Fotoradary przenośne - wiedzieliście?

Wiadomości "z miasta".
Awatar użytkownika

Autor tematu
rowerzysta
Prytan
Kontakt:

Fotoradary przenośne - wiedzieliście?

Post autor: rowerzysta »

Czy wiedzieliście np. o tych fotoradarach? rozmieszczone są za stacjonarnymi, gdzie kierowcy od razu przyspieszają po minięciu go a tu taka niespodzianka. Zdjęcia z Tarnowca, Łukanowic, Dębna, Wojnicza i Zbylitowskiej Góry poniżej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Nie widzę ani jednego zdjęcia.
Nieraz widziałem przenośne fotoradary zaraz za stacjonarnymi i jakoś mnie nie dziwią, bo wiele ludzi przyspiesza od razu po minięciu fotoradaru.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

większość z tych miejscowości to Gmina Tarnów, a oni od niedawna mają Straż Gminną - pewnie to ich sprawka :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

robas
Proedroj
Kontakt:

Post autor: robas »

Nie ma zdjęć więc pewnie auta jechały tak szybko że fotoradar ich nie złapał :lol:

Cubaza
Rhetor

O już widać zdjęcia.
Co do zdjęcia pierwszego i drugiego, to ja bym się kłócił za taki mandat. Zdjęcie numer jeden przekreślone całe pasami z ogrodzenia.
Zdjęcie numer dwa. Obiektyw fotoradaru zasłonięty do połowy.

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

ad2222 pisze:większość z tych miejscowości to Gmina Tarnów, a oni od niedawna mają Straż Gminną - pewnie to ich sprawka :)
Radar Straży Gminnej Gminy Tarnów jest praktycznie na stałe załadowany w Tarnowcu na maszcie pod szkołą. W innych miejscach Gminy pojawiał się pod szkołami w pierwszych dniach września - w formie prewencji i zachowania bezpiecznej drogi do szkół.

Swoją drogą, czy lokalizacja fotoradaru każdorazowo wg nowych przepisów nie powinna być oznakowana? Czy myślą, że podchodzi to jeszcze pod znak informujący o stałym maszcie? Według mnie to jest naciągane trochę.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

bastol23 pisze:Nadal nie widać zdjęć :P
Kliknij "cytuj" przy pierwszym poście i pokopiuj sobie linki do przeglądarki.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Autor tematu
rowerzysta
Prytan
Kontakt:

hurricane pisze:Swoją drogą, czy lokalizacja fotoradaru każdorazowo wg nowych przepisów nie powinna być oznakowana? Czy myślą, że podchodzi to jeszcze pod znak informujący o stałym maszcie? Według mnie to jest naciągane trochę.
Lokalizacja stacjonarnych musi by oznakowana, ale jak tutaj oznaczać przenośne?

artur
Obywatel

Post autor: artur »

rowerzysta pisze:
hurricane pisze:Swoją drogą, czy lokalizacja fotoradaru każdorazowo wg nowych przepisów nie powinna być oznakowana? Czy myślą, że podchodzi to jeszcze pod znak informujący o stałym maszcie? Według mnie to jest naciągane trochę.
Lokalizacja stacjonarnych musi by oznakowana, ale jak tutaj oznaczać przenośne?
A czy przypadkiem nie jest tak, ze oznakowane muszą być fotoradary należące pod Inspekcje Transportu Drogowego?...
Mogę się mylić ale zdaje mi się ze przepisy nie odnoszą się do fotoradarów należących do gminy itp.

Cubaza
Rhetor

halford, a dlaczego do kosza ?

Awatar użytkownika

Autor tematu
rowerzysta
Prytan
Kontakt:

Widocznie halford, dostał takie zdjęcie z radaru schowanego w bagażniku ;)

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Przez ten cały odcinkowy pomiar prędkości będzie więcej wypadków, bo zamiast na drogę kierowcy będą wpatrzeni w licznik. Cóż za durne rozwiązanie.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

bastol23, dlaczego durne? Bo nie będziesz mógł przekroczyć prędkości pomiędzy radarami?

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

bastol23 pisze:Przez ten cały odcinkowy pomiar prędkości będzie więcej wypadków, bo zamiast na drogę kierowcy będą wpatrzeni w licznik. Cóż za durne rozwiązanie.

A jak ci się udało zdać egzamin na prawko? Nie patrzyłeś od czasu do czasu na licznik? Czyż nie masz obowiązku na bieżąco kontrolować swojej prędkości?

ODPOWIEDZ