http://www.magnetyzmmiast.eu/
http://blog.magnetyzmmiast.eu/
Zwróciłem się z prośbą o udostępnienie danych dotyczących Tarnowa.
Jest opcja, że mnie zlekceważą /jestem NIKT/. Wtedy fajnie by było
jak by ktoś, kto może, owe wyniki wyciągnął. To może być ciekawy
początek dyskusji o marce jaką jest Tarnów i o tym jak jest zarządzana.
Magnetyzm Polskich Miast
-
Autor tematu - Rhetor
Magnetyzm Polskich Miast
Ostatnio zmieniony 27-12-2011, 12:48 przez Dominik_PCH, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
-
Autor tematu - Rhetor
Szukam tego raportu, ale ciężko idzie. Jak ktoś może to niech zadziała.
Trochę na około:
"Wg badań Bytom i Ruda Śląska to dwa z trzech najbardziej odpychających miast w Polsce (trzecim jest Wałbrzych). Okupują też ostatnie miejsca w kategoriach "Miasta najbardziej godne zaufania" i "Miasta o najwyższym komforcie życia". Choć Bytom aspiruje do roli kulturalnej stolicy regionu, w powszechnym odbiorze jest miejscem nieinspirującym pod względem intelektualnym, podobnie jak Tychy i Ruda Śląska. W tej konkurencji gorzej od tych śląskich miast wypadły tylko Kielce, Tarnów, Gorzów Wielkopolski i Płock."
źródło: link
Raport, jeśli dobrze zrozumiałem, jest z 2009r.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Średnie miasta najatrakcyjniejsze dla polskiego kapitału (mają od 50 tys. do 150 tys. mieszkańców):
1. Zielona Góra
2. Opole
3. Koszalin
4. Gorzów Wielkopolski
5. Konin
6. Rybnik
7. Tychy
8. Pruszków
9. Chorzów
10. Tarnów
Ranking miast najbardziej atrakcyjnych dla biznesu opublikował miesięcznik „Forbes”. 2009
-------------------------------------------------------------
Ranking atrakcyjnosci powiatow.pdf 10-Aug-2010 12:58 2.6M
link
Trochę na około:
"Wg badań Bytom i Ruda Śląska to dwa z trzech najbardziej odpychających miast w Polsce (trzecim jest Wałbrzych). Okupują też ostatnie miejsca w kategoriach "Miasta najbardziej godne zaufania" i "Miasta o najwyższym komforcie życia". Choć Bytom aspiruje do roli kulturalnej stolicy regionu, w powszechnym odbiorze jest miejscem nieinspirującym pod względem intelektualnym, podobnie jak Tychy i Ruda Śląska. W tej konkurencji gorzej od tych śląskich miast wypadły tylko Kielce, Tarnów, Gorzów Wielkopolski i Płock."
Raport, jeśli dobrze zrozumiałem, jest z 2009r.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Średnie miasta najatrakcyjniejsze dla polskiego kapitału (mają od 50 tys. do 150 tys. mieszkańców):
1. Zielona Góra
2. Opole
3. Koszalin
4. Gorzów Wielkopolski
5. Konin
6. Rybnik
7. Tychy
8. Pruszków
9. Chorzów
10. Tarnów
Ranking miast najbardziej atrakcyjnych dla biznesu opublikował miesięcznik „Forbes”. 2009
-------------------------------------------------------------
Ranking atrakcyjnosci powiatow.pdf 10-Aug-2010 12:58 2.6M
link