Fotoradary przenośne - wiedzieliście?
-
Autor tematu - Prytan
- Kontakt:
Fotoradary przenośne - wiedzieliście?
Czy wiedzieliście np. o tych fotoradarach? rozmieszczone są za stacjonarnymi, gdzie kierowcy od razu przyspieszają po minięciu go a tu taka niespodzianka. Zdjęcia z Tarnowca, Łukanowic, Dębna, Wojnicza i Zbylitowskiej Góry poniżej.
Radar Straży Gminnej Gminy Tarnów jest praktycznie na stałe załadowany w Tarnowcu na maszcie pod szkołą. W innych miejscach Gminy pojawiał się pod szkołami w pierwszych dniach września - w formie prewencji i zachowania bezpiecznej drogi do szkół.ad2222 pisze:większość z tych miejscowości to Gmina Tarnów, a oni od niedawna mają Straż Gminną - pewnie to ich sprawka
Swoją drogą, czy lokalizacja fotoradaru każdorazowo wg nowych przepisów nie powinna być oznakowana? Czy myślą, że podchodzi to jeszcze pod znak informujący o stałym maszcie? Według mnie to jest naciągane trochę.
-
Autor tematu - Prytan
- Kontakt:
Lokalizacja stacjonarnych musi by oznakowana, ale jak tutaj oznaczać przenośne?hurricane pisze:Swoją drogą, czy lokalizacja fotoradaru każdorazowo wg nowych przepisów nie powinna być oznakowana? Czy myślą, że podchodzi to jeszcze pod znak informujący o stałym maszcie? Według mnie to jest naciągane trochę.
A czy przypadkiem nie jest tak, ze oznakowane muszą być fotoradary należące pod Inspekcje Transportu Drogowego?...rowerzysta pisze:Lokalizacja stacjonarnych musi by oznakowana, ale jak tutaj oznaczać przenośne?hurricane pisze:Swoją drogą, czy lokalizacja fotoradaru każdorazowo wg nowych przepisów nie powinna być oznakowana? Czy myślą, że podchodzi to jeszcze pod znak informujący o stałym maszcie? Według mnie to jest naciągane trochę.
Mogę się mylić ale zdaje mi się ze przepisy nie odnoszą się do fotoradarów należących do gminy itp.
-
Autor tematu - Prytan
- Kontakt:
-
- Rhetor
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
bastol23 pisze:Przez ten cały odcinkowy pomiar prędkości będzie więcej wypadków, bo zamiast na drogę kierowcy będą wpatrzeni w licznik. Cóż za durne rozwiązanie.
A jak ci się udało zdać egzamin na prawko? Nie patrzyłeś od czasu do czasu na licznik? Czyż nie masz obowiązku na bieżąco kontrolować swojej prędkości?