Po pierwsze to pisanie o mnie - jest bez sensu - taki zabieg erystyczny - ale ja jako ja nie mam tu nic do gadania - piszemy ogólnie - dobrze - mój pies ma swój ogródek, tam się załatwia ja to kompostuję i mam pod kwiaty.Cubaza pisze:A czy ja pisałem, że jesteś przeciwny? Ciągle piszesz, że skoro miasto pobiera podatek to powinno sprzątać. Jakby sprzątało to byś podatek płacił.Makroman pisze:akapit drugi - ja NIGDZIE nie napisałem ze jestem przeciwny sprzątaniu kup po swoich psach! - ja pisałem że niemoralny jest podatek od psów pobierany przez miasto! więc znów gratuluje ... umiejętności czytania!
Ty sprzątasz kupy swojego psa i co z nimi robisz nic mnie nie interesuje - twoja sprawa. Albo piszemy o zasadach albo osobiście - jak osobiście to pisz o sobie, bo ja o sobie nie zamierzam! czy to dostatecznie oczywiste?!
Ot mędrzec się znalazł? A skąd ja mogę wiedzieć gdzie mieszka twój znajomy? W Austrii taki obowiązek jest na pewno, w Szwecji też - a gdzie indziej? Cała Europa to kraje mniej lub bardziej socjalistyczne z wyraźna przewaga aparatu urzędniczego nad obywatelem - więc to może być wszędzie - no może poza krajami "romańskimi" kulturowo bo tam to nieco inaczej wygląda.pb pisze:Ot, pojęcie o świecie. Jeśli twoja teoria nie zgadza się z faktami tym gorzej dla faktów?Makroman pisze:bo to JEST spadek po komunie! Stąd on we mnie - że ja wtedy żyłem i wiem jakie regulacje i kiedy były w życie wprowadzane!
[...]
Jak znam życie jest to któryś z krajów europejskich - pewnie socjalistyczna Austria, lub hipersocjalistyczna Szwecja.
Ale możesz zgadywać dalej. Jak na razie jesteś dość daleko od prawdy.
poza tym racz nie wszczynać offtopa - masz coś do zakomunikowania to pisz!