mieszkania Rydza-Śmigłego
mieszkania Rydza-Śmig³ego
witam
zastanawiamy sie nad zamieszkaniem na tej ulicy...
chciałbym sie dowiedzieć jaka tam jest spółdzielnia, jak się z nią "współpracuje"?
Ogólnie byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi co do bloków, jakiś ukrytych wad, zalet, itd...
pozdrawiam
zastanawiamy sie nad zamieszkaniem na tej ulicy...
chciałbym sie dowiedzieć jaka tam jest spółdzielnia, jak się z nią "współpracuje"?
Ogólnie byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi co do bloków, jakiś ukrytych wad, zalet, itd...
pozdrawiam
Większość bloków na Rydza Śmigłego to bloki budowane przez : http://www.lago.com.pl/
Nie jest to spółdzielnia a bodajże wspólnota mieszkaniowa.
Jest tam jeden blok z nr 7, który jest budowany przez kogoś innego.
Zaletą są drzwi wejściowe do mieszkań budowanych przez Lago
Nie jest to spółdzielnia a bodajże wspólnota mieszkaniowa.
Jest tam jeden blok z nr 7, który jest budowany przez kogoś innego.
Zaletą są drzwi wejściowe do mieszkań budowanych przez Lago
-
- Archont
jak chodzi o okna wychodzące na klatkę schodową... to prawdopodobnie są wynikiem adaptacji "południowych" projektów do polskich warunków pogodowych, a nie żadnym tam nowatorstwem..sigielki pisze: cóż... kilka rozwiązań architektonicznych rzadko spotykanych, jedno widziałem na pewno po raz pierwszy...
W krajach południowych gdzie nie ma ostrej zimy czesto balkony i schody są otwarte - coś w rodzaju długiego balkonu z wejsciami... a że w Polsce większość wkurzałby padający przez kilka miesięcy w roku śnieg i deszcz - ciągi się zamyka ścianą adaptując tani "południowy" projekt...
E VOILA - "nowatorskie" rozwiązania...
W Krakowie - u znajomego - KAŻDY albo zmurował albo na stałe zasłonił to okno. Dla mnie to PORONIONY pomysl - całkowicie - zrozumiał bym jak by okno "wychodziło" na współny taras - ale na klatkę? Bez jaj - jedyny pozytyw jest jak młoda, ładna i mocno zaspana sasiadka zapomni o szlafroczku i wejdzie rankiem w strolu Ewy do kuchni
9000 ml A Rh-
wracam do tematu
wybór mieszkania nie jest może palącą kwestią (na szczęście), ale czai sie gdzieś z tyłu głowy...
na domek nas nie stać...
nowe inwestycje mieszkaniowe (wieniawskiego, przy Lwowskiej, Wilsona)jakoś mnie nie przekonują, przede wszystkim dlatego że lokalizacja nie zbyt mnie przekonuje (wewnątrz starszych osiedli, bez szansy na "odetchnięcie")
za to coraz bardziej podoba mi się Brandstaettera ( odkryty własnie park Piaskówka )...
Pytam więc mieszkańców osiedla i Tarnowa, jak sie tam mieszka?,
... jakieś ukryte wady?,
co tam się szykuje? (jakas spalarnia?, zakład, galeria)
wybór mieszkania nie jest może palącą kwestią (na szczęście), ale czai sie gdzieś z tyłu głowy...
na domek nas nie stać...
nowe inwestycje mieszkaniowe (wieniawskiego, przy Lwowskiej, Wilsona)jakoś mnie nie przekonują, przede wszystkim dlatego że lokalizacja nie zbyt mnie przekonuje (wewnątrz starszych osiedli, bez szansy na "odetchnięcie")
za to coraz bardziej podoba mi się Brandstaettera ( odkryty własnie park Piaskówka )...
Pytam więc mieszkańców osiedla i Tarnowa, jak sie tam mieszka?,
... jakieś ukryte wady?,
co tam się szykuje? (jakas spalarnia?, zakład, galeria)