Po co nam Straż Miejska?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Racjonalista, ja rozumiem, że niejako z urzędu musisz bronić wszystkich dezycji prezydenta, ale czasami pomyśl zanim cos napiszesz.
SM jest zjadaczem kasy - w zamian nie daje nic, nawet mandatów za puszczanie psów luzem nie daje, tylko przechodzi obojętnie. Złe parkowanie? - też są ślepi, w końcu obiadek czeka, prawda?
Gdyby czasami ruszyli swoje tłuste tyłki i przeszli się po mieście WYPISUJĄC mandaty, może i ludzie zmieniliby o nich zdanie, ale jeśli najniebezpieczniejszym miejscem w Tarnowie jest stacja paliw Mądla, to nie licz na to, że ich będę chwalić.
To, że zagrozili strajkiem (!) w momencie, kiedy najnowszy ich szef chciał zwiekszyć ilość patroli PIESZYCH, też o czymś świadczy.
Jedyną różnicą po ich rozwiązaniu byloby to, że nie byłoby o czym pisać w tym temacie.

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

Post autor: misha »

Keleos pisze:Chciałbym, żeby mnie bylo stać na auto z 2009 roku ; )
:D Przecież cie stać;) Toż to też za twoje kupiona bryka. Poczuj się ołnerem :lol:

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Racjonalista pisze:A o np. działaniach w trakcie powodzi nikt nie pomyślał. Temat dnia, nowy samochód. Przepraszam, ale jesteście żałośni.
Gdyby pracowali jak należy, nikt by słowa nie powiedział. Ale niestety to są miejskie darmozjady, **urwicy dostaję jak widzę ich obojętność wobec wykroczeń, wszystko trzeba zgłosić i palcem pokazać. Hektolitry paliwa marnują wożąc się po mieście a skutków ich "pracy" nie widać.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Gdzie lub od kogo odkupiono ten samochód ?

Awatar użytkownika

Robert77
Obywatel

Post autor: Robert77 »

Ja tutaj czegoś nie rozumie.
TZDM zatrudnia "zielonych" do sprawdzania biletów parkingowych...Miasto z kolei ma "narzędzie"w postaci SM czy to nie absurd ażeby kasę z budżetu miasta wywalać na podwójne sprawdzanie kart parkingowych?
Po drugie....sławny Plac Kazimierza Wlk. niech ktoś zaparkuje obok"Adasia" 5-10 minut ....."dzień dobry lub nawet Wie Pan że tu parkować nie można ,dokumenty pojazdu ".
Po trzecie ...Odkąd rozpoczął się remont na ulicy Krakowskiej nie widziałem SM wypisującej kwit za parkowanie na ul.Targowej ?! Czyżby były nagle ważniejsze sprawy do załatwienia?
Czy w ogóle ktoś wie co robi SM ile mandatów wypisują i pouczeń (myślę że takie są) ??
I za co??
Bo jak ma to być służba ot tak bo inne miasta mają to bez sensu.
Jak dla mnie nie liczy się ilość wystawionych pouczeń czy mandatów liczy się skuteczność.
I tutaj ukłon do TZDM weźcie lepiej oznakujcie miasto znakami o parkingach,bo jedna tablica na wjeździe do
STREFY PŁATNEGO PARKOWANIA to troszkę za mało !!

Mark
Proedroj

Post autor: Mark »

Robert77 pisze:Czy w ogóle ktoś wie co robi SM ile mandatów wypisują i pouczeń (myślę że takie są) ??I za co??Bo jak ma to być służba ot tak bo inne miasta mają to bez sensu.
http://portal.sm.tarnow.bip-gov.info.pl ... ika=576496

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Dobry żart.
Obrazek

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Dzisiaj w ogóle BIP UMT też nie działa, pewnie jakaś awaria, bo na ogół wszystko śmigało ... byle jak ale śmigało :P
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

A ja w temacie o parkowaniu w lutym zapytałem Jakuba:

A ja mam takie pytanie do Jakuba: Czy jest możliwość podania do wiadomości (niekoniecznie publicznej, na przykład do wiadomości radnych) losowo wybranego raportu z ośmiogodzinnej zmiany zespołu Strażników Miejskich? Ciekaw jestem, ile interwencji podejmuje patrol w ciągu swojej zmiany. I jeszcze jedno, za 3 dni kończy się luty stąd prośba. Czy mógłbyś w moim (podejrzewam, ze nie tylko) imieniu złożyć zapytanie do Komendanta SM o następującej treści:
1. Ile mandatów (względnie interwencji) podjęli funkcjonariusze SM w sprawie nieprawidłowego parkowania w ciągu pierwszych dwóch miesięcy b.r.?
2. Ile mandatów (względnie interwencji) podjęli funkcjonariusze SM w sprawie zanieczyszczania miasta przez psy i ich właścicieli?
i pytanie do Ciebie, Jakubie, ile pieniędzy z tytułu działalności Straży Miejskiej wpłynęło za pierwsze 2 m-ce b.r. do kasy Miasta.

Jakubie, obiecałeś odpowiedzieć w przyszłym tygodniu.
29500ml B Rh+... A Ty?

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Racjonalista pisze:A o np. działaniach w trakcie powodzi nikt nie pomyślał. Temat dnia, nowy samochód. Przepraszam, ale jesteście żałośni.
Napisał pan wielki doradca Prezydenta :lol: w normalnym kraju za takie sformułowanie wyleciałbyś ze stanowiska .

Racjonalista
Prytan

Post autor: Racjonalista »

Ty masz jakąś obsesję. A z jakiego to niby stanowiska mam wylecieć i za co niby? Zapraszam na piwo, podyskutujemy na żywo. Może się lepiej zrozumiemy.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Czemu wogóle BRONI ktoś SM i chwali ich za pracę w czasie powodzi? Przecierz to jest ich ZASR... obowiazek - każda służba mundurowa ma to w zakresie obowiązków. Przepisy mówią, że SM, Straż Graniczna czy Wojsko może być oddelegowane do zabezpieczania klęsk żywiołowych. Więc o co to halo ze SM? Że wypełniali swoje OBOWIAZKI? Bez jaj.

Są darmozjadami, nie potrzebnymi dodam, kosztownymi, większość ich działań to walka w Strefach Płatnego Parkowania i jakieś doraźne akcje. Duzo taniej było by postawić kogoś kto by pisal i sprawdzał karty parkingowe.
9000 ml A Rh-

Racjonalista
Prytan

Post autor: Racjonalista »

No właśnie, to ich obowiązek. Tak też wcześniej napisałem. I między innymi po to dostali samochód. A tu wielka afera na forum, bo mają jakąś półciężarówkę. Trochę umiaru.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Racjonalista pisze:Ty masz jakąś obsesję. A z jakiego to niby stanowiska mam wylecieć i za co niby? Zapraszam na piwo, podyskutujemy na żywo. Może się lepiej zrozumiemy.
I to jest dobry punkt wyjścia do rozważań na temat kolejnego spotkania FGPO, na którym Racjonalista z pewnością się pojawi i porozmawiamy o wniosku i pytaniach jakie skierujemy do SM. :)

Zatem FGPO, kiedy?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Racjonalista, to może kupmy im jeszcze wóz opancerzony (może kiedyś się przyda), samochód do gaszenia pożarów (zdarzają się) i karetkę (jakby musieli komus zycie ratować).
Po co im ten samochód? Bo im się chodzić nie chce? Bo gonią przestepców w trudnym terenie?
Najpierw niech zasłużą na taka zabawkę. Niech zasłużą na cokolwiek, bo na razie to są postrzegani właśnie jako banda darmozjadów, którzy kręcą się samochodami po mieście i nic z tego nie wynika.

ODPOWIEDZ