Kursy strzeleckie
Kursy strzeleckie
czy istnieje możliwość zrobienia sobie jakiś kursów strzeleckich itp w Tarnowie ??
a jeśli tak to gdzie?
a jeśli tak to gdzie?
Ostatnio zmieniony 07-06-2010, 22:48 przez Arczi, łącznie zmieniany 1 raz.
Kurs to nie wiem, ale brałem kilka razy udział w strzelaniu organizowanym przez jakąś firmę, coś a'la survivalową, mieli sporo różnych broni do wyboru - od pistoletów, przez shotgun aż do karabinków snajperskich - fajna zabawa
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
ad2222 to nie jest tak do końca aby starać się o pozwolenie na broń faktycznie trzeba najpierw mieć patent strzelecki i kilka lat tym zajmować pozwolenie na broń nie uzyska się ot tak na ładne oczy tak samo zresztą jak patentu strzeleckiego Ruthwen podał już link gdzie jest zbiórka osób chętnych do założenia klubu strzeleckiego w Tarnowie również z możliwością zdania egzaminu na patent strzelecki.
-
- Rhetor
I właśnie dlatego repliki należy nosić w futerałach lub torbach, wystarczy nawet owinąć w szmatę, żeby nie była na wierzchu i problem się rozwiązuje.
Syćko.
Syćko.
W Tarnowie na Krzyskiej jest strzelnica LOK. Można tam postrzelać np. z kbks, karabinka pneumatycznego, pistoletu, paintball ... Snajperkę też tam mają bo kiedyś strzelałem.
Jeśli chodzi o jakieś papiery odnośnie strzelectwa to można zrobić uprawnienia instruktora strzelectwa we Fiuku (koło Żabna). Mogę się mylić bo dawno nie zajmuję się tym, więc najlepiej pójść na strzelnicę do LOK-u i pogadać tam z prezesem - on najlepiej odpowie na wszystkie pytania
Natomiast zdaje mi się, że jeśli ktoś stara się o pozwolenie na broń palną to musi mieć przeprowadzone szereg badań psychiatrycznych itp. ukończony kurs posługiwania się bronią palną...
Jeśli chodzi o jakieś papiery odnośnie strzelectwa to można zrobić uprawnienia instruktora strzelectwa we Fiuku (koło Żabna). Mogę się mylić bo dawno nie zajmuję się tym, więc najlepiej pójść na strzelnicę do LOK-u i pogadać tam z prezesem - on najlepiej odpowie na wszystkie pytania
Natomiast zdaje mi się, że jeśli ktoś stara się o pozwolenie na broń palną to musi mieć przeprowadzone szereg badań psychiatrycznych itp. ukończony kurs posługiwania się bronią palną...
-
- Rhetor
Staż i doświadczenie liczy się od zdobycia patentu, a skoro tego nie wiesz więc NIE MASZ ani stażu ani doświadczenia w świetle przepisów
A pisała do Ciebie boś się wypowiedział mając ogólną wiedzę niezmąconą znajomością szczegółu (Cubaza zgadnij czyje to słowa )
A pisała do Ciebie boś się wypowiedział mając ogólną wiedzę niezmąconą znajomością szczegółu (Cubaza zgadnij czyje to słowa )