Ranking Rzeczpospolitej 2010: Tarnów 35/50

Wiadomości "z miasta".

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

Weredyk pisze:jest wiele mozliwosci, zeby Tarnowianom zylo sie lepiej i wygodniej
Weredyku, a które to osoby masz na myśli? Tarnowian - czyli członków Stowarzyszenia Tarnowianie, czy tarnowian - mieszkańców Tarnowa? :mrgreen:

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Czyli jak zwykle - Weredyk potrafi TYLKO krytykować, a swoich propozycji nie ma żadnych. Widać pranie mózgu w jego przypadku działa.

faleQ
Archont
Kontakt:

Post autor: faleQ »

Goscinny pisze:Czyli jak zwykle - Weredyk potrafi TYLKO krytykować, a swoich propozycji nie ma żadnych. Widać pranie mózgu w jego przypadku działa.
Już nie mogę czytać obojętnie Weredyka. Do tej pory zazwyczaj pomijałem tematy polityczne. No ale, Gościnny ma rację. Weredyku napisz jakieś konkrety, choćby nawet to, co Ty byś chciał zrobić w mieście gdybyś miał władzę.
A nie pisać, że infrastruktura drogowa będzie niedochodowa. Miasto jest od tego aby budować drogi, szpitale, szkoły ... ;)
Jedyny pomysł na ulicę jaki mi się nie podoba, to ulica równoległa do Narutowicza. Ale na szczęście ta inwestycja uzależniona jest od remontu trasy PKP.

Autor tematu
Weredyk

Post autor: Weredyk »

Goscinny pragne przypomniec, ze 3 konkretne pomysly z mojego programu wyborczego z 2006 zostały zrealizowane.

Goscinny i Faleq moje pomysly i koncepcje zostana przedstawione w odpowiednim czasie. Spokojnie doczekacie sie ich i bedziecie mogli sie do nich ustosunkowac jak rowniez wskazac swoje wlasne uwagi czy sugestie.

Doroto - mam szczegolny szacunek i estyme do mieszkancow, stad duza litera.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Weredyk, czyli krytyka dla krytyki - typowe. Skoro nie masz NIC do zaproponowania, to po prostu zamilknij.
Dlaczego mamy wskazywać kiedyś tam swoje sugestie do twoich pomysłów, skoro ty tego nie robisz w stosunku do pomysłów UM? Nie sadzisz, że powinna być jakaś symetria?

Autor tematu
Weredyk

Przyjdzie czas na zaprezentowanie moich pomyslow i koncepcji - od tego jest kampania wyborcza. Co do propozycji i mojej oferty programowej - doczekasz sie ich. Tak apropo nikt nie ujawnil dotychczas swojego programu wyborczego, zadna partia, a Ty domagasz sie od posledniego uzytkownika forumowego przedstawienia swojej kompleksowej wizji i koncepcji:)

Goscinny pragne zauwazyc, iz w 2006 zwyciezyla mysl R. Scigaly, to on jest forpoczta zmian i nowosci. To jemu tarnowianie powierzyli wladze i to na nim spoczywa przede wszystkim obowiazek działania. Nie wylacza to oczywiscie obowiazku opozycji do aktywnosci i dzialania, niemniej jednak to on otrzymal paleczke i to on odpowiada za ostateczny rezultat.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Weredyk pisze:Przyjdzie czas na zaprezentowanie moich pomyslow i koncepcji
1000 krzyży na wszystkich ulicach Tarnowa :P , wyjście z UE :D wprowadzenie 4 RP i państwa wyznaniowego obowiązkowe wycieczki na Wawel na grób Lecha i Marii w dalszych etapach wprowadzenie tortur i świętej inkwizycji .
Weredyk pisze:Nie wylacza to oczywiscie obowiazku opozycji do aktywnosci i dzialania
ot to właśnie co robi PiS w naszym mieście :?: aaaaa jest jedno działanie Anny Czech związane z klimatyzacją w autobusach :mrgreen:

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Może Weredyk wystartuje na stanowisko Prezydenta?

Pewnie zyskałby więcej głosów niż Pani Czech po tej ostatniej wpadce z klimą... Zresztą dziwię się PiSowi, bo kto u licha w Polsce kojarzy służbę zdrowia pozytywnie? Więc ta kandydatura jest baaardzo ryzykowna...

Autor tematu
Weredyk

Dafi - zapewniam Cie, ze moje pomysly zasadniczo odbiegaja od tych, ktore Ty wyszczegolniles.

Dziekuje Marcinie za sugestie:)

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Jeżeli inwestycje w infrastrukturę to błąd, to ja się pytam Weredyka w co należy inwestować? Odpowiedz człowieku bo to, że zamierzasz kandydować na cośtam, nie oznacza, że nie możesz swojej krytyki popierać sensownymi argumentami. Masz coś do powiedzenia, to mów to do końca, bo takie insynuacje i niedokończenia wypowiedzi to domena całego Piss'u. Jak macie być traktowani poważnie przez społeczeństwo skoro jedyne, co potraficie to krzyki lament?
Wracając do infrastruktury i zasadności poprawiania jej. Wyobraź sobie Weredyku, że za nieco ponad rok będziemy mieli autostradę i zmodernizowaną linię kolejową do Krakowa. Tarnów stanie się miastem, z którego będzie można codziennie dojeżdżać do pracy do Krakowa. Jest zatem szansa przyciągnąć ludzi z zasobniejszym portfelem, żeby swoje pieniądze wydawali w tarnowskim aquaparku, tarnowskim teatrze czy tarnowskich restauracjach. Żeby mieli świadomość, że zjeżdżając z autostrady nie utkną w korkach i na dziurawych drogach. No i żeby mieli świadomość, że będą mieli gdzie zabrać po południu swoje potomstwo (parki, skwery, fontanny).
Jeżeli nie przyciągniemy nowych mieszkańców, to niedługo nie będzie miał kto płacić podatków na koniecznym dla funkcjonowaniu miasta poziomie. I nie pisz przypadkiem o budownictwie mieszkaniowym, bo to nie jest zadanie dla miasta, a poza tym buduje się tego obecnie dość dużo, a ceny mamy chyba najniższe w kraju.

Autor tematu
Weredyk

Baxon - okolo pazdziernika poznasz moja koncepcje. Gdy jej nie ujawnie to bedziesz mogl powtorzyc swoja wypowiedz. Pozdrawiam

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Najlepiej tuż tuż przed ciszą wyborczą wtedy będziesz miał pewność że nikt nie pozna twojego programu :lol:
Sami sobie strzelacie w kolano ale to wasza sprawa tylko nie bądzcie mocno zdziwieni jak przegracie znowu wybory lokalne w Tarnowie tym razem sromotnie co mnie zbytnio nie zmartwi papa :P

Autor tematu
Weredyk

Dafi czy PO przedstawilo program? Nie. Czy Tarnowianie przedstawili program? Nie.

Wszystko w swoim czasie.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Tutaj jesteś zwykłym zjadaczem chleba i nieważne komu segregatory układasz, a skoro zabierasz się za krytykę, to postaraj się poprzeć swoją wypowiedź jakimś logicznym wywodem. Z tego, co widzę większość użytkowników Agory i tak będzie miała w głębokim... Twój program wyborczy więc oszczędź sobie tych wątpliwych przyjemności i zabierz się za dyskusję, a nie gry typu ja rzucam hasło a wy go łapcie.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Marcin Zaród pisze:Może Weredyk wystartuje na stanowisko Prezydenta?

Pewnie zyskałby więcej głosów niż Pani Czech po tej ostatniej wpadce z klimą... Zresztą dziwię się PiSowi, bo kto u licha w Polsce kojarzy służbę zdrowia pozytywnie? Więc ta kandydatura jest baaardzo ryzykowna...
Myślę, że trochę się mylisz. O klimie nikt już nie pamięta, poza tym to banał. A nasz szpital funkcjonuje w świadomości mieszkańców jako dobrze zarządzany, niezadłużony i rozwijający się. Już pomijam czy to wszystko prawda, bo nie jestem w temacie, ale słyszę co ludzie gadają.

PiS - wg mnie - nie ma w Tarnowie lepszego kandydata na kandydata.

ODPOWIEDZ