absolutorium dla Prezydenta

Wiadomości "z miasta".
Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Jakub Kwaśny pisze: jego działania świadczą raczej na zorientowanie bardziej centrowe.
No to nareszcie mamy jasność, dlaczego obecna ekipa pcha cały ruch do centrum :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

Jakub Kwaśny pisze:
dafi33 pisze:W mieście pro prawicowym rządzi liberał
Tu akurat bym nie nadużywał tego słowa w stosunku do Ryszarda Ścigały. Tym bardziej, że słowo liberał ma jednak negatywne konotacje. Użyłbym raczej określenia, że Ryszard Ścigała jest człowiekiem o umiarkowanie liberalnych poglądach, albo dostrzegającym potrzeby swobód gospodarczych.

W przypadku Ryszarda Ścigały, w mojej ocenie, jego działania świadczą raczej na zorientowanie bardziej centrowe. Choć w samorządzie nie do końca to widać, te różnice nie są widoczne bo to nie wielka polityka z Wiejskiej.
Liberał to bardzo dobre słowo niestety o znaczeniu wypaczonym w dobie upartyjnienia życia. Zamiast szukać etykietki Rychowi(bo wszystkie Ryśki to dobre chłopaki ;-) należałoby się zastanowić czy ów człek jest:
1) facetem potrafiącym tupnąć gdy trzeba wstrząsu ( ale nie jak Kaczory-czyli w sposób znerwicowany)
2) czy potrafi wypracowywać kompromisy
3) czy nie ulega grupom nacisku tylko dlatego że kiełbaska na grillu podeszła i nie było sraczki
4) czy nie mówi na meczu że jest kibicem od dziecka, a potem się okazuje, że nie rozróznia nazw klubów
5) czy wie, że inwestowanie to nie to samo co wydawanie
6) czy wie jaki jest zakres róznicy pomiędzy słowami "promocja" a "autopromocja"
7) czy potrafi wyciągnąć wnioski i nie powielać błędów.
Jeżeli jest takim czlowiekiem to ma mój głos. A czy on z chłopszczyzny wyszedł, czy z salonu krakowskiego to mi to obojętne.
Mnie bardziej interesowałoby Werydyku wskazanie co było złe, bo zostało-kolokwialnie mówiąc-spieprzone, niż wskazywanie, że możńa było TO a nie TAMTO ( czyli czytelnie: że wybudowano droge, a można było most. Bo to co ważniejsze jest sprawą względna! A więc zawsze będa co najmniej 2 opinie!)
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Mr ;-) w punktach 1-7 odpowiadam tak w 85% pytań ;-) ale to moje subiektywne zdanie :) Weredyk na pewno będzie miał inne :P
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

Jakub Kwaśny pisze:Mr ;-) w punktach 1-7 odpowiadam tak w 85% pytań ;-) ale to moje subiektywne zdanie :) Weredyk na pewno będzie miał inne :P
No ale to chodzi o to aby inni odpowiedzieli a nie Ty Jakubie :mrgreen:
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

trix
Rhetor

Post autor: trix »

dafi33 pisze:
Weredyk pisze:Gra od dawna trwa Jakubie, kod PR przestaje działać, a PiS wklepuje kod "give all ammo":) Choc bez tego kodu bedzie dobrze, wystarczy popatrzec na mapy teksturowe Tarnowa i rzeczywistosc a bajki Prezydenta o jego swietnosci. Unreal.
W mieście pro prawicowym rządzi liberał ot tu was boli a haka jakoś żadnego nie możecie znalezc na Ścigałe wobec tego wymyślacie niestworzone historie i banialuki .
Ale RŚ zostanie wybrany ponownie i tak czy to wam sie podoba czy nie :D
Dafi człowieku zlituj się. Pro prawicowym czyli jakim ?? Gdzie tu masz prawice ??. Ścigała liberał... widzisz a nie grzmisz.

Pytanie do radnych: ile wynosiła dziura budżetowa w latach 2000-2009 ??.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

trix pisze:Pytanie do radnych: ile wynosiła dziura budżetowa w latach 2000-2009 ??.
Rozumiem, że nie muszę odpowiadać, bo ktoś inny mnie wyręczy? :P
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Weredyk

Post autor: Weredyk »

Esencja: miało byc 160 mln inwestycji, jest 80. Obiecano pozyskac z zewnatrz okolo 70 milionow, ostatecznie uzyskano raptem 26 mln.

Dziwi takze oscylujaca wokol 7 milionow zł skala umorzen zobowiazan podatkowych. Prawie 2 % budżetu. Tym bardziej iz dotychczas nie ujawniono beneficjentów.

Trix. Na koniec kadencji JR okolo 80 mln zł. Na koniec 2002 jest wskazane wprawdzie okolo 90, ale to wynika z tego, iz nowy Prezydent M.Bień jeszcze w 2002 zaciagnał zobowiazanie na okolo 8-10 mln zł. Pozniej zadłuzenie za M. Bienia doszło do 120-130 mln zł. Aktualnie powiem szczerze ze juz sie gubie - poczatkowo miało byc zadluzenie 270 mln zł na koniec 2010 r. Teraz z uwagi na dosc spore zmiany w osatecznym ksztalce budzetu w 2009 i ciagle modyfikacje w 2010 zapewne kwota zadluzenia Miasta bedzie oscylowala wokol 230-250 mln zł. Licze na Jakuba na bardziej precyzyjne informacje.

trix
Rhetor

Prawdę powiedziawszy liczyłem na odpowiedz w stylu:

rok 2000 - xxxx zł
rok 2001 - xxxx zł
itd
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

trix pisze:Dafi człowieku zlituj się. Pro prawicowym czyli jakim ?? Gdzie tu masz prawice ??
Od zawsze w naszym regionie mogła liczyc na wiekszościowe poparcie społeczeństwa nie wiem co cie tak dziwi wystarczy przejrzec statystyki wyborcze :-/
No prawica to chyba PiS chociaż w niektórych kwestiach maja poglądy ultralewicowe :lol:
trix pisze:Ścigała liberał... widzisz a nie grzmisz.
no wywodzi sie z tego środowiska i ma dalej takie poglądy co sie tak dziwisz :?:

trix
Rhetor

dafi33, zdaje sie że mamy inne definicje słów: liberał, prawica.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Nie wiedziałm gdzie, więc wrzucam tutaj

http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Gale ... iecka-nr-1

I tak oglądając te fotki zastanawiam się, co to za usamodzielnianie jeżeli te dzieciaki zamiast myć naczynia ręcznie, będą wykorzystywali zmywarkę, którą zakupiło im miasto.

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

jeśli dobrze pamiętam, to zmywarki nie kupiło miasto..... - meble w kuchni, kuchenka oraz zmywarka to prezent od wykonawcy robót.

a tak w ogóle to po co to zdziwienie? w domach to zmywarek ludzie nie mają?

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Ja nie mam

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Ja np. nie mam siłowni w domu. A oni mają.

ps: znowu wyłączyli (nie wiadomo dlaczego) stronę miasta i dają komunikaty tylko.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Żeby mogły być samodzielne, siłowni zdecydowanie potrzebują. :)

Poza tym gary zmyć ręcznie każdy potrafi. Obsłużyć zmywarkę już nie.

I jeszcze pewnie mają tam komputery z Windowsem 7 a spokojnie starczyłby 98. Pewnie pralkę mają automatyczną a prawdziwie samodzielni staliby się dopiero po szkoleniu na Frani. Pewnie ziemniaki kupują w zieleniaku zamiast samodzielnie posadzić, wyhodować i pozbierać...
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

ODPOWIEDZ