PYTANIA DO PANI RZECZNIK PREZYDENTA MIASTA TARNOWA
-
- Thesmothetai
Keleos: Nie przesadzajmy z tym paraliżem Proste pytania i prosta odpowiedź. Jedyne co to to, że nie są one wygodne. Bo łamanie własnych uchwał jest najzwyczajniej w świecie nieodpowiedzialne.
Więc paraliżu nie będzie. Bo jeśli NORMALNA praca ma powodować paraliż pracy jakiegokolwiek urzędu lub instytucji to wykaże to tylko tyle, że pracują tam osoby które mają problem z ogarnięciem podstawowych obowiązków.
Będę uparcie powtarzał: sami chcieli tam pracować kandydując To nie praca przymusowa, prawda ? Więc ani mi ich żal, ani mi ich szkoda. A pytania właśnie te niewygodne trzeba zadawać.
Więc paraliżu nie będzie. Bo jeśli NORMALNA praca ma powodować paraliż pracy jakiegokolwiek urzędu lub instytucji to wykaże to tylko tyle, że pracują tam osoby które mają problem z ogarnięciem podstawowych obowiązków.
Będę uparcie powtarzał: sami chcieli tam pracować kandydując To nie praca przymusowa, prawda ? Więc ani mi ich żal, ani mi ich szkoda. A pytania właśnie te niewygodne trzeba zadawać.
Im Lazy and I like it
-
- Rhetor
Imlazy przecież Pani Rzecznik to nie jest alfa i omga. Nie działa na zasadzie pytam-->odpowiadam.
Każde zapytanie skierowane drogą oficjalna ma oficjalną drogę. Po segregacji ląduje na biurku poszczególnych kierowników działów. Potem kierownicy przekazują to do ludzi zorientowanych w temacie. Ci z kolei odpowiadają i przekazują to dalej. Czy informacja wraca do kierownika, nie wiem. Domyślam się, że ktoś to musi "zweryfikować". Później podpisy i wysyłka do klienta w terminie określonym ustawą o dostępie do informacji publicznej.
Tak prawdopodobnie wygląda schemat udzielania informacji publicznej.
Stąd moim zdaniem, konkretne pytania i duża ich ilość w jednym czasie są w stanie sparaliżować prace. Jest to teoria, która można sprawdzić .
Każde zapytanie skierowane drogą oficjalna ma oficjalną drogę. Po segregacji ląduje na biurku poszczególnych kierowników działów. Potem kierownicy przekazują to do ludzi zorientowanych w temacie. Ci z kolei odpowiadają i przekazują to dalej. Czy informacja wraca do kierownika, nie wiem. Domyślam się, że ktoś to musi "zweryfikować". Później podpisy i wysyłka do klienta w terminie określonym ustawą o dostępie do informacji publicznej.
Tak prawdopodobnie wygląda schemat udzielania informacji publicznej.
Stąd moim zdaniem, konkretne pytania i duża ich ilość w jednym czasie są w stanie sparaliżować prace. Jest to teoria, która można sprawdzić .
imlazy - Ty w ogóle czytasz te posty wcześniejsze?Keleos: Nie przesadzajmy z tym paraliżem [...] Więc paraliżu nie będzie
To nie ja sobie tutaj zgaduję, że będzie paraliż. To Dominik rzuca pomysł by zebrać jak najwięcej i doprowadzić do sytuacji, w której może nastąpić paraliż.Dominik_PCH pisze:Powiem wam, że to może być bardzo ale to bardzo zabawne
i jest opcja, że sparaliżuje pracę urzędu. Jeśli będzie tego
wystarczająco dużo.
Stąd mój sprzeciw wobec takich zabaw.
-
- Rhetor
Proponuje zadawać tutaj pytania i od razu na adres mailowy rzeczniczki
Adres mailowy do rzeczniczki :
[email protected]
Ps. pierwsze moje pytania już poszły
Adres mailowy do rzeczniczki :
[email protected]
Ps. pierwsze moje pytania już poszły
Pomiędzy Osiedlem Zielonym a Ablewicza zrobiono wreszcie drogę i chodnik, świetnie, tylko dlaczego nie ma obniżenie krawężnika dla wózków? Podobnie wcześniejsza przebudowa chodnika koło bl. nr 13 - zlikwidowano podjazd dla wózków. Na tym osiedlu albo nie ma podjazdów, albo są tak strome, że zjazd lub wjazd z dzieckiem jest bardzo ciężki, a dla mnie z bliźniaczym wózkiem wręcz niemożliwy. Dodatkowo obok bloku 20 nie ma wogóle chodnika i wiele mam jeździ wózkami po ulicy, co wzimie, przy oblodzonych jezdniach jest niebezpieczne.
Czy i kiedy miasto planuje budowę brakujących chodników?
Dlaczego brak podjazdów dla wózków?
Czy i kiedy miasto planuje budowę brakujących chodników?
Dlaczego brak podjazdów dla wózków?
-
- Rhetor
Ana, tak generalnie to tam jest strefa zamieszkania, więc możesz iść nawet środkiem tej ulicy
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Archont