Cubaza pisze:Ech...
Ja nie mam zamiaru wejść w g****, bo jakiś właściciel nie umie posprzątać po swoim piesku... Nawet jeśli płaci się podatki od zwierzątek to istnieje coś takiego jak właśnie kultura.
Ale skoro miasto (dotyczy tych miast, które mają taki podatek) nie sprząta, to za co pobiera podatek?
Miasto nie ma 1m^2 żeby ekipy sprzątające mogły ogarnąć każdą psią kupę w szybkim czasie, więc może się zdarzyć, że jakaś kupa nigdy nie zostanie posprzątana.
Jak wyżej. Skoro miasto nie jest w stanie zapewnić odpowiedniego poziomu czystości niech zrezygnuje z podatku od psów i lepi mandaty za niesprzątanie. Jeżeli w Tarnowie zostanie wprowadzony podatek od psów to wówczas sprzątać po swoim przestanę.
A tak poza tym to w domu też nie spuszczasz wody w ubikacji? Tam też płacisz za wywóz nieczystości, a wodę chyba spuszczasz...
No spuszczam. Gdybym jednak nałożono na mnie obowiązkową opłatę za spuszczanie wody (nie mylić z opłatą za wywóz) i kazano to robić sememu , dodatkowo lepiąc mandat za niespuszczenie to bym się czuł oszukany.