Pijawki w Tarnowie
Pijawki w Tarnowie
Ostrzegam przed paplaniem się w błocie - w weekend znalazłem pijawkę (wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli to nie ta bestia).
-
- Archont
-
- Rhetor
- Kontakt:
Ja tam wole Panie ze stacji krwiodawstwa ;-) wybiera się ktoś w piątek?sainte_nitouche pisze:W celu 'odswiezenia' krwi to sie wsadzalo na 3 zdrowaski do pieca
Pijawki nadal stosuje sie w leczeniu zaburzen krzepliwosci - obrzydliwe sa to fakt (pijawki, nie zaburzenia - ale nawet jak sie taka przyssie, to jak sie upije, odpadnie sama
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Archont
potrzymać za rączkę?Jakub Kwaśny pisze:Ja tam wole Panie ze stacji krwiodawstwa ;-) wybiera się ktoś w piątek?
pijawka jak pijawka... zalecana na wszystko - na twoim miejscu wróciłabym na miejsce i pozbierała do woreczka... mogą się jeszcze przydać chociaż nie - słoiczek lepszy
o tym słyszę pierwszy raz...sainte_nitouche pisze:W celu 'odswiezenia' krwi to sie wsadzalo na 3 zdrowaski do pieca
Za dnia nie potrafię otulić cię miłością...
-
- Archont
hm... w zasadzie jesli ktos chcialby uniknac kąpania sie z pijawkami to musialby sie kąpac w rynsztoku. wrecz ich obecność świadczy o czystej wodzie i można sięw niej śmiało wykąpać.rzuf pisze:Pijawki nie są groźne Keleosie Pełno ich, choćby nad stawami... żadna nowość.
Ta co na zdjęciu - to pijawka końska, niegroźna dla czlowieka, krwi nie wysysa w zasadzie praktycznie żadna z polskich pijawek tego człowiekowi nie zrobi. poza oczywiscie lekarską której znalezieniew Polsce graniczy z cudem
Teoretycznie - tak, mogą. Ale raczej martwiłbym sie o stopę przeciętą na szkle albo puszce, które jakiś kretyn do wody wrzucił niż że ugryżie kogoś pijawka (co jest wysoce nieprawdopodobne w naszych warunkach).. i to jeszcze zakażonaKeleos pisze:I że pijawki prosto z ziemi niby żadnych chorób nie mogą roznosić? W końcu mają kontakt z krwią.. oraz z wszelkimi fekaliami i robactwem ziemnym.
-
- Rhetor
Keleos, ale tam pijawki zawsze były
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
...czasami żartobliwie nazywane... pijawkamiJakub Kwaśny pisze:Ja tam wole Panie ze stacji krwiodawstwa ;-) wybiera się ktoś w piątek?sainte_nitouche pisze:W celu 'odswiezenia' krwi to sie wsadzalo na 3 zdrowaski do pieca
Pijawki nadal stosuje sie w leczeniu zaburzen krzepliwosci - obrzydliwe sa to fakt (pijawki, nie zaburzenia - ale nawet jak sie taka przyssie, to jak sie upije, odpadnie sama
Ja się wybieram pod koniec czerwca.
Pozdrawiam.
29500ml B Rh+... A Ty?