Ogranicznie prędkości w terenie zabudowanym do 30 km/h?!

Wiadomości "z miasta".

trix
Rhetor

Post autor: trix »

CiniO pisze:Z tym ograniczeniem do 30, to w bardziej scislym centrum oraz na wezszych uliczkach gdzie sa poparkowane samochody to wcale nie jest zly pomysl.
Jest coś takiego jak strefa zamieszkania. Wystarczy. Reszta obszaru zabudowanego tak jak kiedyś 60 km/h. Tam gdzie mozna to zrobić, prędkość powinna być jeszcze większa. Decyduje o tym gmina.

Trasę do Tuchowa projektował jakiś cymbał, nowa szeroka droga pokrojona wysepką. Ręce opadają.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

gumini_0317
Archont

Post autor: gumini_0317 »

trix pisze:Trasę do Tuchowa projektował jakiś cymbał, nowa szeroka droga pokrojona wysepką. Ręce opadają.
To chodnik! Wysepki nikt nie robił by przez 2 km, tak szerokiej i z kostki. Wystarczyłoby odrobinę farby na oddzielenie pasów. Więc to chodnik :mrgreen:

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

gumini_0317 pisze:Wysepki nikt nie robił by przez 2 km, tak szerokiej i z kostki
No chyba że w ramach 'karmienia słonia' :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

gumini_0317
Archont

Post autor: gumini_0317 »

ad2222 pisze:No chyba że w ramach 'karmienia słonia' :)
Już mogli zrobić z podkładów strunobetonowych lub cegły. Też lokalne firmy :D

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Na szczęście po opuszczeniu Poręby będą dwa pasy - mogły by być dłuższe, ale rozumiem, że osoba skręcająca do domów mogła by sie "nadziać" na szaleńca wyprzedzającego.
Jest tam niezbyt dobra widoczność - trzeba by zbudować dodatkowe pasy do skrętu do domów - a to by wymagało dwóch dodatkowych pasów.
Jadąc wczoraj zauważyłm, że nie jest tak źle, po wyjeździe z wioski mamy dwa pasy, więc będzie można wyprzedzić, zresztą cała ta droga jest paskudna, kręta, ze słabą widocznością, chciał bym mieć tam dwa pasy non-stop :mrgreen: ale to nie realne.

Bardziej mnie martwi to, że strasznie się guzdrzą z mostem w Bogoniowicach - a droga 977 to najszybszy i najlepszy dojazd do Nowego Sącza : mały lokalny ruch, mało ciężarówek, świerzy, gładki asfalt.
9000 ml A Rh-

trix
Rhetor

Post autor: trix »

To chodnik! Wysepki nikt nie robił by przez 2 km, tak szerokiej i z kostki. Wystarczyłoby odrobinę farby na oddzielenie pasów. Więc to chodnik
Przecież to jest jawne marnotrawstwo/kradzież nie wiem jak to nazwać.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Ja mam pytanie do tej kostki... tj. do Was, w sprawie kostki.. a mianowicie dookoła tej kostki są linie przerywane.. znaczy to, że mogę sobie po tej kostce jeździć? ; )

Awatar użytkownika

hightower
Prytan
Kontakt:

Post autor: hightower »

tak samo jest do rzeszowa, tam przynajmniej wjazd na wjeździe i ludzie samochody zostawiają,

na tuchów jadąc ostatnio myślałem że będzie po jednej stronie ze dwa pasy,
a tu proszę, kostka piękna :shock: dej Boże na spokojny wjazd do hacjendy właścicielowi. :)
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.

Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

Ravir pisze:zresztą cała ta droga jest paskudna, kręta, ze słabą widocznością
Ravir pisze:mały lokalny ruch, mało ciężarówek, świerzy, gładki asfalt.
To jaka w końcu jest ta droga ? Pewnie trochę jeździsz to wiesz,że to chyba jedna z najlepszych DW w małopolsce, lepsza też od kilku dróg krajowych, nie ma co narzekać, jeszcze teraz, pokończą przebudowy i będzie tym lepiej. Kiedyś myślę, że wzorem innych DW powstanie obwodnica Tuchowa i będzie jeszcze lepiej.

ODPOWIEDZ