Witajcie!
Codziennie setki osób jeździ drogą z Tarnowca do Tarnowa przez ul. Rudy Młyny a potem Przemysłową.
Chciałbym zwrócić uwagę na pobocza, które są zarośnięte wysoką miejscami nawet na 2m trawą, która nie dość, że uniemożliwia zjazd pojazdu na pobocze, to skutecznie ogranicza widoczność, co przedstawiają załączone zdjęcia.
Kto odpowiada za koszenie poboczy?
Dodam, że w Tarnowcu na ulicy Na Młyny (300m. wcześniej niż ulica Rudy Młyny) trawa na poboczach jest pięknie skoszona.
Czy może miasto zlecić skoszenie poboczy? Wystarczyłyby ze 2-3h. i pobocze czyste z trawy.
Ul. Rudy Młyny -> Przemysłowa. Kto odpowiada za pobocza?
-
Autor tematu - Prytan
- Kontakt:
Bo wiesz, miasto to miasto, w mieście niekoniecznie dba się o niektóre rzeczy tak jak poza miastem.
Za drogę i pobocza odpowiada oczywiście niezdarny TZDM. Idea budowania tego połączenia powstała za dyr. Pyzdka jako odciążenie Tuchowskiej przynajmniej o ruch lokalny z Tarnowca i Gminy Tarnów, w przyszłości miało być poszerzone o wykonanie kilku zatok do bezpiecznego wymijania się... Niestety przyszedł dyr. 'Wąsik', który dyr. Pyzdkowi do pięt nawet nie dorasta i jak widać zapomniał o tej idei jak i o połowie miejskich ulic przy okazji...
Tak przy okazji, czas tę drogę poszerzać, bo dzisiaj pierwszy raz w tym miejscu widziałem korek :/ Choć i tak to najkrótsza droga do miasta, pod świtem jestem samochodem w 6-8 minut.
Za drogę i pobocza odpowiada oczywiście niezdarny TZDM. Idea budowania tego połączenia powstała za dyr. Pyzdka jako odciążenie Tuchowskiej przynajmniej o ruch lokalny z Tarnowca i Gminy Tarnów, w przyszłości miało być poszerzone o wykonanie kilku zatok do bezpiecznego wymijania się... Niestety przyszedł dyr. 'Wąsik', który dyr. Pyzdkowi do pięt nawet nie dorasta i jak widać zapomniał o tej idei jak i o połowie miejskich ulic przy okazji...
Tak przy okazji, czas tę drogę poszerzać, bo dzisiaj pierwszy raz w tym miejscu widziałem korek :/ Choć i tak to najkrótsza droga do miasta, pod świtem jestem samochodem w 6-8 minut.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
-
Autor tematu - Prytan
- Kontakt: