Edward Żentara nie żyje

Wiadomości "z miasta".

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Dorota1975 pisze: Jakbym słyszała (czytała) pewnego pana, który krzyczał po śmierci Edwarda Żentary, że ten został zaszczuty w Tarnowie...

Bo nic nam (Polakom) nie wychodzi tak dobrze, jak narzekanie i krytykowwanie innych. Taka jest prawda. Amen.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Właśnie skrytykowałeś Polaków ; )

"Zaszczutych" ludzi w tym mieście jest setki, ale jakoś nie targają się na życie. Gadanie, że zrobił to "bo go zaszczuto" to kpina. Robienie ze złodzieja bohatera ("nie mógł tak dłużej żyć, więc kradł").

P.S. Dla nieumiejących czytać między wierszami: nie twierdzę, że Żentara kradł (nauczony doświadczeniem muszę takie przypisy robić... )

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Keleos pisze: "Zaszczutych" ludzi w tym mieście jest setki, ale jakoś nie targają się na życie.
Znasz liczbę samobójstw w Tarnowie, że takie piszesz ? Prowadzisz jakies statystyki ?

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Tak znam.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Keleos pisze:Tak znam.
Chętnie poznam wobec tego :) I myślę, że nie tylko ja.

sainte_nitouche
Archont

Post autor: sainte_nitouche »

I co sie mnie czepiacie, nie ja artykul pisalam :P
Chcialam tylko zwrocic uwage na to, jak - jako miasto - jestesmy postrzegani przez innych.
I niezbyt dobrze niestety.
I to nie tylko w kontekscie tej smierci.
I czyta to sporo ludzi. W calej Polsce. Gazeta - jakby nie bylo - opiniotworcza.
I co miasto na to?

tarnowiack
Archont

Post autor: tarnowiack »

sainte_nitouche pisze:I czyta to sporo ludzi. W calej Polsce. Gazeta - jakby nie bylo - opiniotworcza.
Spora czesc prawdopodobnie nie ma pojecia kto to byl E.Zentara, a wiekszosc pewnie nie ma pojecia o jakie "Miasto" chodzi...

A poza tym...
sainte_nitouche pisze:I co miasto na to?
Znów generalizujesz :P Co miasto na to moze...?
Ja tam swoja opinie n/t "Aktora" miałem od dawna ale nie poczuwam sie do "zaszczucia" i doprowadzenia do desperackich kroków kogokolwiek... Nie wszyscy sie nadaja do wszystkiego. Moze i znalazl sie w niewlasciwym miejscu o niewlasciwej porze...

Ot, taki jego wybór. I nic "miastu" do tego. Ani przed ani po.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Nie wiem jak 'miasto', ale ja myślę, że E. Ż. dobrowolnie zgodził się dyrektorować Tarnowskim Teatrem, mało tego - w każdej chwili mógł złożyć wymówienie i rozstać się z tą firmą. Więc to pieprzenie o 'zaszczutych ludziach' jest lekko na wyrost.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Związki go wykończyły.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Słyszałem różne opinie, ale to sobie można na ulicy przy papierosie pogadać...

Nie wchodźmy lepiej w te dyskusje, bo ani jemu, ani tym, co pozostali, nic dobrego to nie robi...

Co mnie trochę dziwi, to wystawa zdjęć z Talii (z zabarwieniem humorystycznym), której nie zdecydowano się ani trochę odsunąć w czasie...

ODPOWIEDZ