Ulica Lecha Kaczyńskiego?
Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego?
Tak odnośnie konsultacji społecznych - w Krakowskiej napisali, że zostaną one przeprowadzone ... z mieszkańcami 5 posesji przy ulicy Błonie. Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć, że tak będzie wyglądała całość konsultacji?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Potwierdzam - konsultacje są TYLKO z mieszkańcami. Firmy nie mają nic do powiedzenia.
Dodatkowo - nie są w żaden sposób wiążące dla RM.
Dodatkowo - nie są w żaden sposób wiążące dla RM.
A może odcinek od ronda do ronda. Ładne miejsce, dosyć reprezentacyjne i nie trzeba dużo zmian.
- Załączniki
-
- Aleja 1.jpg (262.02 KiB) Przejrzano 5811 razy
Mnie dziwi właśnie, że tam tego nie chcą zrobić. Ulica ładna, nawierzchnia dobra - dodatkowo to główny wjazd do Tarnowa od strony A4. I w przeciwieństwie do ciągu Błonie-Spokojna zmiana nikomu by nie kompolikowała życia i nie narażała na koszty. Po cholerę upierać się przy poronionym pomyśle zmiany nazwy trzech ulic.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Też myślałem o odcinku od ronda Błonie do wjazdu na A4. Idealna ulica dla Lecha. Jest nowa, ładna i w zasadzie chyba nie ma nazwy. Sama idea ulicy dla Lecha jest dobra. Narutowicz był prezydentem kilkanaście dni a ma ulice w każdym mieście. Dlaczego nie Lech? Oczywiście nie powinno się zmieniać obecnych nazw i tu jestem przeciw.defekator pisze:Mnie dziwi właśnie, że tam tego nie chcą zrobić. Ulica ładna, nawierzchnia dobra - dodatkowo to główny wjazd do Tarnowa od strony A4. I w przeciwieństwie do ciągu Błonie-Spokojna zmiana nikomu by nie kompolikowała życia i nie narażała na koszty. Po cholerę upierać się przy poronionym pomyśle zmiany nazwy trzech ulic.
Można pobocza obsadzić jakimś szlachetnym drzewem no i ładne połączenie: Lecha Kaczyńskiego a potem Jana Pawła II.
Wasze propozycje mają jedną wadę, która dyskredytuje je na wejściu. Są rozsądne i przemyślane.
A tutaj nie chodzi o rozsądek - chodzi o zadymę i pokazanie, że "my rządzimy i możemy zrobić wszystko" - choćby był to najbardziej poroniony pomysł.
A tutaj nie chodzi o rozsądek - chodzi o zadymę i pokazanie, że "my rządzimy i możemy zrobić wszystko" - choćby był to najbardziej poroniony pomysł.
Bardzo rozsądny głos. Popieram.wejss pisze:Sama idea ulicy dla Lecha jest dobra. Narutowicz był prezydentem kilkanaście dni a ma ulice w każdym mieście. Dlaczego nie Lech? Oczywiście nie powinno się zmieniać obecnych nazw i tu jestem przeciw.
L'union fait la force
No to DO ROBOTY JacLeJacLe pisze:Bardzo rozsądny głos. Popieram.wejss pisze:Sama idea ulicy dla Lecha jest dobra. Narutowicz był prezydentem kilkanaście dni a ma ulice w każdym mieście. Dlaczego nie Lech? Oczywiście nie powinno się zmieniać obecnych nazw i tu jestem przeciw.
Rondo Błone i wjazd A4
Polak Szkot dwa bratanki*
Ja jestem za tym żeby od ronda Błonie do ronda Żołnierzy Wyklętych ulice nazwać Al. Lecha Kaczyńskiego ale dopiero wtedy jak na tym odcinku będą dwa pasy w każdą stronę
Nie wcześniej.
Nie wcześniej.
karamba- chcesz sobie wybudować autostradę przez miasto ?
- a co do odcinka, wylot na łącznik A4, to bardzo prosta sprawa, po prostu trzeba ją tak zacząć nazywać w mowie potocznej. Tak kiedyś nadawano nazwy ulicom
- a co do odcinka, wylot na łącznik A4, to bardzo prosta sprawa, po prostu trzeba ją tak zacząć nazywać w mowie potocznej. Tak kiedyś nadawano nazwy ulicom
Leon - takie są plany rozbudowy tych ulic, ale to potrwa ładnych kilka lat.
Miasto jest bogate, to je stać
W zasadzie jeśli się już uprą to niech ten łącznik nosi imię Lecha Kaczyńskiego, mimo, że jestem sceptyczny do pomysłu samego w sobie... drogą kompromisu można coś takiego dopuścić.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
Dobry pomysł,w końcu jakiś kompromisLeon pisze:
P.s-jak wyzej
Polak Szkot dwa bratanki*