Tadziu :)

Wiadomości "z miasta".

Autor tematu
dafi33
Rhetor

Tadziu :)

Post autor: dafi33 »

http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=12574
Myślę że większość zna tego sympatycznego Pana ja dażę go ogromnym szacunkiem :D

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Dwa dni temu moja Mama zapłaciła Mu za stanie w kolejce :mrgreen: bo nie miała czasu.

NORMALNA sprawa - WOLNY RYNEK - mamy niszę i pomysł na bizness. Nie wiem czym się bu ekscytować.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Ravir pisze:Dwa dni temu moja Mama zapłaciła Mu za stanie w kolejce :mrgreen: bo nie miała czasu.

NORMALNA sprawa - WOLNY RYNEK - mamy niszę i pomysł na bizness. Nie wiem czym się bu ekscytować.

Chociażby tym, że chociaż gość dostarcza usług na które jest zapotrzebowanie urzędasy nie chcą mu zalegalizować działalności gospodarczej. Taki to wolny rynek mamy. Tylko czekać aż po serii wywiadów zainteresuje się nim skarbówka :(
Kiedy pierwszy raz zrobiło się głośno, sąsiedzi pana Tadka sugerowali, aby zarejestrował swoją firmę, gdyż z tego tytułu może mieć problemy. Był to 2001 rok. Udał się do Urzędu Miasta Tarnowa z oficjalnym wnioskiem o zarejestrowanie działalności stacza kolejkowego.

- Od razu pani powiedziała mi, że to raczej "nie przejdzie".

Wokół Tadeusza Żaka zrobił się medialny szum. Media były zainteresowane, czy powstanie nowy zawód stacza kolejowego. Tarnowski magistrat odmówił rejestracji takiej działalności. Dwa razy pan Tadek próbował zalegalizować swoją działalność. Wstawiło się za nim nawet Samorządowe Kolegium Odwoławcze.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Wow, nie wiedziałem, że ta sława była ogólnopolska... dlaczego nie walczył z Najmanem?!

Autor tematu
dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Keleos pisze:dlaczego nie walczył z Najmanem?!
Człowieku palnij się w czółko jesteś żałosny i taki ktoś uczy w szkole ... raczej prawidłowo powinno brzmieć ''jest zatrudniony'' :lol:

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

dafi33, masz rację w 200% - Keleos nie zauważył chyba tego, że facetowi chce się pracować - i za to go trzeba podziwiać i cenić, w czasach rozpasanego socjalu.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Keleos
Rhetor

Santo subito! Santo subito!

:roll:

Mam rozumieć, ad, że z mojego postu wyciągnąłeś jakąś wielką filozoficzną rozprawkę nad człowiekiem?

Może to jednak Ad powinien z Najmanem walczyć?

sainte_nitouche
Archont

Post autor: sainte_nitouche »

Abstrahujac od osoby pana Tadzia, od tego, ze niewatpliwie mu sie chce robic cokolwiek, zamiast wyciagac reke po zasilek - to przeciez cala sytuacja jest skrajnie chora i nienormalna.
I nawet, jesli - jak pisza w wywiadzie - byl slawny swego czasu na cala Polske - to chyba nienajlepsza ta slawa; w koncu takich rzeczy jak 24-godzinne stanie w kolejce to raczej nalezaloby sie wstydzic (mowie tu nie o nim, ale o systemie zdrowotnym naszego kraju).
Jak z Owsiakiem: z jednej strony - duma i radosc, z drugiej - wstyd okrutny, ze panstwo niewydolne.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Keleos, A Tobie się chce? Czy tylko czekasz na emeryturę/urlop na poratowanie zdrowia/rentę? To może powalczysz jednak z Najmanem?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Keleos
Rhetor

Odpowiem ci zaraz po tym jak mi wytłumaczysz o kij ci chodzi?

Ani człowieka nie obraziłem, ani nie zanegowałem jego pracy, ani w żaden sposób krytycznie się do niego nie odniosłem, a ty się wypowiadasz co najmniej jakbym mu chleb chciał zabrać.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Keleos, chodzi mi o 'chcenie' - bo nie każdemu się chce. I tylko tyle, a personalnie Ty zaatakowałeś pierwszy.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Ja pierniczę... Weźcie tego Keleosa przyblokujcie na tydzień albo dwa, bo to forum staje się niestrawne przez tego przykrego gościa. Tydzień wolnego chyba źle mu zrobił...
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Keleos
Rhetor

Keleos nie zauważył chyba tego, że facetowi chce się pracować
Gdzie ja w moim poście z żartem o Najmanie w jakikolwiek sposób się odnosiłem do chcenia?

Jeśli by wyliczać, to "Keleos nie zauważył chyba tego, że"... i milion dokończeń. Może keleos nie nie zauważył, tylko może Keleos się nie odnosił do tego, że facet miał świetny pomysł na biznes tylko do tego, że zawsze myślał o panu Tadeuszu w kategorii regionalnego kolorytu, a nie sensacji na skalę ogólnopolską. Zwykłe zaskoczenie.

gushmanie: forum staje się niestrawne przez ataki personalne na mnie w odniesieniu do postów. Zresztą co tu dużo tłumaczyć - sam zamiast merytorycznie się odnieść to zaatakowałeś personalnie...

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Merytorycznie do Twoich wpisów? Bijacz, please. :) Zacznij pisać merytorycznie, to dostaniesz merytoryczne odpowiedzi. Nie wymagaj od nas tego, czego sam nie potrafisz.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Keleos
Rhetor

Merytorycznie do tematów wątków. Znów błyszczysz :roll:

Do administracji: też mogę pisać do ludzi "dziwko" (bijacz), tak jak to zrobił gushman, mój prywatny nauczyciel kultury i merytorycznych wypowiedzi?

Zablokowany