Ten mecz był w jakikolwiek sposób promowany w Tarnowie? Bo ja nie natrafiłem na choćby jeden plakat czy cokolwiek. Choć jak przejeżdżałem przez Żabno po godz. 14 to do skrętu w lewo w rynku (nie na mszę) ustawiał się pokaźny ogonek.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

gushman pisze:Ten mecz był w jakikolwiek sposób promowany w Tarnowie? Bo ja nie natrafiłem na choćby jeden plakat czy cokolwiek. Choć jak przejeżdżałem przez Żabno po godz. 14 to do skrętu w lewo w rynku (nie na mszę) ustawiał się pokaźny ogonek.
Ty chyba zartujesz... :lol: :lol: :lol: :lol: Pierwsze słysze zeby mecze Wisly Kraków czy Cracovii byly reklamowane w Bochni, Brzesku czy innych miastach. Co innego żużel, gdzie Unia to jedyna druzyna w tej dyscyplinie w regionie tarnowskim.

Ta druzyna juz wystarczajaco duzo jest promowana w naszym miescie na każdym kroku (doslownie).

Pokażny ogonek to moze 1.000 osób, wiec dramat. Rok temu na inauguracji z Okocimskim bylo 1.500.

A Podbeskidzie to czołowa druzyna I ligi od lat, wiec nie mozna mowic tutaj o slabym poziomie meczu czy beznadziejnym przeciwniku.

Zreszta kibice Podbeskidzia pokazali wczoraj miesjce w szeregu i w 80 osób może dopingowali swój zespol cały mecz. Dobrze tez zaspiewali na poczatku " Jestesmy ch** wie gdzie, dobrze bawimy sie, aijaooo ... " :D

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Wogóle marketing kibicowski w Niecieczy leży

primo: Co za "inteligentna" osoba tak ustala mecze u siebie że kolidują z meczami żużlowymi Unii. To chyba każdy wie że mając do wyboru żużlową ekstraligę a piłkarską 1 ligę, przeciętny mieszkaniec naszego regionu wybierze to pierwsze. Mecze w Niecieczy powinny być rozgrywane w soboty, inaczej frekwencja będzie jak z Podbeskidziem

secundo: A gdzie plakaty w Tarnowie. Chyba w interesie Bruk-Betu jest żeby jak najwięcej ludzi z Tarnowa ściągnąć (jak niedawno kino w Dąbrowie Tarnowskiej).

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

"Przeciętny" mieszkaniec nie interesuje się takimi niszowymi sportami jak żużel : )

Tak więc akurat "przeciętni" powinni iść na piłkę. Tyle, że "przeciętność" polega na siedzeniu w domu i oglądaniu TV, a nie na udziale w widowiskach sportowych ; )

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Ricardo, Keleos ... byliście na niedzielnym meczu w Niecieczy ?

Keleos
Rhetor

A Ty na balecie?

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Keleos pisze:A Ty na balecie?
Rozumiem, że zadałem niewygodne pytanie.

Keleos
Rhetor

Nie. Po prostu piłka nożna w wydaniu 'na żywo' interesuje mnie tyle co zapewne ciebie balet.

Nie jestem typem człowieka, któremu radość sprawia krzyk i machanie rękami, tudzież wyklinanie kibiców drużyny przeciwnej.

Hedonistyczna wartość z obejrzenia meczu na żywo również plasuje się poniżej poziomu radości płynącej z czytania programu telewizyjnego.

Może na mecz Ligi Mistrzów bym się przeszedł... może na mecz reprezentacji... ale polska liga to już balet.

A tak nawiasem, to pytając mnie o uczestnictwo w meczu, wiedząc, że nie jestem fanem piłkarskim, próbowałeś... no właśnie, co próbowałeś zrobić? Starasz się wmówić ludziom, że jak nie są za Unią to są za Niecieczą, czy jak? Jaki cel miało Twoje pytanie?

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Keleos pisze:Jaki cel miało Twoje pytanie?
Ano taki, że skoro tak zabiegasz o promocje tego klubu czy ich meczów to znaczy, że jesteś ich kibicem (fanem czy sympatykiem), a być może nawet chodzisz na mecze.

Keleos
Rhetor

No, faktycznie zabiegam. Napisałem, że przeciętny człowiek ogląda piłkę, a nie żużel.

Ja np. osobiście preferuję koszykówkę. Stałem się właśnie fanatycznym kibicem Śląska Wrocław? Czy może coś z Pomorza? Ściągnij człowieku te klapki z oczu. Jesteś sportowym odpowiednikiem moherowych PiSowców spod krzyża. Powaga.

gunnar
Obywatel

Post autor: gunnar »

Ale, są takie miasta w Polsce i do nich należy Tarnów, gdzie żużel jest na tyle zakorzeniony, że i tak zawsze te 6-7 tysięcy osób będzie co niedzielę maszerować na stadion w Mościcach :)
Dzisiaj, akurat w czwartek, było ponad 6 tysięcy... pomimo pogody.
Co do Niecieczy to faktycznie wypadałoby informować o meczach :) w końcu będą przyjeżdżać drużyny o wynikach i sukcesach trochę większych niż Unia, której i tak jestem fanem

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Deto pisze:Ricardo, Keleos ... byliście na niedzielnym meczu w Niecieczy ?
Nie, ja akurat należałę do tych co wybierają żużel.... i potem byłem wściekły bo przez burzę się nie odbył....

co do Niecieczy to z chęcią się tam pokażę przy bardziej sprzyjających terminach, bo 1 liga to nielada gratka w naszej okolicy, i nie wiadomo jak ta sytuacja długo potrwa

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

Keleos pisze:Jesteś sportowym odpowiednikiem moherowych PiSowców spod krzyża. Powaga.
Każdy kibic piłkarski jest taki, a jak nie, to nie jest kibicem tylko januszem, obserwatorem, konsumentem czy Bóg wie czym jeszcze. Bardzo dobrze, że nie ma plakatów na mecze tego...

;)

Miejscowi kibole sprowadzeni z RPA

Obrazek

Goście z Podbeskidzia

Obrazek

Będzie chodzić po 6 tys. widzów na 1 ligę ale na Unię, a nie na to coś. Marka klubu ma znaczenie. Przykład mi się nasunął - Copa Libertadores, taka południowoamerykanska liga mistrzów. Paragwajski klub Libertad awansował nawet do 1/8, ale na meczu było 500 widzów, bo po 20-30 tys. kibiców w Asuncion chodzi na Cero Porteno i Olimpie, a sukces tego klubu mało kogo interesował... najważniejszy jest klub!
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

Keleos
Rhetor

Nie wnikam w Twoje preferencje, ale ja osobiście wolę na trybunach 10 ładnych dziewczyn, niż 100 karków bez koszulek...

ODPOWIEDZ