Pani Rzcznik, do tablicy proszę.

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Jakub Kwaśny pisze:Poza tym zastanawia mnie , w jaki sposób mój wniosek wpłynął na wydłużenie czasu odpowiedzi?!
Wniosek rozpatrywany na drodze urzędowej wymaga wysłania zapytania p. Kunc-Pławeckiej do rzecznika UMT, rozpatrzenia go i odpowiedzi tą samą drogą. To musi trwać.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

dafi33 pisze:21. Dlaczego na stronie miasta umieszcza się artykuły i fotoreportaże z uroczystości czysto religijnych ?
Też chciałbym zadać to samo pytanie. Nie wszyscy miszkańcy naszego miasta to katolicy czy osoby wierzące.

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Deto pisze:
dafi33 pisze:21. Dlaczego na stronie miasta umieszcza się artykuły i fotoreportaże z uroczystości czysto religijnych ?
Też chciałbym zadać to samo pytanie. Nie wszyscy miszkańcy naszego miasta to katolicy czy osoby wierzące.
To ja w takim razie chciał bym zapytać czemu na stronie miasta umieszcza się artykuły z uroczystości sportowych. Nie wszyscy mieszkańcy naszego miasta to osoby interesujące się sportem czy kibice Unii. Dla kibiców Tarnovii takie wpisy mogą być nawet obraźliwe. ;) ;)
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

defekator pisze:
Deto pisze:
To ja w takim razie chciał bym zapytać czemu na stronie miasta umieszcza się artykuły z uroczystości sportowych. Nie wszyscy mieszkańcy naszego miasta to osoby interesujące się sportem czy kibice Unii. Dla kibiców Tarnovii takie wpisy mogą być nawet obraźliwe. ;) ;)
Cóż za nietrafione porównanie :lol: Zapomniałeś tylko o tym, że na stronie Tarnowa ukazują się zarówno informacje odnośnie Unii, jak i Tarnovii. Próbuj dalej...

trix
Rhetor

Post autor: trix »

... ale nie wszyscy mieszkańcy to sportowcy, ani osoby zainteresowane sportem, zwłaszcza niektórymi skorumpowanymi jego odłamami.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Zachowujecie się jak dzieci. Wam nigdy nikt nie dogodzi. Dopiero co czepialiście się świerszczyków w kioskach, a teraz czepiacie się artykułów katolickich.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

trix pisze:... ale nie wszyscy mieszkańcy to sportowcy, ani osoby zainteresowane sportem, zwłaszcza niektórymi skorumpowanymi jego odłamami.
Ale tutaj chyba nie chodzi o to czy sie ktoś interesuje religią katolicką czy innymi. Takie to trudne ? masakra z wami...

To czym się będziesz interesować czy zajmować w zyciu to rzecz nabyta, a z taką czy inną wiarą (w większości przypadków) jesteśmy praktycznie od urodzenia.

:roll:

I tak w ogóle co wy macie z tym sportem :lol: Że niby ma mnie to urazić czy , że to niby mój czuły punkt ? :roll:

trix
Rhetor

Nie urazić, tylko zadajesz dziwne pytania.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

trix pisze:Nie urazić, tylko zadajesz dziwne pytania.
Nie. Ja sie jedynie podpisałem pod pytanie kogoś wczesniej. :)

trix
Rhetor

No to się podpisałeś, pod dziwnym pytaniem. To że dafi zadaje takie dziwne pytania, to się można przyzwyczaić, ale Ty ??.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Skoro w Konstytucji RP jest zapis o rozdziale kościoła od państwa , mało tego państwo jest neutralne światopoglądowo i religijnie .... no przynajmniej teoretycznie .
To w związku z tym dlaczego oficjalna strona Urzędu Miasta zamieszcza informację i fotoreportaże czysto religijne ?
Rocznica ingresu Księdza Biskupa Wiktora Skworca - co to ma wspólnego z miastem ?
Tylko tyle że się w mieście odbyło :lol:

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Zakazać wszelkich relacji na stronie miasta, zostawić tylko informacje kto rządzi i gdzie wpłącać podatki od nieruchomości, bo tak naprawdę tylko to mieszkańców powinno interesować.

Ludzie popadamy w jakąś paranoje, jak nie chcesz nie czytasz, chcesz wiedzieć to szukasz i tyle.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Ale to nie ja uchwalałem Konstytucję skoro są takie zapisy to dlaczego są łamane ?
Albo jest rozdział i wyznajemy świeckość państwa albo zmieniamy Konstytucję i zapisujemy że państwo ma status katolicki .
Co ma wspólnego z państwem objęcie przez Biskupa ''urzędu'' katolickiego w danej diecezji ?
No pomyślcie na spokojnie .

Chcesz się dowiedzieć na temat wydarzeń religijnych wchodzisz na stronę Diecezji proste

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Nasunęła mi sie jeszcze jedna wątpliwość związana z Kartą Mieszkańca (8. pytanie do p. rzecznik).

Otóż na jakiej podstawie ma być wydawana taka karta mieszkańca? Osobom zameldowanym w mieście? Osobom, które oświadczą, że tu mieszkają bez względu na zameldowanie? Każdemu chętnemu? Jakie są planowane procedury, gdy zostanie juz zlikwidowany (znane są przecież takie zapowiedzi) obowiązek meldunkowy.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

dafi33 pisze:Rocznica ingresu Księdza Biskupa Wiktora Skworca - co to ma wspólnego z miastem ?
Tylko tyle że się w mieście odbyło
AŻ tyle. Niestety, władza świecka nie utrzymała statusu województwa, zostaliśmy miastem powiatowym, to przynajmniej władze duchowe mają tu stolicę. Nie wiem czy wiesz, ale jesteśmy 'stolicą' diecezji, czyli takiego religijnego 'województwa'.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

ODPOWIEDZ