Bieliki na żywo.
Bieliki na żywo.
Jak ktoś chce siedząc przy komputerze odpocząć na łonie natury to polecam obserwacje bielików w gnieździe http://www.lasy.gov.pl/bielik
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
To wybierz się na stawy w Lasach Radłowskich. W marcu były przynajmniej trzy. Oprócz bielików zaglądają rybołowy, na lęgi zostają bociany czarne i błotniaki stawowe.Cubaza pisze:Ale bym chciał zobaczyć takiego na żywo
Jak się młode wylęgną to się zacznie akcja- walka młodszych ze starszymi o życie.pb pisze:Jakaś niemrawa akcja na tym filmie...
Bielik nad stawem Błotnica, miesiąc temu.
Rybołów z rybą, Niwka.
A możliwe, że jakiś przypadkiem zapędził się w lasy w okolicach Jastrząbki? Bo w tamtym roku coś wielkością odpowiadającego bielikowi widziałem, ale nie jestem pewien, bo nie zdążyłem się dokładniej przyjrzeć.Boruta pisze:To wybierz się na stawy w Lasach Radłowskich. W marcu były przynajmniej trzy. Oprócz bielików zaglądają rybołowy, na lęgi zostają bociany czarne i błotniaki stawowe.Cubaza pisze:Ale bym chciał zobaczyć takiego na żywo
Bardzo możliwe, zwłaszcza jeśli w pobliżu jest woda (tam chyba jest piaskownia?). Ptaki nie lęgowe wędrują i teoretycznie można je spotkać wszędzie. W naszym regionie jeszcze nie ma stwierdzonego lęgu, prawdopodobnie wszystkie widywane bieliki to ptaki przemieszczające się, szukające swego miejsca.defekator pisze:A możliwe, że jakiś przypadkiem zapędził się w lasy w okolicach Jastrząbki? Bo w tamtym roku coś wielkością odpowiadającego bielikowi widziałem, ale nie jestem pewien, bo nie zdążyłem się dokładniej przyjrzeć.
Jest też kilka innych możliwości - któryś z kilku gatunków błotniaków, rybołów, orlik krzykliwy, kania czarna czy nawet sęp płowy obserwowany kilka razy jesienią w Małopolsce.