Internetowa Skrzynka Radnego
-
- Rhetor
Niech radny się dowie na jakim etapie jest temat spalarni śmieci. Wg wszelkich znaków na niebie i ziemii (oczywiście nie objawionych przez Złotoustego) dotacja zostanie stracona i inwestycja powiększy olbrzymi dług miasta.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
A ja o dziwo nie narzekam - mialem okazję jechać "Kebabem" w czasie upałów - tych największych - i w środku było chłodno. Klima pracowala. Nie było oczywiście jak w samochodzie - bo na każdym przystanku otwarcie drzwi wpuszczało falę gorącego powietrza do środka, ale było wyraźnie chlodniej. Klima dawała sobie radę.
Może więc to kwestia włączenia i odpowiedniego ustawienia klimy? Jak kierowca jej nie włączy i podkręci na max'a to mamy saunę.
Włączona klima lepiej działa - tak przynajmniej słyszałem
Może więc to kwestia włączenia i odpowiedniego ustawienia klimy? Jak kierowca jej nie włączy i podkręci na max'a to mamy saunę.
Włączona klima lepiej działa - tak przynajmniej słyszałem
9000 ml A Rh-
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
"W odpowiedzi na wniosek dotyczący wprowadzenia strefy zamieszkania oznakowanej znakami D-41 na osiedlu 25 - lecia uprzejmie informuję, że ze względu na brak miejsc parkingowych ustanowienie strefy zamieszkania jest niecelowe. Dla podniesienia bezpieczeństwa ruchu na osiedlu, od wjazdu z ul. Garbarskiej zostanie ustanowiona strefa ograniczonej prędkości, oznakowana znakami B-43 ze wskazaniem do 30 km/h"LordRuthwen pisze:No i jak?Jakub Kwaśny pisze:Przyjąłem do wiadomości. Strefa o ile pamiętam tam była, ale ktoś chyba zdjął znaki?! Niemniej jednak w tym tygodniu - wniosek będzie złożony.LordRuthwen pisze:Kubuś zgłoś gdzie trzeba wniosek o objęcie os 25-lecia strefą zamieszkania.
Czekam na potwierdzenie przyjęcia do wiadomości i złożenia
Bo miesiąc już minął.
Strefy tam nie ma, a jeśli jest to jest niezgodnie z przepisami ustawiony znak "ustąp pierwszeństwa".
Zastępca Prezydenta Miasta Tarnowa
Henryk Słomka - Narożański
05.07.2012
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Odpowiedź mnie nie zaskoczyła. Też jestem za takimi rozwiązaniami.Jakub Kwaśny pisze:"W odpowiedzi na wniosek dotyczący wprowadzenia strefy zamieszkania oznakowanej znakami D-41 na osiedlu 25 - lecia uprzejmie informuję, że ze względu na brak miejsc parkingowych ustanowienie strefy zamieszkania jest niecelowe. Dla podniesienia bezpieczeństwa ruchu na osiedlu, od wjazdu z ul. Garbarskiej zostanie ustanowiona strefa ograniczonej prędkości, oznakowana znakami B-43 ze wskazaniem do 30 km/h"
05.07.2012
Dla przykładu Holandia wycofuje się ze strefy zamieszkania na rzecz strefy ograniczonej prędkości.
Polecam lekturę Kodeksu Drogowego z czym to się je
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
-
- Rhetor
O to mi właśnie chodziło biorąc pod uwagę pojawiające się coraz częściej małe dzieci.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Kuba, to niech jakiś urzędnik przyjdzie na osiedle, zobaczy jak stoją samochody, wyznaczą (wymalują) tam miejsca do parkowania i ustawią strefę parkowania, tylko musi przyjść wieczorem, najlepiej kolo 17, nie rano.Jakub Kwaśny pisze:"W odpowiedzi na wniosek dotyczący wprowadzenia strefy zamieszkania oznakowanej znakami D-41 na osiedlu 25 - lecia uprzejmie informuję, że ze względu na brak miejsc parkingowych ustanowienie strefy zamieszkania jest niecelowe. Dla podniesienia bezpieczeństwa ruchu na osiedlu, od wjazdu z ul. Garbarskiej zostanie ustanowiona strefa ograniczonej prędkości, oznakowana znakami B-43 ze wskazaniem do 30 km/h"LordRuthwen pisze:No i jak?Jakub Kwaśny pisze: Przyjąłem do wiadomości. Strefa o ile pamiętam tam była, ale ktoś chyba zdjął znaki?! Niemniej jednak w tym tygodniu - wniosek będzie złożony.
Bo miesiąc już minął.
Strefy tam nie ma, a jeśli jest to jest niezgodnie z przepisami ustawiony znak "ustąp pierwszeństwa".
05.07.2012
Lord nie pal się tak do tego malowania. Na Wiejskiej w strefie nie było malunków i był spokój. Miesiąc temu wymalowali pasy (ulica ma 3m szerokości) przez środek jezdni i ubyło 15 miejsc parkingowych. Tak wygląda służba miastu jego mieszkańcom. Ale urzędas jest zadowolony. Na dodatek pan Kułaga nie raczy odpowiadać na pisma interwencyjne ( już dwa), a kancelaria robi wszystko, żeby mnie nie umówić na spotkanie z prezydentem.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
-
- Rhetor
Pisaj wyżej o niedopełnienie obowiązków, jego zasranym obowiązkiem, jak i każdego urzędu jest odpowiedź na pismo w ustawowym terminie.
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Kiedyś pojawił się tutaj temat parkingu przy XXV lecia (bloki 1 i 2). Wreszcie się udało! Trzeba było trzymać rękę na pulsie i niestety się naprzykrzać w Urzędzie. Ale nowy Dyrektor - p. Kułaga stara się i to bardzo. Choć wiele ma jeszcze do zrobienia w swojej dziedzinie.
„Przebudowa i remont dróg na terenie miasta Tarnowa – ETAP IV”
kategorie:
Zamówienia publiczne - bieżące postępowania
sygnatura: IU-UU.721.14.2012
streszczenie: „Przebudowa i remont dróg na terenie miasta Tarnowa – ETAP IV: Zadanie nr 1 (...) Zadanie nr 14 - Przebudowa parkingu przy os. XXV PRL w Tarnowie – pomiędzy blokami nr 1 i 2 (...)”
źródło: Kierownik jednostki organizacyjnej UMT
typ: zamówienie publiczne
status: obowiązujący
data obowiązywania: od 2012-10-16
„Przebudowa i remont dróg na terenie miasta Tarnowa – ETAP IV”
kategorie:
Zamówienia publiczne - bieżące postępowania
sygnatura: IU-UU.721.14.2012
streszczenie: „Przebudowa i remont dróg na terenie miasta Tarnowa – ETAP IV: Zadanie nr 1 (...) Zadanie nr 14 - Przebudowa parkingu przy os. XXV PRL w Tarnowie – pomiędzy blokami nr 1 i 2 (...)”
źródło: Kierownik jednostki organizacyjnej UMT
typ: zamówienie publiczne
status: obowiązujący
data obowiązywania: od 2012-10-16
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Rhetor
Jakub Kwaśny, a teraz: czy osoba, która podjęła decyzję o przebudowie tego parkingu poniosła z tego powodu konsekwencje? Zauważ, że remontowany będzie parking remontowany niedawno. Dlaczego ktokolwiek dopuścił do zmarnotrawienia pieniędzy publicznych (a więc i moich) na niepotrzebny remont, zmniejszający parking o kilkanaście miejsc?!
Proponuję ci podjechać tam w okolicach godziny 17-18: wolna amerykanka i -5 miejsc wolnych.
Proponuję ci podjechać tam w okolicach godziny 17-18: wolna amerykanka i -5 miejsc wolnych.
LordRuthwen, a to nie było tak, że pierwszy remont był 'wychodzony' przez mieszkańców? Nie rozumiem czegoś - chcecie remontu, robią zgodnie z planem - źle. Chcecie drugiego remontu, robią zgodnie z zapotrzebowaniem - też źle.
Może czasami warto by było podziękować, a nie tylko narzekać
Może czasami warto by było podziękować, a nie tylko narzekać
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
ad2222, był, ale nie w tej formie.chodziło o wyrównanie nawierzchni, nie o zmniejszenie parkingu o prawie połowę.