Protest kierowców na trasie Tarnów-Wojnicz 28.01.2012

Wiadomości "z miasta".
Awatar użytkownika

Autor tematu
ozi26
Thesmothetai

Protest kierowców na trasie Tarnów-Wojnicz 28.01.2012

Post autor: ozi26 »

Link do info na onet.pl
http://moto.onet.pl/forum.html#forum:MS ... AwMS5qcw==

Czy taki protest ma jakiś sens??
Ostatnio zmieniony 20-01-2012, 11:34 przez ozi26, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Czy portal radlow.cba.pl mógłby sobie poprzestać na blokowaniu Radłowa?
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Nie, bo to dla naszego dobra. Bo to dla nas. Jadąc z prędkością 30km/h cała Warszawa się przerazi i Tusk przyleci helikopterem do nas i powie, że nam zniżają cenę benzyny o 2zł na litrze. Bo tak ich ten protest przeraził.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

30 kmh... to przecież znacznie upłynnią ruch w tym miejscu! Hurrrra!
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

pan_wAZOn
Prytan

Post autor: pan_wAZOn »

Cubaza pisze:Tusk przyleci helikopterem do nas i powie, że nam zniżają cenę benzyny o 2zł na litrze. Bo tak ich ten protest przeraził.
myślę, że raczej do 2 zł za litr - tak ich ten protest przerazi
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."

wiliam
Obywatel

Post autor: wiliam »

,,Czy taki protest ma jakiś sens??''- Tak każdy protest wywiera presję na rządzących ŹLE !!!

Cubaza
Rhetor

wiliam pisze:,,Czy taki protest ma jakiś sens??''- Tak każdy protest wywiera presję na rządzących ŹLE !!!
Presję ? Jaką presję ? Przecież to po nich spłynie i nawet tego nie odnotują. A wkurzycie tylko kierowców, którzy nie temu winni. Nie rozumiecie tego ?
I jeszcze raz powtórzę to co napisałem poprzednio. Jedziecie z prędkością 30km/h więc spalacie paliwo, więc reasumując i tak kiedyś pojedziecie zatankować auta na wszelkiej maści stacje paliw :D Więc gdzie tutaj presja na rządzących ? Dla rządu to żadna presja...

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Mnie też się nie podobają takie ceny paliwa, ale litości, nie można tego robić w taki sposób! nie dość że codziennie jest problem z przejazdem na tym odcinku to jeszcze się wpieprzają tacy, co chcą lepiej. Po prostu nie tędy droga, dlaczego zmuszamy innych kierowców do jazdy w zatorze, skoro im na przykład ceny nie przeszkadzają/wisi im to. spieszy im się. Ja myślę, że przy braku ruchu z przeciwka i tak kierowcy będą się starali tą kawalkadę wyprzedzać. A i mam nadzieję, że Policja zakwalifikuje to pod "utrudnianie ruchu", bo skoro publicznie podano, że będą jechać 30 km/h to trzeba by być debilem żeby uwierzyć, że nagle wszystkie pojazdy biorące udział w akcji nie są w stanie pojechać szybciej... ;)
PS. Jak chcecie zablokować autostradę?
Przypominam:
Na autostradzie, jak i zresztą wszędzie w Polsce jest obowiązek ruchu prawostronnego,a blokowanie lewego pasa może zostać uznane za np. utrudnianie ruchu..... ;)

kedzior
Obywatel

Post autor: kedzior »

I jak się protest udał? Ceny już spadły?

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

kedzior - to już po 28 stycznia? Ale szybko zleciało... :oops: :roll:

kedzior
Obywatel

Post autor: kedzior »

Auć. Nawet nie będę się tłumaczył... :oops:

NoJz
Obywatel

Post autor: NoJz »

No policja to nie może zbytnio zakwalifikować tego pod utrudnianie ruchu, bo nie ma na tej akurat drodze nakazu z prędkością większą niż załózmy 50, bynajmniej nic mi o tym nie wiadomo :P aczkolwiek to zapewne nic nie da i tylko na radiu znowu posłuchamy ile to określeń kierowców można się dopatrzeć :D

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Nie musi być znaku nakazującego jazdę z daną predkością aby spowodować utrudnienie ruchu. Możesz jechać po mieście 20km/h i także wtedy powodujesz utrudnienia w ruchu a znaków nie ma.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Po prostu nie tędy droga, dlaczego zmuszamy innych kierowców do jazdy w zatorze,
Dla mnie też ten protest jest bez sensu bo uderza w zwykłych kierowców, którzy jadą do pracy, dostarczają towar czy jadą kogoś odwiedzić w szpitalu. A osły będą siedzieć na Wiejskiej i się z śmiać. Dużo lepszym rozwiązaniem byłoby zablokowanie np. dróg do Sejmu. Nie będą mieli jak dojechać to zaraz się głośno zrobi i efekty pewnie lepsze będą niż utrudnianie życie nam.

Cubaza
Rhetor

Jednak powiem wam szczerze, że jest więcej takich ludzi myślących, że jak będą jeździć autami spalać benzynę jadąc bardzo wolno to rząd przyleci na miejsce i im obniży ceny paliw do 2zł za 10 litrów.
Identyczna akcja jest na zachodzie. Tam ludkowie wymyślili sobie, że będą jeździli po autostradzie(sic!) z prędkością 40km/h. Tak, że w tę samą sobotę uważajcie na odcinku od Opola do Wrocławia... Bo ponoć tam mają jeździć.

ODPOWIEDZ