Afera solna w Tarnowie

Wiadomości "z miasta".

Autor tematu
Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Cukru nie kupowałem, natomiast cóż, producenci wędlin stracili moje zaufanie (które i tak patrząc na te obślizgłe badziewie było baaardzo nikłe), więc będą się musieli obejść bez moich zakupów... Tak, to typowe polskie zachowanie. Podobnie jak to, że nigdy nie pójdę już do restauracji czy sklepu, w którym zostałem źle obsłużony...

Chcieli się nachapać, to teraz niech sobie radzą z sytuacją kryzysową w postaci ludzi przestających kupować wędliny... Zarobią na nasze zaufanie ponownie, to pogadamy...

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Marcin Zaród pisze:Zarobią na nasze zaufanie ponownie
Na przykład obniżając ceny, dzięki innym 'tanim zamiennikom' :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Marcin Zaród pisze: Chcieli się nachapać, to teraz niech sobie radzą z sytuacją kryzysową w postaci ludzi przestających kupować wędliny... Zarobią na nasze zaufanie ponownie, to pogadamy...
Tym razem, to nie producenci są winni, a dostawcy jednego ze składników. Poza tym skoro afera trwa już kilka lat, to nie ma siły żeby odpowiednie służby nie wychwyciły tego oszustwa w gotowych produktach. Więc albo tej soli było na tyle mało w wędlinach, albo Sanepid i inni olali swoje obowiązki.
A ludzie jak kupowali wędliny, tak je będą kupować. Mało kto ma możliwość samodzielnego uboju trzody, drobiu czy innych nutrii ;)

ODPOWIEDZ