Czesio, a próbowałeś się dostać późno w nocy, albo świtem do Krakowa, albo na Balice? Polecam
Jedyny kurs nocny, który jechał na Balice (Neobus) zlikwidowali. Nie mam pojęcia dlaczego, bo zawsze w Tarnowie wsiadało z 10 osób - z tego, co dowiedziałem się od kierowców to "konkurencji" się nie podobało, że ktoś jeździ w nocy (tyle, że teraz nikt nie jeździ, więc to było na zasadzie psa ogrodnika). Kurs jechał do Wrocławia - Kraków to nie cały świat.
A o 3 w nocy argument o długim dojeździe i korkach jakoś do mnie nie przemawia
Tarnów PKS - co dalej?
Re: Tarnów PKS - co dalej?
Ja już chwilę nie widziałem bisa, wydaje mi się że to jest niezgodne z przepisami.Czesio pisze:W godzinach szczytu są często podstawiane tzw. bisy.
Jakie to działania? Dzieje się coś oprócz gadania?Czesio pisze:A na marginesie - już trwają działania dotyczące przebudowy drogi i mostu na Dunajcu - tzw łącznik A4 z Wierchosławic.
Cały ten remont torów to jakaś patologia budowlana, oni chyba nie widzą co to znaczy dotrzymać terminu. Warsztatowa jak wiadomo jest tymczasowo.Czesio pisze:Roboty PKP - są faktycznie skandalem- opieszałość i kuriozalne rozwiązania np. wysokość wiaduktu na Warsztatowej, gdzie tylko osóbówka może się zmieścić.
O jakim dużym terminalu przesiadkowym piszesz? Chyba nie o pętli autobusowej przy parkingu P&R.Czesio pisze:Buduje się również duży terminal przesiadkowy tuż obok PKP.
-
- Rhetor
Tak, na obecnym moście jest taka dziura, że widać metalową konstrukcję przebijającą przez asfaltMistyczny pisze:Jakie to działania? Dzieje się coś oprócz gadania?Czesio pisze:A na marginesie - już trwają działania dotyczące przebudowy drogi i mostu na Dunajcu - tzw łącznik A4 z Wierchosławic.
Więc niedługo i jego zamkną
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Nie jest zgodne z przepisami, jednak "czasami" realizowane. Wolisz wsiąść do "bisa" czy czytać "kodeksy" ?Ja już chwilę nie widziałem bisa, wydaje mi się że to jest niezgodne z przepisami.
Myślisz że miedzy inymi wywłaszczenie przeprowadza się pstryknięciem palca ?Jakie to działania? Dzieje się coś oprócz gadania?
Tymczasowo - zobaczymy Oby nie okazało się 15-latką.Cały ten remont torów to jakaś patologia budowlana, oni chyba nie widzą co to znaczy dotrzymać terminu. Warsztatowa jak wiadomo jest tymczasowo.
Żle się wyraziłem. Miałem na myśli parking. Oczywiście można powiedzieć - a cóż to wielkiego. Oczywiście zadam wtedy pytanie - czy lepiej aby nie budowano parkingu ?O jakim dużym terminalu przesiadkowym piszesz? Chyba nie o pętli autobusowej przy parkingu P&R.
Każda inwestycja wymaga ogromu pieniędzy. Też chciałbym, aby Tarnów się rozwijał, bo szału tutaj nie ma - jednak tylko utyskiwanie nic nie da.
Nie brakuje tych, którzy twierdza że Polska jest w ruinie.
Autostrada do Krakowa. Czy to ruina ?
Autostrada do Rzeszowa. Czy to ruina ?
Prawie 40 kursów Voyagera do Krakowa - to mało ?
Oczywiście dziury w miejskich ulicach również mnie wnerwiają -ale co myślicie, że w Krakowie, Rzeszowie, Sączu, Krośnie, Mielcu czy Tarnobrzegu jest inaczej ?
Jeśli ktoś lubi tylko "płakać" to niech "bucy" na forum.
Ktoś mnie zapytał czy w nocy jechałem do Krakowa. Wiele razy - siadam w auto i śmigam. Jak ktoś jest światowce i stać go na loty z Balic to i dojazd nie powinien stanowić problemu.
Powrót z Katowic do Tarnowa późnym wieczorem : jeżeli jest taka szansa, to autobus i w Krakowie posiadòwka do około 3 w nocy. Mogè także jechać Neobusem (sytuacja w Krakowie jak wyżej). Oczywiście jedzie coś o tej porze dalej w kierunku Tarnowa, co nie wymagało by czekania, ale jest to ... Neobus, który w Tarnowie nie staje. Jest jeszcze PKS Jelenia Góra z Katowic o 00 : 25, ale jego cena jest zabójcza.
juz nic
Tymczasem od grudnia do Tarnowa zawita Express Intercity Premium relacji Gdynia-Rzeszów.
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=5063" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=5063" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Rhetor
Mój Tarnów.Trishelle pisze: od grudnia
Którego roku?
Czesio pisze: Jak ktoś jest światowce i stać go na loty z Balic to i dojazd nie powinien stanowić problemu.
Przez ciebie muszę się męczyć w tym luksusie
Polak Szkot dwa bratanki*