Kamery do wystawiania mandatu ,czerwone światło
-
- Rhetor
Mają, np passat ma to w pakiecie zimowym... +XX tys zł
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Jestem prawie pewien, jeden nasz wspólny znajomy jeżdżący passatem mówił, że było coś takiego do wyboru, ale pakiety nie były wymienne - bierzesz jeden albo drugi a jak chcesz coś ekstra to musisz bulić.
-
- Rhetor
Mi skrobanie wtedy szyby przedniej i 3 bocznych zajęło około 40 minut, tył miałem włączony grzanie, ale bez przesady, lód zaczął jakkolwiek odchodzić chyba dopiero po 10.
lll pisze:Czekam na złoty środek
Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Wyłączasz. Włączasz na minutę. Jedziesz.
I już, wszystko zgodnie z przepisami
-
- Prytan
telewizja z policją zrobili akcje pokazową w Tarnowie - dla potrzeb TV Kraków - ja znam jedną z ukaranych w odcinku osób i wiem, że mandatu nie zapłaciła - zostało tylko pouczenie - to była ta kobitka co mówiła - "przecież nikogo nie zabiłam"Beaver pisze:
Moze ktoś powiedziec wiecej o co chodzi ? widzialem ze ja zatrzymali, ale nie dostala mandatu ?
...
Re: Kamery do wystawiania mandatu ,czerwone światło
Kara może być zastosowana jedynie w przypadku zarejestrowania wykroczenia właściwymi rejestratorami typu fotoradar, zwykła kamera takim urządzeniem nie jest, no chyba, że policjant osobiście widział wykroczenie i np. je potwierdza zwykły monitoring.
Dostajesz nagrodę archeologa roku za odkopanie wątku z 2013 roku !
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Kilka dni temu przechodziłem przez JP2 na skrzyżowaniu z Odległą.
Stanąłem przy sygnalizatorze, do skrzyżowania powoli zbliżał się napakowany TIR.
Wciskam przycisk - TIR jest jakieś 30 metrów od przejścia.
Zapala się pomarańczowe, a potem czerwone.
Ja mam zielone, ale nie wchodzę na przejście, bo TIR nawet nie próbuje zahamować. Nie jechał szybko, ale widocznie tyle miał na pace, że hamowanie byłoby niebezpieczne.
Gość przejechał na czerwonym.
Gdyby tam była kamera, to facet na 100% płaci mandat. A to, że nie miał szans na bezpieczne hamowanie pewnie nie miałoby żadnego znaczenia.
Tego typu urządzenia będą kopalniami kasy.
Stanąłem przy sygnalizatorze, do skrzyżowania powoli zbliżał się napakowany TIR.
Wciskam przycisk - TIR jest jakieś 30 metrów od przejścia.
Zapala się pomarańczowe, a potem czerwone.
Ja mam zielone, ale nie wchodzę na przejście, bo TIR nawet nie próbuje zahamować. Nie jechał szybko, ale widocznie tyle miał na pace, że hamowanie byłoby niebezpieczne.
Gość przejechał na czerwonym.
Gdyby tam była kamera, to facet na 100% płaci mandat. A to, że nie miał szans na bezpieczne hamowanie pewnie nie miałoby żadnego znaczenia.
Tego typu urządzenia będą kopalniami kasy.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
-
- Rhetor
Tam jest chyba jakiś problem z czasówką, bo już kilka razy widziałem, że wyjeżdżając z osiedla na zielonym, jeszcze coś przelatuje.
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
A ja na tym samym skrzyżowaniu widziałem jak TIR zaczął hamować ale tak skończył że ciągnik miał już za przejściem a naczepa zatarasowała całe przejście dla pieszych