Ludowy Klub Sportowy Nieciecza Bruk-Bet

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

ad2222 pisze:
Deto pisze:Tfu, gardzę takimi ludźmi jak ty,
A ja gardzę ludźmi którzy gardzą innymi ludźmi tylko dlatego, że ośmielają się mieć inne poglądy niż oni. Wyluzuj trochę i nie napinaj się tak, a to pozwoli Ci zwiększyć dystans do różnych spraw, co zapewni Ci szerszą perspektywę.

A z pluciem bym nie przesadzał. Ani to zdrowe, ani kulturalne.
Oczywiście odwróciłeś kota ogonem, a nie merytorycznie ustosunkowałeś do mojego wpisu. Jeżeli masz swoje poglądy to musisz potrafić je obronić, bo w przeciwnym wypadku narażasz się na tego typu sytuacje.

Nie napinam się tak, ale to Ty pierwszy zaatakowałeś mnie za moje, poparte wieloma przykładami i latami obserwacji, podejście do tych spraw. Musisz czasem zaakceptować, że ktoś zna się na czymś lepiej od Ciebie, a wyrażanie opinii nie jest spowodowane zazdrością tylko - jak już wspomniałem - doświadczeniem. Poza tym Ci, którzy mnie znają wiedzą, że pojęcia zazdrości jest mi całkowicie obce.

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Hyhy. I pogryzł sie administrator z moderatorem. Ciekawe jak to się skończy? Kto komu da pierwszy ostrzeżenie? A kto ostatni? :mrgreen:

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Deto, wiem, że nie znam się na piłce tak jak Ty, ale to co piszesz - o barwach, klubach - nijak nie przystaje do rzeczywistości - pewnie zdarzają się czasem jakieś miłości zawodnika do klubu, ale jakoś o nich nie czytałem - a o transferach czytam stale. Może zbyt pochopnie wyciągałem wnioski na temat korzyści zawodników - ale nie sądzę, żeby po zaproponowaniu zawodnikowi wyższej ligi i wyższej gaży miał ten zawodnik jakiekolwiek opory moralne wynikające z miłości do aktualnego klubu. Że o umowach menadżerskich z zawodnikami nie wspomnę.
I stawiam też dolary przeciwko orzechom, że taki zawodnik wolałby mieć wpisaną w CV I ligową Niecieczę niż III ligową Unię. Takie życie.

I obiecuję więcej nie pisać w temacie piłki nożnej, skoro to wywołuje u Ciebie taką agresję. Przepraszam.

pb: a po co mamy się gryźć i kopać? Ja trochę pojechałem po bandzie, Deto się zdenerwował, i tak się zaczęło, ale się już kończy :)
Ostatnio zmieniony 06-06-2011, 13:33 przez ad2222, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

pb pisze:Hyhy. I pogryzł sie administrator z moderatorem. Ciekawe jak to się skończy? Kto komu da pierwszy ostrzeżenie? A kto ostatni? :mrgreen:
Biorę to na klatę :lol:

coolawy
Obywatel

Post autor: coolawy »

Kto da więcej? Termalica czy Dolcan ;)

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

coolawy pisze:Kto da więcej? Termalica czy Dolcan ;)
Jak nie Garbarnia motywuje przeciwników Unii, to teraz takie pomysły. Chore to w sumie. Gdzie sportowa rywalizacja ?

kasa, kasa, kasa...

Gorsze wrażenie pozostanie, jeśli nasi zawodnicy nie rozegrają meczu z Dolcanem - twierdzi Kozielski.

Ale tego gorszego wrażenia nie było podczas ostatniego odpuszczenia meczu w Szczecinie, gdzie Pogoń oferowała pomoc w opłaceniu hotelu, itd. Już widać ewidentnie, że Nieciecza ruszyła do Wodzisławia.

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

karamba pisze:Po strasznym laniu w Ząbkach sytuacja Niecieczy mocno się skomplikowała :-/ .
:D

Chociaż z drugiej strony w krainie Donalda wszystko jedno kto gdzie będzie grał, kiedy wszystko bedzie zamkniete. ;)

Co do gwiazdorów to 100% prawdy. Wole naszą Unie, która walczy jak dzisiaj z Libiążem. Co z tego, że przegrali. Człowiek wychodzi ze stadionu usatysfakcjonowany. Cóż nie ma awansu, za rok będziemy dalej w III lidze. Trudno, ma to też swoje pozytywne strony. Mi już ciśnienie na awanse opadło. Są ekipy, są kluby gdzie na trybunach jest fajnie mimo braku sukcesów, a nieraz i lepiej.

Bardzo mi się spodobało nastawienie działaczy Lecha, którzy zapowiedzieli że klub ukierunkuje się na szkolenie własnych zawodników. Wreszcie! Tak powinno być. Ogólnie jestem za limitem obcokrajowców. Na skład Wisły patrzeć się nie da. Nie chodzi tylko o Polskę. Europa zamienia się w komercyjny syf, na którym tylko zarabiają złodzieje - przede wszystkim z zakładów bukmacherskich. Za duża kasa. Z klubów sportowych zrobiono przedsiębiorstwa, a w niektórych przypadkach kibiców chce się zastąpić konsumentami... bleee :-/
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

kholbee
Prytan

Post autor: kholbee »

I Nieciecza nadal w I lidze :)))

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Miejmy nadzieję że Witkowscy wyciągną wnioski z tego sezonu i za rok nie będzie powtórki z rozrywki czyli przepłąconych piłkarzy i ludzi którzy nie wiadomo co w tym klubie robią

gratki za utrzymanie

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

szkoda posypania się fajnych klubów, mam też nadzieje, że pójdą po rozum do głowy i zreformują II ligę na 4 grupy. Największy plus to awans Zawiszy Bydgoszcz do I ligi. :D W moim osobistym rankingu drugi po Legii klub/ekipa z charakterem. Ogólnie to awansowały w miare ciekawe zespoły Olimpia Elbląg, Olimpia Grudziądz, Wisła Płock, Zawisza Bydgoszcz, czyli nie jest najgorzej. :) Dobrze, że nie awansował wymierający Okocimski.

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

extremal pisze:szkoda posypania się fajnych klubów, mam też nadzieje, że pójdą po rozum do głowy i zreformują II ligę na 4 grupy.
Muszę cię zasmucić ale PZPN w zamierza całkiem co innego, a mianowicie jedna centralna II liga 16 zespołowa oraz 4 grupy III ligi. Patologia...

Torquemada
Obywatel

Post autor: Torquemada »

Ricardo pisze:
extremal pisze:szkoda posypania się fajnych klubów, mam też nadzieje, że pójdą po rozum do głowy i zreformują II ligę na 4 grupy.
Muszę cię zasmucić ale PZPN w zamierza całkiem co innego, a mianowicie jedna centralna II liga 16 zespołowa oraz 4 grupy III ligi. Patologia...
Rozdrobnienie ligowe w Polsce, przy obecnych możliwościach finansowych i materialnych poszczególnych klubów, doprowadzi do jeszcze większego spadku poziomu rozgrywek na tych najniższych szczeblach. Czasem jeden mecz, jedna bramka zadecyduje o losach klubu na kolejne 3-4 lata.
Lokalny patriota.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Już się kluby w I lidze wycofują, a co będzie dalej przy reorganizacji przez Ciebie podanej- aż strach się bać. Ja słyszałem natomiast, że będzie jedna ekstraklasa, jedna pierwsza liga i cztery drugie...

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

takie mają mozliwości, że z 2 ligi wschodniej nikt nie spadł, bo albo drużyny sie wycofały, albo nie chciały awansu. Taka liga podlasko warminsko-mazurska jest tylko po to, aby oddawać potem miejsca 2 ligowcom. Jaki poziom? 2 liga to 3 liga, to jest amatorstwo, najpierw niech zadbają o poziom ekstraklasy, potem dennej w tym sezonie 1 ligi, a potem niech myślą dalej.

Przy okazji dla przestrogi, jak kończą takie klubiki jak ten w temacie...

Zespół Unirea Urziceni, niedawny mistrz kraju i uczestnik Ligi Mistrzów, nie wystąpi w nowym sezonie w żadnych rozgrywkach piłkarskich w Rumunii. Klub nie wystąpił do federacji o licencję.

W 2009 roku zespół prowadzony przez byłego trenera Wisły Kraków Dana Petrescu przełamał hegemonię klubów z Bukaresztu i sięgnął po mistrzostwo kraju.

W zeszłym sezonie klub z miasta położonego 60 km od stolicy spadł z ekstraklasy i jego właściciel Dumitru Bucsaru zrezygnował z ubiegania się o licencję na grę w drugiej lidze. Federacja postanowiła wykluczyć drużynę jednak ze wszystkich rozgrywek.

kholbee
Prytan

Post autor: kholbee »

ODPOWIEDZ