Faktury prognozowe Enion...
-
Autor tematu - Thesmothetai
- Kontakt:
Faktury prognozowe Enion...
Mam pytanie czy ktoś się spotkał z fakturami prognozowymi Enionu już?
Pytanie nr dwa do prawników czy istnieje obowiązek płacenia takich faktur czy można
żądać ustalania faktur w tradycyjny sposób?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pytanie nr dwa do prawników czy istnieje obowiązek płacenia takich faktur czy można
Re: Faktury prognozowe Enion...
Na intermaksie o tym piszą :rzuf pisze: czy można
http://www.intermaks.pl/index.html?grp=2&info=15010&strona=0"Klienci, którzy mimo wszystko chcą się rozliczać w poprzednim systemie, mogą składać wnioski w tej sprawie w Punkcie Obsługi Klienta. W Tarnowie jest on zlokalizowany przy ulicy Prof. J. Studniarskiego 2. Tam też są dostępne wnioski.
"
Wystarczy udać się do ich siedziby i wypełnić formularz , że chce się powrócić do tradycyjnego dwumiesięcznego okresu rozliczeniowego. Tylko nie wiem czy następuje to od razu czy z końcem okresu za ostatnią prognozowaną fakturę. Zapomniałem dopytać.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Archont
-
- Archont
U mnie prognozy były o jakieś 30% większe niż faktyczne zużycie. Nie mam pojęcia jak je wyliczyli. Więc jak na tą chwilę i tak bardziej opłaca się zapłacić te 8 zł więcej. A co do zwrotów przy ewentualnej nadpłacie to skąd mam mieć gwarancję czy bez poinformowanie mnie znowu nie zmienią sposobu rozliczania (skoro już to zrobili) i ona nie przepadnie? Zresztą jak by im się ten nowy sposób nie opłacał to nie reklamowali by go tak bardzo i nie próbowali wciskać na siłę, tylko zostali by przy droższych o 8 zł rachunkach dwumiesięcznych.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
A ja mam prognozy poniżej faktycznego zużycia, czyli ktoś z Was będzie opłacał deficyt na moim koncie.
Poza tym co tu ktoś za bzdury wygaduje, że nadpłacona kasa przepadnie. Przecież nie żyjemy w Trzecim Świecie!
sainte, za inne rzeczy też płacisz z góry. Na abonament za telefon komórkowy też tak psioczysz?
Poza tym co tu ktoś za bzdury wygaduje, że nadpłacona kasa przepadnie. Przecież nie żyjemy w Trzecim Świecie!
sainte, za inne rzeczy też płacisz z góry. Na abonament za telefon komórkowy też tak psioczysz?
Od czasu gdy bank przy przelewie zgubił mi około 1200 zł i mimo wielu reklamacji nie udało mi się tych pieniędzy odzyskać wolę być jednak ostrożny , bo Polska to niestety wciąż czasami "dziki kraj".gushman pisze:
Zresztą jak mam teraz nadpłacać aby te pieniądze pracowały im na koncie wolę nie nadpłacać aby te pieniądze pracowały na moim koncie. Niewielka suma się uzbiera ale zawsze coś .