Tarnowskie media

Wiadomości "z miasta".

Przemek82
Prytan

Post autor: Przemek82 »

Zszokował mnie ten film z 1928 roku, nie sądziłem że coś takiego istnieje, czy ktoś prócz rzeczy ogólnie rozpoznawalnych potrafi na tym filmie rozpoznać miejsca? Ten walec stoi na obecnej Piłsudskiego wzdłuż parku? I te boki mieszkaniowe to które to mogą być?

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

ee.. "kanał filmowy radia"? Czy piękno radia nie polega na tym, że nie ma obrazu? : D

P.S. Ktoś fajnie podał link: "Podaję link do jego galerii: picasaweb.google.com" : D
Prawie jak skrót do Internetu na dyskietce ; P

petr
Prytan

Post autor: petr »

Witam
Odgrzeję temat. Szukam bezskutecznie spisu programów wraz z przyporządkowaniem kanałów naszej tarnowskiej kablówki.
Na stronie nie ma - albo mnie się coś na oczy rzuciło. :)
Niedawno gdzieś widziałem taką drukowaną kolorową ulotkę, ale gdzieś przepadła.
Proszę o pomoc linkiem lub skanem ww ulotki
Z góry dziękuję.
pozdrawiam
petr

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

petr, ze wzrokiem masz wszystko ok :) Nie pamiętam czy kiedykolwiek tam była taka lista :)

petr
Prytan

Post autor: petr »

Heh to spoko, że oczy w normie :)
To może ktoś skanem poratuje.
pozdrawiam
petr

Mr.D.
Prytan

Post autor: Mr.D. »

Ostatnio taki spis otrzymałem na maila z BOKu TTK, więc jak chcesz to mogę Ci go przesłać, podaj na PW swojego mail.
15300ml B Rh +

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Powiedzcie mi, kto takie brednie wymyśla jak w ta informacja:
Tarnowskie MPK już kilka lat temu zainwestowało w autobusy zasilane gazem ziemnym. Wkrótce kupi kolejne, bo sprawdzają się w użytkowaniu.
ze strony http://www.rdn.pl/info_tarnow/index.php ... 2010115103

W każdej informacji dotyczącej transportu zbiorowego w Tarnowie, są przekłamania, niedomówienia i ogólny brak znajomości tematu. Inny przykład TeMI z początku tego roku (temat wraca jak bumerang co 2-3 miesiące) o tym, że wkrótce po Tarnowie będą jeździć autobusy z klimą itp. Mamy prawie grudzień, a MPK jeszcze nawet przetargu nie ogłosiło. Przecież na chłopski rozum wiadomo, że autobusu nie montuje się w 1-2 dni, że to trwa. A jak się przyjrzeć sytuacji u głównych producentów, to 8 sztuk dla Tarnowa to nie jest żaden kąsek przy zakupach innych miast polskich po 50-100 sztuk. A nie tylko polacy kupują.

Awatar użytkownika

Autor tematu
gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

faleQ, a możesz nam wyłuszczyć te przekłamania? Bo przeciętny tarnowianin - ot, taki gushman na przykład - jest przekonany, że jest właśnie tak jak w tym cytowanym fragmencie.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Jak już coś to obecny zarząd MPK nie ma zamiaru (przynajmniej ostatnio tak było) kupna autobusów na gaz, jakikolwiek. Te które mają być kupione teraz mają być na ON. Ostatnio było w TeMI coś o zakupie europejskich autobusów, polskie też się w to powinno wliczać ?

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

a możesz być konkretniejszy. co znaczy 'ostatnio w TEMI coś o zakupie europejskich autobusów' - to znaczy kiedy?

Pod koniec sierpnia prezes Wiatr tłumaczył, dlaczego nie będą kupować autobusów na gaz; jak ktoś dobrze słuchał, to napisał o autobusach na olej napędowy... jak ktoś nie słuchał albo nie dopytał, to powtarza info o autobusach na gaz...

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

faleQ pisze:W każdej informacji dotyczącej transportu zbiorowego w Tarnowie, są przekłamania, niedomówienia i ogólny brak znajomości tematu. Inny przykład TeMI z początku tego roku (temat wraca jak bumerang co 2-3 miesiące) o tym, że wkrótce po Tarnowie będą jeździć autobusy z klimą itp. Mamy prawie grudzień, a MPK jeszcze nawet przetargu nie ogłosiło.

Jeśli tak piszesz, to podaj konkretne przykłady. Data publikacji, fragment itd.. ew. link, jeśli to radiowe doniesienia, który Twoim zdaniem zawiera nieprawdziwe informacje. Inaczej to, co sam napisałeś, będzie przekłamaniem.

Jeden przykład z RDN i nie do końca jasny przykład z TEMI to za mało, by pisać, że każda informacja o transporcie zbiorowym zawiera jakieś nieprawdziwe treści.

Iwona
Metoikos

Post autor: Iwona »

zapraszam wszystkich do odwiedzania nowopowstałej stronki poświęconej bardziej dawnemu Tarnowowi . Skupia się na ciekawych historiach, anegdotach, a aby czytanie nie nudziło można obejrzeć ciekawe filmy. Proponuje również komentować, a jeśli uważacie , że warto coś dodać to zaznaczcie to chociażby tutaj na forum, bądź przez formularz kontaktowy na stronie :)
www.tajemnicetarnowa.pl

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Wygląda na to, że Multimedia przystąpiła do ofensywy w tv-mediach lokalnych; pod koniec roku uzyskali kilkanaście koncesji na lokalne stacje TV w miastach w których działają i pod kanałem "aMazing" który do tej pory był testowym uruchomili w naszym przypadku kanał aMazing Tarnów, czyli coś jakby konkurencję dla TVM: http://www.krrit.gov.pl/bip/Nadawcy/Nad ... fault.aspx (koncesja nadana w połowie grudnia). Przypadkiem na to trafiłem bo raczej kanałów nie eksploruję :) i przynajmniej wiadomości znacznie różnią się od naszej lokalnej telewizji garażowej i nie wyglądają jak materiał kręcony amatorskim sprzętem sprzed 30 lat montowany na Amidze :lol:

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Właśnie oglądam wywiad z Prezesem Marciniakiem - przeprowadza go Pani Cieplucha - ta sama, która prowadziła debatę w TVM...

Jakość tak jakby lepsza od TVM ... potwierdzam, Deto, jak to jest? ty zostałeś przy "starej" firmie, ile tych transferów było?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Jakub Kwaśny pisze:Właśnie oglądam wywiad z Prezesem Marciniakiem - przeprowadza go Pani Cieplucha - ta sama, która prowadziła debatę w TVM...

Jakość tak jakby lepsza od TVM ... potwierdzam, Deto, jak to jest? ty zostałeś przy "starej" firmie, ile tych transferów było?
Kilka było ;) :P

ODPOWIEDZ