tarnowskie MPK
Nie będe zakładał nowego tematu. Jechałem sobie wczoraj OA do Mościc. Oczywiście autobus opóźniony 10 minut, przez budowę koło McDrive, ale to nic. Jakie było moje zdziwienie gdy autobus w Mościcach przy zajezdni nie wjechał 1 skrętem na plac tylko pojechał na światła, czekając pare minut, uciekł mi autobus 24 (na który jadąc normalnie tym kursem zdążałem z palcem w ... uchu). Na pytanie moje do kierowcy czemu już nie wjechał szybciej na plac, odpowiedział... bo nie pomyślałem o tym.
Tu moje pytanie, wątpliwość czy jak to nazwać. Dlaczego autobusy jadące Mościckiego muszą jechać na światła, co powoduje większy korek/ dłuższy czas dojazdu itd.
Skoro wyjeżdżać już przez światła nie muszą ?
Tu moje pytanie, wątpliwość czy jak to nazwać. Dlaczego autobusy jadące Mościckiego muszą jechać na światła, co powoduje większy korek/ dłuższy czas dojazdu itd.
Skoro wyjeżdżać już przez światła nie muszą ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
W jednym z autobusów linii numer 5 obsługiwanej przez PKS nie domykają się środkowe drzwi, czasem próba zamknięcia trwa kilka cykli, dodatkowo nie wyłącza się ogrzewanie ( w autobusie cały czas jest gorąco, mino jeszcze chłodnych dni) a z wentylacji wydobywa się smród, do niedawna były to jedne z lepszych autobusów w mieście teraz dochodzi do poziomu Jelczy z linii 9
Beaver, Wielu kierowców tak jeździ, być może jest to spowodowane tym, że lepiej jest im później skręcić na stanowisko.
http://www.kpt.jun.pl/ - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej
Ale liniią 27 nie dojedziesz do Nowodworza, ale 25 do Zawady tak, bo są kursy jeżdżące przez niąfaleQ pisze:W sumie to dojedzie Autobus brygady 27/1 wykonuje kursy na 25 i 27, więc teoretycznie jest to 27Lechu pisze:A tak gwoli ścisłości dla maniaków, pasjonatów itp to 27 do Nowodworza się nie dojedzie