Po co nam Straż Miejska?
masz komórkę rób zdjęciegrzybu pisze:Póki co straż miejska 3 dni temu była zmuszona sama się odholować z Placu Kazimierza bo zepsuła się im Dacia. Odholował ją ich bus, który mają na stanie. W Daci był strażnik i policjant, ale żaden o trójkącie bezpieczeństwa nie pomyślał.
naród chce krwi, igrzysk, ofiar
Tak się składa że pracuję na Targowej i to co "kierowcy" wyczyniają na tej ulicy to przechodzi ludzkie pojęcieKeleos pisze:Na zjeździe w Targową (ten początek przed rozwidleniem, to ul. Targowa, czy inna?) stoi nowy Focus o rejestracji KTA... stoi i prędko nie ruszy, bo ma blokadę koła z tasiemką od Straży Miejskiej. Wreszcie! (auta tam stoją codziennie).
A to po pierwsze :
Jest to Strefa zamieszkania i obowiązują tam zasady takie że samochód jest gościem, który musi uszanować prawa gospodarzy, czyli pieszych (notoryczne trąbienie na pieszych,wchodzenie w zakręt "na ręcznym",zdarzają się RODZYNKI - jazda pod prąd od ul.Św.Ducha o obowiązującej prędkości w takiej strefie nie wspomnę (20 km/h)
Pod drugie :
W takiej strefie parkowanie pojazdów odbywa się TYLKO na miejscach do tego celu przeznaczonych (nie na chodnikach,na wysepkach itp)
Jeśli chodzi o parkowanie na Targowej na wysokości od Salonu PLUSA to Straż Miejska od jakiegoś roku OBCYM rejestracjom zakładają "kaganiec"
Kagańców w tym momencie było 4 ale głupio było robić fotki więc tylko dwie, jestem ciekaw ile kosztuję zdjęcie blokady bo jak z 200 PLN to drogie były zakupy, ale nie ważne mina Pana i Pań Kierowców bezcenna
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu
Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze
Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze
-
- Rhetor
Takiej? 5 minut czasu - spuścić powietrze z koła, zdjąć blokadę, napompować...MaRiO pisze:jestem ciekaw ile kosztuję zdjęcie blokady
No... może 10 minut
Ostatnio zmieniony 15-04-2011, 21:51 przez LordRuthwen, łącznie zmieniany 1 raz.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD