farciarzgilmore pisze:To forum to się zrobiło ostatnio jak kółko wzajemnej adoracji. Jeżeli zaczniesz grzebać w ciężkich tematach i zadawać niewygodne pytania to albo będzie cisza albo napiszą, że do poziomu idiotów zniżać się nie będą. W innych działach aktywność jest.
Jakubie ja bardzo Ciebie szanuję i uważam, że chociaż nie jesteś z mojej ulubionej partii to był byś dobrym prezydentem Tarnowa, natomiast tak ciężko jest powiedzieć czy podpisałeś się pod listą osób ręczących za Pana Ryszarda Ś.?
Wiem, że odpowiedź może mieć różne skutki i Ty też o tym wiesz dlatego ignorujesz to pytanie ale uciął byś tym sposobem wszelkie spekulacje, albo i nie. Zdecydowałeś się tutaj pisać to musisz brać to pod uwagę, że jesteś osobą publiczną i będziesz bardziej narażony na takie "dyskuje". III może i jest upierdliwy co do Twojej osoby ale nie pamiętam by Ciebie obraził. Co do użytkownika sprawiedliwy to widać, że "wpadł" tutaj tylko w jednym celu :-)
farciarzgilmore może rozwiniesz myśl, tak w stosunku do mojej osoby, jak i Jakuba. Jeżeli chodzi o kompetencje Rady Społecznej, to w przeciwieństwie do tego co napisał Jakub są one analogiczne jak Rady Nadzorczej, od której różnią się jedynie nie pobieraniem przez jej członków wynagrodzenia.
Rada według mnie powinna składać się z przedstawicieli merytorycznych (w tym przypadku wywodzących się ze środowisk medycznych), a nie obsadzonych z klucza partyjnego.
Jakub pisze, że nie ma obowiązku udzielać się na forum etc. - jeżeli odnieść do Jego wypowiedzi ustawę o samorządzie gminnym, to nie jest to już tak oczywiste (utrzymywanie kontaktu z wyborcami).
Gdyby Ryszard opuścił areszt w wyniku poparcia, Jakub szczyciłby się podpisaniem listu, a tak, w świetle obecnych wydarzeń, moim zdaniem stwierdził, że popełnił błąd, do którego nie chce się przyznać, co potwierdza zresztą Jego milczenie w tej kwestii.
Uprawnienia członków Rady Miejskiej są dość szerokie, trzeba tylko chcieć z nich skorzystać, przez ten pryzmat więc oceniajcie działania wszystkich jej członków (nie tylko Jakuba).
Szkoda jedynie, że Jakub, zamiast spełniać rolę swoistego trybuna ludowego na agorze ogranicza swoją rolę do komentowania doniesień dotyczących Jego osoby i obrzucania inwektywami osób które z nim się nie zgadzają. Mam nadzieję, że na najbliższej sesji 19-tego, pokaże, że myliłem się co do oceny Jego osoby.