Pada śnieg,pada śnieg...

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Gdzie w Tarnowie dostanę coś takiego - http://allegro.pl/bardzo-duza-saperka-k ... 38636.html ? Niekoniecznie z tymi wszystkimi bajerami. Chodzi mi o prostą rozkładaną saperkę, żeby móc się odkopać w razie w. ;p

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Równie dobrze możesz użyć 2 łyżek stołowych. Powierzchnia podobna. :) A może łyżkami mniej porysujesz samochód. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

bastol23 pisze:Gdzie w Tarnowie dostanę coś takiego - http://allegro.pl/bardzo-...1327538636.html ? Niekoniecznie z tymi wszystkimi bajerami. Chodzi mi o prostą rozkładaną saperkę, żeby móc się odkopać w razie w. ;p
Tym czymś to się możesz co najwyżej okopać (jeśli sie nie złamie). Kup sobie zwykła szuflę do śniegu. Widziałem też szufle w wersji pomniejszonej. Taką mniejszą możesz wozić w samochodzie.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Bardzo mi pomogłeś, szkoda że nie mogę wcisnąć "pomógł" :P

Nie napisałem, że chcę dokładnie coś takiego. Nie będę jeździł z łyżeczkami lub z normalną łopatą do odśnieżania. To ma być coś mobilnego i o szer. 20-25cm, bez ząbków do rysowania auta ;x

Boruta, gdzie widziałeś taki wynalazek ?

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

bastol23 pisze:Boruta, gdzie widziałeś taki wynalazek ?
Chyba w ogrodniczym sklepie, ale to było zeszłej zimy i dokładnej lokalizacji Ci nie podam, bo nie pamiętam (może koło Burku, na rogu?). Takie wynalazki widziałem też u ludzi pod domami, więc na pewno ktoś tym handluje.
Ps. Ja wożę zwykłą szuflę, nie raz mi pomogła przy parkowaniu za miastem. Jeśli jeździsz tylko po mieście to nie ma sensu żebyś też woził taki sprzęt.
Ostatnio zmieniony 29-11-2010, 13:12 przez Boruta, łącznie zmieniany 1 raz.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Fajnie, że drogi się odśnieża, ale chodniki też by przy okazji można... chodzenie po śladach to średnia rozrywka.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

bastol23, sklepy militarne, na Bema nie widziałem, w "Majorze" w Świcie niedawno była taka.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Nie wiem ale Pułaskiego na pewno nie jest czarna przynajmniej godzinę temu nie była , ubity śnieg i lód na wierzchu .
Zobaczymy jak na wieczór przymrozi to dopiero będzie jazda :roll:

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Ja dziś nie mogłem wygrzebać się z parkingu na Westerplatte ze względu na lód, którego sporo jest pod śniegiem. Z pomocą przyszedł mi zimowy płyn do spryskiwaczy :) miałem trochę w bagażniku i wystarczyło polać nim lód pod kołami.

Awatar użytkownika

samcio
Prytan

Post autor: samcio »

W stosunku do Krakowa z którego wróciłem godzinę temu, to mamy drogi czarne jak węgiel a chodniki odśnieżone że nic tylko biegać. Tam dwudziesto-centymetrowe kałuże z błota na środku chodnika na ulicy w centrum miasta to standard :P

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

"Dwuosobowe" mini pługi do śniegu, zwykłe szufle oraz węższe łopaty do śniegu idealne do samochodu widziałem w Tesco w Gemini ale to było tydzień temu - dziś mogą być puste półki.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Boruta pisze:Ps. Ja wożę zwykłą szuflę, nie raz mi pomogła przy parkowaniu za miastem. Jeśli jeździsz tylko po mieście to nie ma sensu żebyś też woził taki sprzęt.

Najwyraźniej nie miałeś jeszcze potrzeby odkopywania samochodu po wyjściu z pracy...

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Tam dwudziesto-centymetrowe kałuże z błota na środku chodnika na ulicy w centrum miasta to standard
Samcio - nie wiem w jakich rejonach Tarnowa bywałeś dzisiaj, ale ja wszedzie tak miałem jak Ty nam tu Kraków prezentujesz...

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Rano była masakra - ale już koło 10 było OK i większość dróg była odśnieżona.

Mama wozi szuflę do śniegu, taką taką miejszą, osobicie skracałem drewniany trzonek - łatwiej operować.

Zaś moja siostra i jej mąż nie nażekają :mrgreen: ale cóż, Nissan Patrol + szerokie terenowe opony + terenowe, podniesione zawieszenie + napęd 4x4 + reduktor + blokada dyfra powodują, ze nędzne 50 cm sniegu nie straszne.
Po prostu trzeba kupować odpowiednie samocjody i zima nam nie straszna :mrgreen: Jak "trzasnę" 6 w Totka to sobie fundnę Snowcat'a w pomniejszonej wersji czyli Snow Trac'a - i nie będę musiał się przejmować śniegiem. Zasadniczo korki na drogach po za miastem objadę polami. :mrgreen:
9000 ml A Rh-

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Świeci słońce od rana szkoda że sporo na minusie bo by się tego syfu troche potopiło a tak to będzie zalegał na chodnikach .

ODPOWIEDZ