Pytanie o zamek tarnowski i mury obronne Tarnowa
ale czemu ? powiedz czemu ?
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.
thx.
dlaczego w takim razie tak jest w projekcie , nie kumam.? nikomu nie zależy na tym.
dlaczego w takim razie tak jest w projekcie , nie kumam.? nikomu nie zależy na tym.
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.
niestety, ale masz racje.
A dlaczego prywatny właściciel ma za to płacić???? To te buce co ciedzią w Urzędzie Miasta powinny znależć pieniądze na ten remont. Te pieniądze leźą w UNII, Jest ich naprawdę dużo, tylko kto je pozyska? No kto? Mam dość nieudaczników, którzy za sukces obwieszczają światu budowę TARNOWSKIEGO AQUAPARKU. Boże zlituj się nad nimi bo nie wiedzą co czynią
no baaa, przecie sponsor być musi
-
Autor tematu - Prytan
Witam, w związku z kolejnym pomysłem odbudowy murów miejskich mam kilka pytać.
Czyj to pomysł?
Co ma na celu odbudowa murów ?
Czy nie lepiej te pieniądze przeznaczyć na konserwację, odsłonięcie, czy jakiekolwiek prace przy istniejących fragmentach murów ?
Przy oprowadzaniu turystów będzie im mówione, że mury, które zostały odbudowane w ubiegłym roku na placu Rybnym i te które mają być odbudowane przy ulicy Bernardyńskiej są to średniowieczne mury Tarnowa ? Bo tak to się w Tarnowie przyjęło, że mury zrekonstruowane w ubiegłym wieku i te odbudowane na placu Rybnym to średniowieczne mury miasta Tarnowa .
Czyj to pomysł?
Co ma na celu odbudowa murów ?
Czy nie lepiej te pieniądze przeznaczyć na konserwację, odsłonięcie, czy jakiekolwiek prace przy istniejących fragmentach murów ?
Przy oprowadzaniu turystów będzie im mówione, że mury, które zostały odbudowane w ubiegłym roku na placu Rybnym i te które mają być odbudowane przy ulicy Bernardyńskiej są to średniowieczne mury Tarnowa ? Bo tak to się w Tarnowie przyjęło, że mury zrekonstruowane w ubiegłym wieku i te odbudowane na placu Rybnym to średniowieczne mury miasta Tarnowa .
To zależy od przewodnikatarnowianin1330 pisze:Przy oprowadzaniu turystów będzie im mówione, że mury, które zostały odbudowane w ubiegłym roku na placu Rybnym i te które mają być odbudowane przy ulicy Bernardyńskiej są to średniowieczne mury Tarnowa ? Bo tak to się w Tarnowie przyjęło, że mury zrekonstruowane w ubiegłym wieku i te odbudowane na placu Rybnym to średniowieczne mury miasta Tarnowa .
Ja na przykład informuję o tym za każdym razem turystów.
Albo, że mur przy Bramie Pilźnieńskiej został porządnie odnowiony w ostatnim czasie i mimo, że wygląda jak nowy, to jest stary
-
Autor tematu - Prytan
Goscinny, wejss wiem .
A ten fragment to przypadkiem nie jest rekonstrukcja z ubiegłego wieku Tak mi się przynajmniej wydaje .Więc nie jest taki stary, jak by sie niektórym mogło wydawać .figa pisze:Albo, że mur przy Bramie Pilźnieńskiej został porządnie odnowiony w ostatnim czasie i mimo, że wygląda jak nowy, to jest stary